Jaké je normální mít v této době příjmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jaké je normální mít v této době příjmy?
Ahoj,
Poslední dobou se tu dost koukám na diskuze, kde lidi píšou své příjmy. Povětšinou jsou to starší diskuze, tak se chci zeptat. Je měsíční příjem 60 000 cisteho, s tím že do toho zapocitavam měsíční plat obou partnerů, špatný v téhle době? Oba máme v podstatě stejně. Moc dlouho jeste nepracuju, tak mě spíš zajímá jestli dělám za málo nebo je to normální mít takové příjmy. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak to přeci záleží v jaké lokalitě bydlíš. Na velký město je to málo, na nejakej zapadakov za mě dobrý.
- Citovat
- Upravit
@ozziees stredocesky kraj je ale celkem bohatej. Taky jsme stredocesky kraj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@DandátkoP píše:
Na nase mesto je to velmi malo.
U nas je to průměr… malé mesto.
- Citovat
- Upravit
To zalezi na vydajich. Je rozdil, zda vam po zaplaceni vseho vcetne jidla zbyva 20 tisic nebo 2 tisice.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, že záleží, kde žijete. Já jsem na tom s manželem stejně a pro dva VŠ vzděláné lidi pracující v IT firmě mi to přijde strašné. Pracujeme v Olomouci. Za moji pracovní pozici je jinde po republice průměrný plat 60-100 tisíc hrubého, já mám necelých 40
ale stěhovat se kvůli tomu nebudeme.
- Citovat
- Upravit
Pro dva lidi se základním vzděláním, bez jazyků a bez konkrétní dovednosti to je moc. Pro dva VŠ, lidí se znalosti jazyků a/nebo s konkrétní dovedností na vysoké úrovni to může být málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak co je normální pro tebe není normální pro jiného… My bychom to třeba z 60ti nedali… živíme tři děti. Platíme hypotéku, nějaký menší úvěr… Jen pevné náklady máme 45tis (hypo, úvěr, energie, pojistky, internet, tv, mobily, obědy pro tři děti ve škole, pojistky auto, kapesné dětem, penzijka dvě)
Pak cca 35tis utratíme za jídlo, benzín, oblečení, obutí, drbky do školy (kino, divadlo, kroužky, pravítko, tužka…), nějaký malý výlet, víno, oběd v restauraci, kino… takže jen toto je 80tis… a pak prostě tvoříme rezervu na spořícím účtu… a to tak různě se z něj pak bere… na vánoce se něco stáhne, oprava auta, léto vyjde dosti draho… tam tabor, dovča, výlety… nebo se něco doma pokazí… Někdy se stane že nestačí těch 35tis na „provoz“ jak se nakupí v jeden měsíc troje boty pro děti a platba kroužku…
takže záleží na vaších výdajích… třeba máš svůj byt bez hypotéky, žádné úvěry… neživíš tři děti…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak co je normální pro tebe není normální pro jiného… My bychom to třeba z 60ti nedali… živíme tři děti. Platíme hypotéku, nějaký menší úvěr… Jen pevné náklady máme 45tis (hypo, úvěr, energie, pojistky, internet, tv, mobily, obědy pro tři děti ve škole, pojistky auto, kapesné dětem, penzijka dvě)
Pak cca 35tis utratíme za jídlo, benzín, oblečení, obutí, drbky do školy (kino, divadlo, kroužky, pravítko, tužka…), nějaký malý výlet, víno, oběd v restauraci, kino… takže jen toto je 80tis… a pak prostě tvoříme rezervu na spořícím účtu… a to tak různě se z něj pak bere… na vánoce se něco stáhne, oprava auta, léto vyjde dosti draho… tam tabor, dovča, výlety… nebo se něco doma pokazí… Někdy se stane že nestačí těch 35tis na „provoz“ jak se nakupí v jeden měsíc troje boty pro děti a platba kroužku…takže záleží na vaších výdajích… třeba máš svůj byt bez hypotéky, žádné úvěry… neživíš tři děti…
Presne tak. Vlastni byt a bydleni treba v Praze, kde ti staci MHD a nemusis mit auto, tak je to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena Tak výdaje tak velké nemáme. Jsme schopni těch 20 tisíc měsíčně ušetřit. Ale ještě nemame děti a ani jeden nejsme moc rozhazovacní.
@Anonymní píše: Řekla bych, že záleží, kde žijete. Já jsem na tom s manželem stejně a pro dva VŠ vzděláné lidi pracující v IT firmě mi to přijde strašné. Pracujeme v Olomouci. Za moji pracovní pozici je jinde po republice průměrný plat 60-100 tisíc hrubého, já mám necelých 40ale stěhovat se kvůli tomu nebudeme.
Mam známou co taky dělá v IT firmě asi za 25 000 hrubého s tím že je OSVČ. Dodelava so vejsku aby mohla mít lepší plat, i když to vypadá že ho bude mít nakonec menší jak já. Podle statistik minimálně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ozziees píše:
@Tarena Tak výdaje tak velké nemáme. Jsme schopni těch 20 tisíc měsíčně ušetřit. Ale ještě nemame děti a ani jeden nejsme moc rozhazovacní.Mam známou co taky dělá v IT firmě asi za 25 000 hrubého s tím že je OSVČ. Dodelava so vejsku aby mohla mít lepší plat, i když to vypadá že ho bude mít nakonec menší jak já. Podle statistik minimálně.
To mate dobry pomer vydaju a prijmu.
Plat vam casem s praxi poroste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak snad víš jak se ti s takovým příjmem žije, jestli máš kde bydlet, jak zajistit sebe a děti, jestli si můžeš koupit jidlo, jestli můžeš jet bez větších problémů na dovolenou… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud oba nepracujete moc dlouho, tak asi budete mladí a je to OK. Pro nás s velkou rodinou by to bylo dost málo, když jen fixní výdaje máme kolem 70000. Ono po škole hned chtít stovku hrubého - tak to asi úplně nefunguje. Vše je otázka nabídky a poptávky. Také záleží na lokalitě.
- Citovat
- Upravit