Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já ti asi moc nepomůžu, taky jsem se čtvrtým teprve na začátku. Ale měla jsem bezpříznakové (kromě rostoucího břicha) všechny 3, tak to ani teď neočekávám jinak ![]()
Začátek ok, ale pak od konce 6.měsíce děs běs. Ještě 2 týdny vydržet.
Pekelné
V prvním trimestru mi bylo celý den špatně, motala se mi hlava, furt se mi chtělo spát a byla mi zima, nemohla jsem prakticky nic jíst. Navíc do toho povinnost nosit roušky i venku, po pár krocích jsem lapala po dechu a chtělo se mi zvracet. Zdaleka nejhorší ze všech těhotenství. Druhý trimestr byl lepší, nevolnosti kolem 15. týdne ustoupily, zůstala jen ta šílená únava a zadýchávání v roušce. No a teď ve třetím už mě zas bolí rozestupující se vazy, stydká kost, zadýchávání trvá, v noci nevím, jak si lehnout, aby mě nikde nic netlačilo a příšerně mě svědí břicho a stehna.
Všechno jsem to měla i v předchozích těhotenstvích, ale s každým dalším se stupňuje intenzita a potíže nastupují dřív a odeznívají později. Jestli o těhotenství ani nevíš, tak ti to moc přeju.
To já ho odhalila tak, že jsem v terménu menstruace hodila šavli nad žrádlem pro psa ![]()
Zdravím holky, jaké bylo vaše 4. Těhotenství? Jsem na začátku a kdybych si nedělala test, tak o těhotenství nevím, krom toho, že
Mi je furt zima, tak doufám, že to tak bude probíhat dál. U předchozích mi bylo dost zle a strašná únava.
A co čtvrtý porod?