Jaké je normální mít v této době příjmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.1.24 16:20
@andelka83 píše:
A za co dáte nejvíc? Mít o 30 tis víc, tak už snad ani nevím co s penězi ( tři děti) 8o

Odpovím, protože to máme podobne (chlap 55-60 tisíc a já 30). Taky jedno dítě. Jenže máme doma hromady zvirat (hospodářská i psy), které úplně v klidu desítku spolknou. A muž chodí na střelnice a hodně jezdí autem.

Tyhle diskuze mi pravidelně připadají úplně komické. Protože naše výdaje spojené se zvířaty, pozemky, domem a dalšími stavbami, přeci nemůžu rovnat s bytem. Někdo ma dohromady 50 a je úplně v pohodě a měsíčně ušetří desítku, jiný je jako my a sice ušetří, ale kdyby měl víc, asi neusetri o moc víc.

• Citovat
  • Upravit
6260
17.1.24 16:45
@Anonymní píše:
Odpovím, protože to máme podobne (chlap 55-60 tisíc a já 30). Taky jedno dítě. Jenže máme doma hromady zvirat (hospodářská i psy), které úplně v klidu desítku spolknou. A muž chodí na střelnice a hodně jezdí autem.Tyhle diskuze mi pravidelně připadají úplně komické. Protože naše výdaje spojené se zvířaty, pozemky, domem a dalšími stavbami, přeci nemůžu rovnat s bytem. Někdo ma dohromady 50 a je úplně v pohodě a měsíčně ušetří desítku, jiný je jako my a sice ušetří, ale kdyby měl víc, asi neusetri o moc víc.

Nedá se nic srovnávat. Třeba manželovo rodiče a sestřenice žijou na vesnici, kde nikdo nic nepotřebuje, nikam se nechodí kromě návštěv mezi sebou a nikomu nic nechybí. Já řeknu, že jsme byli na obědě a tchýne hrdě prohlásí, že oni nikdy nemuseli jíst jinde, protože ona měla doma vždy navařeno. A je štastná, spokojená v manželství, které trvá přes 60 let. Jí je 82 a jemu 86. Peníze utratí za věci kolem baráku, ale nikdy nic nepotřebovali, telefon má tchán tlačítkový.. A má to tam tak dost rodin, v létě se navštěvují, hezké to tam je, takové srdečné. My někde jsme furt a byla bych víc, mít více dovolené a času. Koukám kdy je co v divadle, kde bude ples a to si myslím, že jsme fakt někde ve středu všeho. V restauracích bych jedla furt, dost vyhledávám kam jít na jídlo, sleduji tipy. Každopádně jsme spolu 23 let teprve, ale jsme také štastní jako oni. Přitom každý máme úplně jiný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
17.1.24 19:10
@Anonymní píše:
Odpovím, protože to máme podobne (chlap 55-60 tisíc a já 30). Taky jedno dítě. Jenže máme doma hromady zvirat (hospodářská i psy), které úplně v klidu desítku spolknou. A muž chodí na střelnice a hodně jezdí autem.Tyhle diskuze mi pravidelně připadají úplně komické. Protože naše výdaje spojené se zvířaty, pozemky, domem a dalšími stavbami, přeci nemůžu rovnat s bytem. Někdo ma dohromady 50 a je úplně v pohodě a měsíčně ušetří desítku, jiný je jako my a sice ušetří, ale kdyby měl víc, asi neusetri o moc víc.

Díky. Říkala jsem si, že třeba někdo má vysokou hypotéku, nebo platí soukromou školu pro několik dětí ( i když příspěvek na který jsem reagovala mluvil o jednom), nebo má dítě finančně náročný koníček.. moje švagrová dala dost peněz za cestování ( sama s dětmi, manžel pracoval), brácha zas má zvířata, a tam to taky naskace.. My ani jedno z toho, takže mi 100 tis přijde úplně nadpozemska částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
17.1.24 19:59
@KKK85 píše:
Tipuji že za 10-12 pro pět lidi za jídlo to asi nebude… to byste museli jíst denně za 66-80Kč na osobu a den…

No, platím skoro všechny nákupy, které děláme společně, a vychází mi to na cca 7 tisíc. Ale někdy nakoupí manžel beze mě. A nerozlišuju jídlo, drogerii a další věci, prostě je to nákup v Lidlu, Globusu.. Ještě se nám ale nepovedlo vyselektovat jen jídlo z nákupů, a zjistit kolik zaplatí manžel.
Nejsou v tom obědy v institucích a práci ( manžel si bere z domu, nemají tam jídelnu, ani nechodí na menicka). Dvě děti bývají taky u otce, asi 8 dní v měsíci. A o víkendech obvykle jeden den býváme u babičky. Do restaurací nechodíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
18.1.24 01:20

60 tis pro rodinu je tak akorat, aby to nebylo malo. Male mesto ma mensi naklady, pokud se tedy nemusi denne dojizdet daleko auty za praci.
30 tis cisteho je porad slusny plat mimo Prahu a velka mesta. A casto i tam. Staci se podivat na nabidku beznych pracovnich pozic. Ale na velke vyskakovani to urcite neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3000
18.1.24 06:25
@andelka83 píše:
A za co dáte nejvíc? Mít o 30 tis víc, tak už snad ani nevím co s penězi ( tři děti) 8o

Nejvíc utratíme za cestování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 06:42

Tak my máme příjem cca 65000. Jsem na RD. Po zaplacení všeho nám zbývá obvykle 25000. Máme dvě malé děti a do určité míry jsme soběstační pokud jde o jídlo. Oba bychom mohli vydělat o dost víc, i já na RD, ale je pro nás priorita společný čas, takže podle toho jsme se zařídili. Předpokládám, že časem budu pracovat na částečný úvazek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.24 08:46
@Anonymní píše:
Tak my máme příjem cca 65000. Jsem na RD. Po zaplacení všeho nám zbývá obvykle 25000. Máme dvě malé děti a do určité míry jsme soběstační pokud jde o jídlo. Oba bychom mohli vydělat o dost víc, i já na RD, ale je pro nás priorita společný čas, takže podle toho jsme se zařídili. Předpokládám, že časem budu pracovat na částečný úvazek.

I po zaplacení jídla? jakože 25tis ušetříte? Nebo to je na jídlo atd…???

• Citovat
  • Upravit
16186
18.1.24 09:02
@andelka83 píše:
Díky. Říkala jsem si, že třeba někdo má vysokou hypotéku, nebo platí soukromou školu pro několik dětí ( i když příspěvek na který jsem reagovala mluvil o jednom), nebo má dítě finančně náročný koníček.. moje švagrová dala dost peněz za cestování ( sama s dětmi, manžel pracoval), brácha zas má zvířata, a tam to taky naskace.. My ani jedno z toho, takže mi 100 tis přijde úplně nadpozemska částka.

U nás jsou mandatorní výdaje 110 tisíc, je to teda částka včetně manželových odvodů a jídla. Neplatíme ani jednomu z našich tří dětí soukromou školu ani nákladný koníček. Vyděláme ale násobně víc, takže to pro nás není tak šílená částka jak se zdá třeba tobě, i když je to samozřejmě hodně :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 09:08
@neila píše:
U nás jsou mandatorní výdaje 110 tisíc, je to teda částka včetně manželových odvodů a jídla. Neplatíme ani jednomu z našich tří dětí soukromou školu ani nákladný koníček. Vyděláme ale násobně víc, takže to pro nás není tak šílená částka jak se zdá třeba tobě, i když je to samozřejmě hodně :nevim:

Fííha za co tak velikánské výdaje? Já si myslela že naše jsou už hodně vysoké :D

• Citovat
  • Upravit
41512
18.1.24 09:15
@andelka83 píše:

tak ono z toho stačí dát 40tis. za hypo, 10t za energie a vše okolo, 15t za auta… a zbyde ti 35tis. na děti, jídlo a vše ostatní, což už tak nadpozemská částka není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.24 09:20
@Keyllah píše:
tak ono z toho stačí dát 40tis. za hypo, 10t za energie a vše okolo, 15t za auta… a zbyde ti 35tis. na děti, jídlo a vše ostatní, což už tak nadpozemská částka není…

Přesně.. já to psala v úvodu hned někde.. jen pevné náklady máme 45tis (hypo, úvěr, energie, pojistky, internet, tv, mobily, obědy pro tři děti ve škole, pojistky auto, kapesné dětem, penzijka dvě) Pro pět lidi jídlo, drogerie to padne dvacka v pohodě někdy i více:).. a jsme na 65-70tis.. a pak benzín do práce, placení školy, tam boty, oblečení, jízdné, dárky narozky, vánoce, dovolená výlety… a máme to průměrně hned další krásnou částku… a 100tis je tak nějak akurát :D. Ale jako joo dali bychom to i za mín… bez botu za 1500-2000, bez značkového oblečení… jídlo by se taky dalo uskromnit určitě. Dovolená, výlety taky nemusí být drahé…

• Citovat
  • Upravit
6695
18.1.24 10:39

Muž teď počítal a říkal, že kdybychom měli jen těch 100, tak to bude stačit.

Ono je to tak, že když má člověk vyšší mzdu, navýší si náklady. My třeba nenosíme zbytečně drahé hadry, ale.. neřešíme kolik stojí veterina (teda já si poslední půl rok pamatuju, protože je to absurdita), muž má koníček a renovuje si veterána, na vánoce nakupujeme ostatním dárky za 2-3tis a těch lidí máme spoustu, prostě jim chceme dopřát. To samé narozeniny. Neřešíme, že je potřeba koupit nový spotřebič, koupí se. Servis aut, dovolená, dopřejeme si víkend někde a ono se to vypaří.

I tak nesnáším předražené nákupy a vejce za 7kc kus jsem mu málem hodila na hlavu :mrgreen: nakupuji v akcích, i oblečení se snažím brát výhodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
18.1.24 11:23
@Anonymní píše:
Fííha za co tak velikánské výdaje? Já si myslela že naše jsou už hodně vysoké :D

Ono stačí mi dvě lepší auto, jedno třeba na operak. Takové Volvo XC90 stojí cca 30 litru měsíčně. Můžou mít hypo na barák dalších 30. Pojistka, zivotko, jidlo, nějaký obědy, občas večeře. Hlavně odvody ze 150 je pro OSVČ cca 35-40 tisíc. Nevim jak se to teď měnilo. Takže nějakých 110 moc nepřekvapí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
18.1.24 13:23

Když tady čtu, že někomu lezou měsíční pravidelné náklady klidně přes sto tisíc, máte k tomu úměrně i finanční rezervy? Přežili byste alespoň půl roku bez příjmů? Mě občas děsí, když vidím ve svém okolí lidi, co mají sice slušné příjmy, ale prostě vše rozhází a v případě výpadku příjmu by byli naprosto v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat