Jaké je normální mít v této době příjmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Zmatka píše:
40-60 tis. u bezdetneho paru je uplny stred, median v CR. 60-80 tis. u paru s detma. Takze jste na tom normalne.
Jo, ale mediány se přece udávají v hrubém. Což je dost rozdíl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Villanelle píše:
Jo, ale mediány se přece udávají v hrubém. Což je dost rozdíl.
Ja vychazela z tohohle clanku, to je v podstate median, ne? Udavaji tam ciste prijmy. https://www.seznamzpravy.cz/…hrozi-235568
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka píše:
Ja vychazela z tohohle clanku, to je v podstate median, ne? Udavaji tam ciste prijmy. https://www.seznamzpravy.cz/…hrozi-235568
A kde tam píšou o čistém? To se přece nikdy neudává a ten median byl ještě nedávno kolem 35 hrubého. Což je kolik, 29 čistého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Villanelle píše:
A kde tam píšou o čistém? To se přece nikdy neudává a ten median byl ještě nedávno kolem 35 hrubého. Což je kolik, 29 čistého?
v te tabulce - cisty prijem domacnosti dle tridy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manžel technik, já ve školství na částečný úvazek, oba 40, MS kraj. Společný příjem jak kdy, zhruba 70 tis většinou ( jeho a můj příjem a alimenty). Dohromady máme čtyři děti ( tvoje, moje, naše, staráme se a financujeme různě). Přijde mi to celkem v pohodě. Nejedeme od výplaty k výplatě, dáváme bokem, občas to do něčeho vrazime a šetříme dál. Na dovolenou jezdíme jednou ročně, doteď ČR, letos k moři.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Tak co je normální pro tebe není normální pro jiného… My bychom to třeba z 60ti nedali… živíme tři děti. Platíme hypotéku, nějaký menší úvěr… Jen pevné náklady máme 45tis (hypo, úvěr, energie, pojistky, internet, tv, mobily, obědy pro tři děti ve škole, pojistky auto, kapesné dětem, penzijka dvě)
Pak cca 35tis utratíme za jídlo, benzín, oblečení, obutí, drbky do školy (kino, divadlo, kroužky, pravítko, tužka…), nějaký malý výlet, víno, oběd v restauraci, kino… takže jen toto je 80tis… a pak prostě tvoříme rezervu na spořícím účtu… a to tak různě se z něj pak bere… na vánoce se něco stáhne, oprava auta, léto vyjde dosti draho… tam tabor, dovča, výlety… nebo se něco doma pokazí… Někdy se stane že nestačí těch 35tis na „provoz“ jak se nakupí v jeden měsíc troje boty pro děti a platba kroužku…takže záleží na vaších výdajích… třeba máš svůj byt bez hypotéky, žádné úvěry… neživíš tři děti…
Ty kokso, to jsou výdaje. My máme výdaje asi 12-13 tisíc ale jsme jen dva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moli74 píše:
Ty kokso, to jsou výdaje. My máme výdaje asi 12-13 tisíc ale jsme jen dva.
Vydaje za co přesně máte 12-13? za vše? S bydlením, jídlem, všemi poplatky…???
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Vydaje za co přesně máte 12-13? za vše? S bydlením, jídlem, všemi poplatky…???
2900,– byt 3+1 ( teplá+studená voda, teplo, pojistky, fond oprav ) 870,– elektřina, 170,– internet, cca. 6000,– jídlo, něco drogerka, nějaký výlet, nenadálé výdaj, benzin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
4 děti- VŠ, SŠ, 2krat ZŠ. Příjmy cca 110k, oba VŠ, já 45, muž 49let. Žijeme si dobře. Hypotéka mizerná, za rok splacena. Jako mladí bez dětí jsme si moc nevyskakovali, ale je to už dávno… JV Morava. Stěžejní je ta hypotéka. Ve srovnání s Prahou rozdíl v cenách v obchodech moc není, služby jsou v Pze ovšem výrazně dražší. Kariérně už neporostem - já bych mohla, ale aktuálně nechci. Muž neměl ambice v tomto směru nikdy. Pomalu nám začnou vyletat děti z hnízda, tak náklady budou klesat.
- Citovat
- Upravit
@moli74 píše:
2900,– byt 3+1 ( teplá+studená voda, teplo, pojistky, fond oprav ) 870,– elektřina, 170,– internet, cca. 6000,– jídlo, něco drogerka, nějaký výlet, nenadálé výdaj, benzin.
2900,– byt 3+1 včetně dalších poplatků? Kde to bydlíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@moli74 píše:
tak asi svůj byt… noo a my tedy máme ještě mobily, tv, jezdíme na výlety, jezdíme autem do práce, platíme si životka. Jídlo za 6000 pro dva… tak to bych musela čarovat… my asi tak 13-18tis i s drogerií… to nechápu jak děláte za 6000 a vyjde i prací gel, wc papír, mýdlo, šampon… jídlo máte plnohodnotné? Ovoce, zeleninu, maso, ryby…? Oblečení, obutí, cestovné… nic nekupuješ, neplatíš? I to bydlení jako fakt 3800? Za vše…???
- Citovat
- Upravit
@Tichošlápek píše:
@neila ono i to jídlo, to je cele nějak zvláštně málo
jj, celé to zní dost nereálně
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tichošlápek píše:
@neila ono i to jídlo, to je cele nějak zvláštně málo
Mi tam chybí spousta věci… přece člověk nežije jen že zaplatí byt a jídlo a finito… to bychom pak měli náklady se třemi dětmi cca 30000 ![]()
- Citovat
- Upravit
@moli74 píše:
Jídlo za 6000 jen kdybych měla obědy v práci, a i tak si myslím ze bych se musela hodně držet.
Zbytek neumím posoudit, ale částky máme za dům úplně jiný. Internet za 150 jsem měla před deseti lety když jsme sdíleli Wi-Fi na patře se třemi byty. 😁
- Citovat
- Upravit