Jaké jména pro dvojčátka - holčičky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.9.23 15:47
@annali píše:
Nemám konkrétní tip, ale v každém případě bych dala dvě úplně rozdílná jména - žádné Hana a Jana, Aria a Alia, Ina a Ida… Holky už budou vypadat hodně podobně (ne-li úplně stejně), tak fakt nepotřebujou mít i skoro stejná jména. Znám identická dvojčata Elu a Nelu a rodina jim hromadně říká „Elanela“ - kde jsou Elanela, Elonelo, pojďte sem… To mi přijde úplně hrozný, jako by i jméno měly jen jedno dohromady.

S rymovanim souhlasím.
Ale ta podoba je jen u malé části dvojčat. Nasim nikdo ani nevěří, že jsou sourozenci (jsou stejného pohlaví).

Ani stejně první písmeno není praktické, když pak potřebuješ někam dát iniciály.

Stejně tak volat Tediku a Tadiku je nepraktické.

A počítej, že i když dáš odlišná jména, budeš je oslovovat většinu času opacne.

Anonym nebo smazat, nepíšu o dvojcatech jinak veřejne.

• Citovat
  • Upravit
7221
23.9.23 15:53
@Anonymní píše:
S rymovanim souhlasím.
Ale ta podoba je jen u malé části dvojčat. Nasim nikdo ani nevěří, že jsou sourozenci (jsou stejného pohlaví).

Ani stejně první písmeno není praktické, když pak potřebuješ někam dát iniciály.

Stejně tak volat Tediku a Tadiku je nepraktické.

A počítej, že i když dáš odlišná jména, budeš je oslovovat většinu času opacne.

Anonym nebo smazat, nepíšu o dvojcatech jinak veřejne.

Kamarádka je z dvojčat. Když je jejích mamka naštvaná nebo nestíhá tak si holky plete. Mají právě stejné iniciály. Taky nejsou úplně stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.9.23 16:36
@Atisia píše:
Jména můžou mít různou podobnost.
Po někom
V jednom měsíci
Stejné datum v jiném měsíci
Koncovky
Začáteční písmena
Stejný vyznam :nevim: :nevim: :nevim: ono toho je.

Ten stejný význam se mi líbí:
Třeba Stela a Ester (hvězda) mi přijde jako úplně nádherná kombinace, ale nevím Stela je moje nejlepší kamarádka a u Ester by se mi nelíbilo kdyby na ní volali Esťo.
Je těžký vybrat dvě jména, aby pak jedna nebyla nešťastná, že proč zrovna ona neměla to druhé jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 16:41
@Atisia píše:
Kamarádka je z dvojčat. Když je jejích mamka naštvaná nebo nestíhá tak si holky plete. Mají právě stejné iniciály. Taky nejsou úplně stejné

Já jsem také z dvojčat - Jarmila a Jana. Ale nám jména nikdo pořádně nevybíral. Sestra se jmenuje po mámě a o tom, že jsme 2, se máma dověděla až na porodním sále. Hned po porodu nás museli převážet vrtulníkem do Brna a údajně trvali na tom, že bez jména pro druhou vrtulník neodletí. Tak máma řekla první, co ji napadlo. Dělali si srandu, že mám být ráda, že se nejmenuju Karel :lol:

Jinak jsme jednovaječné, takže v dětství téměř stejné, a máma si naše jména pletla. Ale to si nás pletla i s bráchou, kocourem a psem. A já si ve stresu pletu všechny 4 naše holky, které se narodily po jedné. A ve stresu nebo narychlo si je pletou prakticky všichni - rodiče, prarodiče, kamarádi, učitelky ve školce i ony samy vzájemně. Přitom jména nemají podobná - Aneta, Elena, Petra, Martina. Takže to pletení jmen není výsada dvojčat ani podobných jmen.

Ovšem souhlasím s tím, že rýmy bych u jmen sourozenců vyloučila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.9.23 16:41

Ano, určitě nechci aby si jména byla nějak extra podobná, protože by se pletla nejen vzhledem, ale i jménem. ;)

Ale zase nechci aby jména byla úplně odlišná něco jako: (Stela a Jaroslava), to by bylo za mě úplně mimo. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 16:42
@EjKejEj píše:
Ten stejný význam se mi líbí:
Třeba Stela a Ester (hvězda) mi přijde jako úplně nádherná kombinace, ale nevím Stela je moje nejlepší kamarádka a u Ester by se mi nelíbilo kdyby na ní volali Esťo.
Je těžký vybrat dvě jména, aby pak jedna nebyla nešťastná, že proč zrovna ona neměla to druhé jméno :lol:

Ano, ten stejný význam je super. A jména si vzájemně závidí i některé naše holky. Nebo brácha závidí mladšímu bráchovi jeho jméno. To je těžký, no.

Jinak oslovení Esťo jsem nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 16:44
@EjKejEj píše:
Ano, určitě nechci aby si jména byla nějak extra podobná, protože by se pletla nejen vzhledem, ale i jménem. ;)Ale zase nechci aby jména byla úplně odlišná něco jako: (Stela a Jaroslava), to by bylo za mě úplně mimo. :D

Souhlasím, že ta jména by měla být z jednoho soudku. Ne jedno moderní a jedno zastaralé. Nebo jedno „české“ a druhé exotické apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.9.23 16:49

Ano, určitě nechci aby si jména byla nějak extra podobná, protože by se pletla nejen vzhledem, ale i jménem. ;)

Ale zase nechci aby jména byla úplně odlišná něco jako: (Stela a Jaroslava), to @Janča6

@Janča6 píše:
Ano, ten stejný význam je super. A jména si vzájemně závidí i některé naše holky. Nebo brácha závidí mladšímu bráchovi jeho jméno. To je těžký, no.Jinak oslovení Esťo jsem nikdy neslyšela.

Tak to jsem ráda že nejsem jediná, která nad tím tak přemýšlí. :hug:

Každá Ester, kterou znám je oslovována jako Esťa, tak nevím :nevim:, jinak jsem z Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 16:50
@Atisia píše:
Jména můžou mít různou podobnost.
Po někom
V jednom měsíci
Stejné datum v jiném měsíci
Koncovky
Začáteční písmena
Stejný vyznam :nevim: :nevim: :nevim: ono toho je.

Naše holky mají svátek 16. 3., 17. 5., 17. 7. a 17. 8. Ale záměr v tom vůbec nebyl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.9.23 16:54

@Janča6
Tak to je hezký, ještě kdyby první byla taky sedmnáctého. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 17:01
@EjKejEj píše:
@Janča6
Tak to je hezký, ještě kdyby první byla taky sedmnáctého. :pankac:

Jo, to by bylo hezký :) Ale jak jsem psala, záměr to nebyl, jen to tak hezky vyšlo. A z ostatních holčičích sedmnáctek bychom určitě nevybrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
23.9.23 17:11

@Janča6
To chápu, ale máte hezká jména, konec konců by byla aji hezká kombinace Elena a Aneta pro dvojčátka. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 17:31
@EjKejEj píše:
@Janča6
To chápu, ale máte hezká jména, konec konců by byla aji hezká kombinace Elena a Aneta pro dvojčátka. :srdce:

To urcite ano. Jen ted je ruznych Eli strasne moc. A tu nasi to nekdy stve, ze na hristi porad nekdo vola “Eli” a ona se porad otaci, jestli je to na ni. Jinak se ji jeji jmeno libi. Vyznam ma taky hezky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14719
23.9.23 17:34

@EjKejEj jeste dodam, ze Aneta je nase prvni. Druhe jsme chteli dat jmeno Edita. Ale kamaradum se par mesicu pred nasi druhou narodila mala Editka. A manzel kvuli tomu uz Editku nechtel. Takze zvitezila Elenka. Aneta a Edita se skoro rymuji, ale myslim, ze by se nepletla vic nez Aneta a Elena a dalsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.23 18:05
@EjKejEj píše:
Ahojky všichni, čekáme dvojčátka (holčičky), ale nevíme jaká jména.
Tak bych poprosila o nějaké ty tipy.
Děkuji mockrát všem!!! :srdce:

Dominika - Viktorie

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí