V čem péct kuře?

125
8.12.16 09:40

V čem péct kuře, aby by

Zdravím, už delší dobu mi příjde, že kuře není takové jako jsem byla dřív zvyklá.. I v jídelnách si pochutnám daleko víc.. Máme keramickou zapékací mísu se skleněným víkem. Kuře je spíše vařené než pečené. Vždy po troše podlévám, kuře peču na cca 180stupňů asi 75min a pak ještě nějakou dobu nechám péct odkryté. Přemýšlím, že koupím smaltovaný pekáč, ale nevím zda není problém spíš v úpravě než v materiálu pekáče.. V čem pečete vy, aby bylo kuře mňam mňam. Myslíte že je rozdíl péct kuře v keramice nebo ve smaltu? Moc díky za jakékoliv postřehy a rady z kuchyně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
125
8.12.16 09:42

Jinak máme elektrickou troubu.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
8.12.16 09:44

Já třeba kuře nikdy nepeču zakryté. Peču celou dobu bez víka a je krásně upečené, kůže křupavá. Peču ve speciálním plastovém pekáči od Tupperware v rychlovzdušné troubě, ale stejný výsledek jsem měla i se skleněnou zapékací mísou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7041
8.12.16 09:46

Ja teda pecu nastojato na keramickem stojanu a od te doby kure ze sklenene zapekaci misy nechci ani videt ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.12.16 09:46

@Hooupacka pect zasadne odkryte a idealne na rostu, pod rost pekacek s vodou ;) kureti dat pod kuzi kosticky masla (stehna a prsa) a osolit a uvidis jak si smaknes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
8.12.16 09:47

Taky nikdy nezakrývám… peču na pekáčku celou dobu odkryté, vysušené není, kůrčička krásně křupavá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.12.16 09:52

@Hooupacka Když zakryješ, maso se dusí, nikdy nebudeš mít kůrku. Zakrývám jen třeba roládu, a to taky jen na první půlku pečení, pak odkrývám. Je úplně jedno, jestli pečeš v keramice, skle nebo smaltu, hlavní je mít odkryto, čas od času polejt tím vypečeným a jinak nechat být. Dobrou chuť :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
532
8.12.16 09:52

Mně se osvědčilo kuře naporcovat už před pečením a péct s máslem odkryté na 200 °C ;) a taky samozřejmě záleží na tom, jaké kuře koupíš, třeba zlaté kuře nebo z farmy chutná úplně jinak, než běžné ze supermarketu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
8.12.16 09:54

@SussieS @saadet @Fazulina Holky a na jaký stupeň pečete? Bojím se, že se mi kuře spálí, když nedám pokličku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
8.12.16 09:54

Ono taky zalezi jake kure. Jestli to je z akce za 59,90 nacpane zrychlovacema a antibiotikama, tak nemuzu cekat kdovijakou lahudku.

Jinak ja pecu vzdy zasadne odkryte, kurcicka je a propecene a mekke taky…

• Citovat
  • Upravit
Hanney
8.12.16 09:55

@Hooupacka já peču kuře v bábovce a je super, jak grilovaný. Prodává se i spešl forma, ale tu nemám.

• Citovat
  • Upravit
2852
8.12.16 09:55

Peču v remosce a vždycky je křupavé. kuře se nezakrývá, pouze je potřeba ho podlévat vodou nebo připraveným sosem. Pokud chci dělat i s prsním masem a chci aby bylo šťavnaté, tak kuře posadím na hrnek s pivem, osolím a nastojato vložím do trouby. nepodlévám a nechávám svému osudu!-) po cca 1,5 hodině mám upečeno do křupava
kuře kupuji v kauflandu, u řezníka nebo s rodokmenem. lidl kuře mi třeba nechutná, divně smrdí při pečení a chut taky nic extra

Příspěvek upraven 08.12.16 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
8.12.16 09:56

@Hooupacka Nespálí. 160-200°C, pokud si nevěříš, že to ohlídáš, nech to na míň stupňů, potrvá to déle, ale bude lépe propečené a půjde hezky od kosti, než když je narychlo. Já krvavé kostičky nerada, ale někdo to třeba může preferovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
8.12.16 09:57

@Hooupacka Tak 180… nikdy se mi nespálilo, občas jen přeliju výpekem, a nikdy nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
8.12.16 09:57

@Hooupacka horkovzduch 160-170 podle trouby kazda preci jen pece trochu jinak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí