Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky všichni, čekáme dvojčátka (holčičky), ale nevíme jaká jména.
Tak bych poprosila o nějaké ty tipy.
Děkuji mockrát všem!!! ![]()
@EjKejEj píše:
Ahojky všichni, čekáme dvojčátka (holčičky), ale nevíme jaká jména.
Tak bych poprosila o nějaké ty tipy.
Děkuji mockrát všem!!!
Vem si kalendář, tam je hromada jmen.
Viktorie x Vivien
Patricie x Beatrice/ Beata
Jasmína x Malvína
Ty se mi líbí. Sama musíš vědět, co se tobě líbí.
Hana x Anna x Sára
Jsou i celkem mezinarodni: Hannah x Anna x Sarah
Toto je hodně obecný dotaz - trošku upřesni; líbí se vám jména spíše klasická, moderní, méně používaná? Může to být Maruška a Anička, nebo třeba Izabela a Vivien ![]()
Vezměte si s partnerem kalendář a udělejte si alespoň rámcovou představu.
Raději si kup knihu Knappové. Tam je větší výběr. Kalendář je u nás stále takové retro.
Vezměte si každý kalendář, vypište jména (určitý počet - my jsme měli 10), která se vám líbí. Pak vezmi partnerův seznam a on tvůj, půlku si navzájem vyškrtejte (nám zbylo u každého 5 jmen = 10 jmen dohromady). Dali jsme si pár dní oraz a toho seznamu jsme pak 3 jména vyřadili, když jsme nějaké vyřadili oba, tak šlo pryč. Když ne, tak jsme ho tam nechali. Zbyly pak už jen 2. Můj a jeho favorit. Jméno jsme dali synovi až po porodu. Prostě jsem ho viděla a bylo jasný, že to bude xxxxx. Ale já na to jméno byla napojená hned, jak jsem zjistila, že jsem těhotná. Paradox je, že když jsme vybírali pro prvního syna, tak jsem to jméno hned vyřadila a tady to prostě bylo hned, jak jsem ho viděla v kalendáři ![]()
@jamik1416
Spíše něco méně časté, mezinárodní, ale jinak nemám konkrétní kategorii jmen které se mi líbí. ![]()
Petra a Martina ![]()
Jinak jsme na to sli podobne jako @bublifucekk
A jaké jsou podmínky?
Anežka, Bedřiška
Leona, Elena
Karolína, Krystyna
Anna, Tatiana
Dita, Zina
Justýna, Klementina
Olivie, Valerie
Ono je to těžký takhle radit. ![]()
Nemám konkrétní tip, ale v každém případě bych dala dvě úplně rozdílná jména - žádné Hana a Jana, Aria a Alia, Ina a Ida… Holky už budou vypadat hodně podobně (ne-li úplně stejně), tak fakt nepotřebujou mít i skoro stejná jména. Znám identická dvojčata Elu a Nelu a rodina jim hromadně říká „Elanela“ - kde jsou Elanela, Elonelo, pojďte sem… To mi přijde úplně hrozný, jako by i jméno měly jen jedno dohromady.
Jména můžou mít různou podobnost.
Po někom
V jednom měsíci
Stejné datum v jiném měsíci
Koncovky
Začáteční písmena
Stejný vyznam
ono toho je.