Jaké hrnce doporučujete?

1326
9.12.16 15:33

Jaké hrnce doporučujete?

Procházela jsem diskuze, ale jsou dost staré..jaké doporučujete hrnce na plynový sporák? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5455
9.12.16 15:41

Já používám normální smaltované. Jsou dneska krásně dekorované, vaří se mi v tom dobře, neupadávají mi různé moderní ucha, zanýtované měřiče teplot, úchytky k poklicím apod. Měla jsem různé nerez sady, i hodně drahé jako svatební dar. Po pár letech to šlo do kopru. Smalt mi drží jak kristova víra, stojí pár set korun podle velikosti hrnce, když ho budu chtít vyměnit, nebolí mě to jako, u „hypermoderních profi“ sad za tisíce. Navíc si vybírám různé dekory, můžu obměňovat, a to mě baví. Ačkoliv, mám tyhle hrnce 5 let a jsou jako nové. Sem tam dokoupím větší či menší rendlík (zase různý dekor), ale zatím jsem nemusela měnit :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
230
9.12.16 15:48

Smalťáky mám taky ráda, moc dobře se mi v nich vaří :) A potom ještě Ikea 365+ ty hrnce úplně miluju a je jedno, jestli má člověk plyn, indukci, sklokeramiku nebo něco jiného. Mám je 6 let a prakticky jsou jako nové. Ale já teda mám ty starší modely, co mají i nerezovou poklici, teď jsou nějaké nové a ty teda odzkoušené nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
9.12.16 15:56

Na plyn mám IKEA 365+ a jsem naprosto spokojená, část mám starší typ s nerezovou poklicí a část nové se skleněnou a oboje super, dávám je do myčky a drží, a to vařím opravdu často. Jen se mi podařilo si jednu skleněnou poklicí rozbit a nejde koupit samostatně, jen s hrncem, ale to mi nevadilo. Předtím jsem měla sadu od Tescomy a utavily se u ní plastové uchytky. Z Ikey mám i tlakový hrnec a také slouží dobře.

• Citovat
  • Upravit
31672
9.12.16 16:55

Máme nerezovou sadu od tescomy, i klasický smaltovaný. když je volnej, dám přednost nerezovýmu, ale i ten smalt je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.12.16 16:56

Mám několik let také Ikea 365+ a jsem spokojená. Mám též ten starší typ. Vařím v tom denně, strkám to do myčky a hrnce drží a drží. Všechno bez problémů a bez vad. Za mě doporučuji. Jak je na tom ten nový typ, to ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
9.12.16 17:23

Mám sadu nerezových hrnců tescoma-bývají v akci v Tescu a super, neměnila bych. Dobře se v nich vaří, uši nepálí při vaření, dlouho je jídlo v nich teplé, Jsem velice spokojená i mamka je má a neměnila by.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1211
9.12.16 18:02

Spokojonest a super hrnce Tefal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
9.12.16 18:44

Dekuji za rady, ten Ikea hrnec jsem měla vyhlédnutý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
15.12.20 17:58

Obnovuji diskuzi - jaké hrnce (materiál) v současné době používáte? Moc se nevyznám v tom, který povrch je kvalitní. Jen bych chtěla nepřilnavý, odmítám drhnout hrnce. Nevadí mi vyšší cenová relace.
Tak prosím tipy a rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
15.12.20 18:10

Jsem spokojená s nerezovým nádobím značky Fissler. Dá se šoupnout i do trouby.
Ale v pohodě je i Tescoma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15860
15.12.20 18:24

Řeším něco podobného, chci fakt kvalitu bez ohledu na cenu. Tescoma jsou sračky, tohle mi domů nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1316
15.12.20 19:03

@Zumpa Tescoma jsou sračky? To jsem nevěděla. Dívala jsem se na jedny od německé firmy. Vypadají super, ale jsou litinové, takže šíleně těžké. Nemám zkušenosti s litinou ve vaření, ale když jsem četla, že hrnec váží 4.5 kg…to mi přijde moc teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.12.20 19:05

@impossible za me je top nerez. Drhnout se nemusí, když ho nepripalis :) Jinak jsem vyzkousela vsechny možné neprilnave povrchy a vsechny nakonec poškrábou, omyjou v myčce, odlupujou a prilnou. Samozřejmě je tu možnost používat jen dřevěné nastroje, myt jemne v ruce apod., ale na to dlabu.

Jinak mam poměrně drahé hrnce Zwilling a nemam pocit, že by byly násobně lepší nez Ikea nebo treba Tescoma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
15.12.20 19:09

@impossible Litina tezka je a hodí se spíš na pomale dušení, trva dlouho, nez se rozpalí. Tezka samozřejmě je. Bud je posmaltovana, ta se lepe udrzuje, ale je křehká, nebo surová, ta se musi specialne zajet, aby nepřipalovala, a hůř se udržuje. Nesmi se mýt v myčce. Jeden hrnec je fajn mít, ale celou staj bych neporizovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí