Jaké je normální mít v této době příjmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
366
17.1.24 13:08
@Temnástranasíly píše:
Mrkni na složení zda tam není moc soli, Royal míval ty granule přesolené, jak prase, aby pejskům chutnaly. Bohužel to není kvalita, ale když se na to naučí nejde pak dát lepší :roll: Moji taky mají ne zrovna super premium, ale kvalitnější mi žrát nebudou - nechutná jim.

Kouknu na to. Nechci na něm šetřit, mám ho rád. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
17.1.24 13:09
@nikitice píše:
Já si raději sladké občas koupím, protože napéct plech, tak to sním. Dříve jsem pekla a nemám pak stopku. raději si dopřeji občas něco fakt top sladkého, že zajdu do cukrárny. Já bych neušetřila, protože bych snědla vše co upeču či uvařím :-) To samé, když zapeču brambory, syn by dal pekáč na posezení :mrgreen:

Já taky kupuju, peču sice ráda, ale u nás se plech nesni, ani ten malý. Doma dělám jen občas strudl. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 13:13
@nikitice píše:
5 v RD? A fakt nemáte plyn ani netopíte jinak? Švára má byt jako my a platí 6 elektriku a 5 plyn, ale víkendy nejsou doma.

Fakt jen elektřina. Ohrivame s ni vodu, topime (podlahové topení). Plyn tu není zaveden. Od října do března topime, v přehodnocení období cca dva týdny občas zatopime v kamnech, ale špatně táhnou, tak nás to rychle nutí jít do podlahy zase. 🙂
Já si fakt myslela ze to je strašně moc. 🙈

• Citovat
  • Upravit
6260
17.1.24 13:14
@rejžička píše:
Já taky kupuju, peču sice ráda, ale u nás se plech nesni, ani ten malý. Doma dělám jen občas strudl. :D

No u nás to práve nesní nikdo a já pak z lítosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
17.1.24 13:21
@Anonymní píše:
Fakt jen elektřina. Ohrivame s ni vodu, topime (podlahové topení). Plyn tu není zaveden. Od října do března topime, v přehodnocení období cca dva týdny občas zatopime v kamnech, ale špatně táhnou, tak nás to rychle nutí jít do podlahy zase. 🙂
Já si fakt myslela ze to je strašně moc. 🙈

Platíme zcela stejne, dům komplet na elektřinu včetně topení a ohřevu vody. Vychází to akorát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6695
17.1.24 13:48
@moli74 píše:
Kouknu na to. Nechci na něm šetřit, mám ho rád. :roll:

Jj, na to ten Royal hraje. Působí jako to top, prezentuje se tak a pokud lidi nezačnou zkoumat složení a jak vypadá super prémiové krmivo, tak jim to nedochází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
17.1.24 14:01
@Temnástranasíly píše:
Jj, na to ten Royal hraje. Působí jako to top, prezentuje se tak a pokud lidi nezačnou zkoumat složení a jak vypadá super prémiové krmivo, tak jim to nedochází.

Nejradši bych mu normálně vařil maso, občas vajíčko, to má rád, ale člověk si myslí aby to měl vyvážené i minerály. Pes vypadá dobře, je štíhlý, má pěknou srst, není tlustý, nic mu neschází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 14:03
@Anonymní píše:
Tak tohle mě zajima. My jsme tři. Dítě 8 let. Oba VS, žijeme v bytě v Praze. Hypotéku naštěstí nemáme. Čistý měsíční příjem máme kolem 80 tisíc. Kazdy měsíc ušetříme dost, pravé proto, ze nemáme hypo. Ale ty náklady jsou obrovské. Jen poplatky do bytu, jídelna, tramvajenka je cca 12 tisíc. Jídlo též tak. Restaurace jsme omezili. Občas je třeba postelovat auto, to je vzdy kolem 30 plus tisíc. Hodně dáme za kroužky. Syn má fotbal, plavani, kytaru. V lete jezdí na příměstský několikrát. Jinak dovolená 14 dnů v lete, v zimě Dolomity. Takže si nestezuju, ale stále si myslím, ze pri dnešních cenách těch 80 zadny mega příjem není. Mě by zajímalo, jak ro děláte vy, co mate tři deti. Ty částky za jídlo musí byt šílené, plus kroužky pro 3 deti taky není málo. Jaký příjem potřebujete, abyste přežili v Praze či v jinem velkém městě?
Žijeme v Ostravě. Děti 5,11,13. Jídlo nevím kolik přesně, nakupuju já i manžel, ale cca 10- 12 tis to bude určitě. Bydlení cca 16 tis. Benzín asi 4 tis. MHD kupujeme jednou ročně, já a dvě děti asi 6,5 tis. Drogerii, léky, boty, oblečení.. různě. Některý měsíc víc jiný méně, ale pár tisíc to bude. Placený kroužek má jen prostřední dítko, 1200 za rok. Školka 1500, obědy já a starší děti asi 2,2 tis. Větší finance jsou potřeba o prázdninách ( tábor, výlety, dovolená) a na začátku školního roku ( za primana to vyšlo v září přes 3 tisíce).
  • Citovat
  • Upravit
6695
17.1.24 14:14
@moli74 píše:
Nejradši bych mu normálně vařil maso, občas vajíčko, to má rád, ale člověk si myslí aby to měl vyvážené i minerály. Pes vypadá dobře, je štíhlý, má pěknou srst, není tlustý, nic mu neschází.

To působí dobře..
Ono když ty granule nakombinuješ s něčím, tak to ničemu neškodí. Zrovna čivava je takový napůl všežravec. Naše milují červenou papriku, nějaké ovoce. Spoustě psům to nedělá dobře na žaludek, oni jsou naprosto v pohodě.
Dělám jim domácí šunku bez soli, nakrájím, zamrazím na balíčky po 100g a mají to jako pamlsek :D
Barfovat čivavu je takové, no prostě to množství co sežere je malé :mrgreen: takže chápu, že se to člověku nechce míchat a hlídat všechny živiny.
Granule nejsou zlo, je to fajn věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.24 15:18

Teda já se bavím. To vypadá, že až na výjimky tu všichni vydělávají statisíce. To by mě zajímalo, kdo je na tom podobně jako já a nezískal v této diskuzi pocit, že je ubohým chuďáskem divže nehladovějícím :lol:. Žiju i pracuju ve velkém městě nedaleko Prahy na specializované kancelářské pozici. Jsem sama s dvěma dětmi 13 + 16 let a malým psem. Můj příjem v čistém vč. alimentů je cca 36t + alimenty 7t. Splácím hypo na menší 3+1, k tomu energie a další náklady na bydlení celkem cca 15t. Mám starší auto, na dovču jezdíme v létě po ČR do apartmánů/chalup. Měsíčně ušetřím tak 4t. Otec kromě alimentů nehradí nic navíc a s dětmi se nevídá.
Ale ani tak bych neřekla, že žijeme na hranici nouze. I když podle místních reakcí asi jo :mrgreen: Holt sleduju akce, píšu si nákupní seznamy, plánuju jídelníčky. Děti jezdí na lyžáky, školní akce i výlety. Možná by měly rády boty Nike Air a nejnovější Iphone, ale holt se bez toho musí obejít a nebo si najít brigádu (to starší)

• Citovat
  • Upravit
3000
17.1.24 15:22

Máme příjem kolem stovky s jedním dítětem a vycházíme taktak.
Je to strašně individuální, výdaje mají rodiny ruzne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
17.1.24 15:38
@Anonymní píše:
Teda já se bavím. To vypadá, že až na výjimky tu všichni vydělávají statisíce. To by mě zajímalo, kdo je na tom podobně jako já a nezískal v této diskuzi pocit, že je ubohým chuďáskem divže nehladovějícím :lol:. Žiju i pracuju ve velkém městě nedaleko Prahy na specializované kancelářské pozici. Jsem sama s dvěma dětmi 13 + 16 let a malým psem. Můj příjem v čistém vč. alimentů je cca 36t + alimenty 7t. Splácím hypo na menší 3+1, k tomu energie a další náklady na bydlení celkem cca 15t. Mám starší auto, na dovču jezdíme v létě po ČR do apartmánů/chalup. Měsíčně ušetřím tak 4t. Otec kromě alimentů nehradí nic navíc a s dětmi se nevídá.
Ale ani tak bych neřekla, že žijeme na hranici nouze. I když podle místních reakcí asi jo :mrgreen: Holt sleduju akce, píšu si nákupní seznamy, plánuju jídelníčky. Děti jezdí na lyžáky, školní akce i výlety. Možná by měly rády boty Nike Air a nejnovější Iphone, ale holt se bez toho musí obejít a nebo si najít brigádu (to starší)

Mě to chvíli vystresovalo taky, ale taky vycházíme úplně v pohode i si užíváme a s ditetem si myslím ze to bude stejný :) proste každý to má nastaveny jinak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
17.1.24 15:55
@freeport píše:
Máme příjem kolem stovky s jedním dítětem a vycházíme taktak.
Je to strašně individuální, výdaje mají rodiny ruzne.

A za co dáte nejvíc? Mít o 30 tis víc, tak už snad ani nevím co s penězi ( tři děti) 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
17.1.24 15:58
@Anonymní píše:

Hele my máme o něco méně než sto :mrgreen: a svůj byt :mrgreen: Synovi bude 18 a kdybych připočítala jeho brigádu, tak už sto máme. To je pak taky jiné, když už děti vylétají z hnízda a mají brigádu či pak příjem. A já dělám prodavačku resp. vedoucí a víc mám i proto, že jsem tu nějaký ten pátek :mrgreen:, manžel ve správě nemovitostí. Šetřit nijak nemusíme, ale zase vše nerozfrcáme, ať se někam podíváme a rádi někam chodíme- kino, obědy, večeře, divadlo.. Čím jsme straší, tím si můžem dovolit víc. Všichni tři chodíme do fitka, takže fakt taky sežere něco oblečení a jídlo. Sice jsem myslela do fitka, ale na sebe taky. Dost cvičím teď stehna, zadek a včera mi prdly džíny v práci a dnes to vypadá, že snad prdnou další :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
17.1.24 15:58
@Anonymní píše: Žijeme v Ostravě. Děti 5,11,13. Jídlo nevím kolik přesně, nakupuju já i manžel, ale cca 10- 12 tis to bude určitě. Bydlení cca 16 tis. Benzín asi 4 tis. MHD kupujeme jednou ročně, já a dvě děti asi 6,5 tis. Drogerii, léky, boty, oblečení.. různě. Některý měsíc víc jiný méně, ale pár tisíc to bude. Placený kroužek má jen prostřední dítko, 1200 za rok. Školka 1500, obědy já a starší děti asi 2,2 tis. Větší finance jsou potřeba o prázdninách ( tábor, výlety, dovolená) a na začátku školního roku ( za primana to vyšlo v září přes 3 tisíce).

Tipuji že za 10-12 pro pět lidi za jídlo to asi nebude… to byste museli jíst denně za 66-80Kč na osobu a den…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat