Jaké jméno? Anketa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30628
17.8.08 14:43

Ahoj, mně se líbí obě jména, ale přednost bych asi dala Toničce, my jsme totiž měli psí slečnu a ta se jmenovala Dorotka:-)

Já mám doma dva syny, jeden po dědovi Václav, druhý Vojtěch(to se mi líbilo už od dětství).
Teď čekáme s přítelem třetí( jeho první) a asi to bude po tátovi Staník nebo v případě holčičky Viktorie nebo Rozálie(tak se jmenovala přítelova prababička). Přítel by rád Mirečka, ale mně se to moc nelíbí, proto jsem narhla, aby bylo mimčo po něm…

Jo, a já jsem Lada a už jsem si zvykla:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
17.8.08 15:50

Ja osobne bych jmeno Tonicka holcicce nedala (Dorotka je jen o neco malo lepsi), jsou staromodni a nepekne, tak akorat pro posmech spoluzakum(az jednou bude ve skole)…osobne bych to rodicum vycitala kdyby me tak pojmenovali, promin, ale chtela jsi slyset nazory, tak tady je muj…Nikol, Natalie a Arman

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7928
17.8.08 17:23

ahoj Antonie Tonička je moc krásné jméno :-)
Dorota se mi nelíbí. Důležité je ale aby se líbilo Vám :wink:
Tak ať správně vyberete :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
17.8.08 20:57

Ahoj, Tonička se mi moc líbí i Toník pro kluka. Dorota ne, mám ji spojenou s pohádkama a tam byly většinou protivné a i tak si ji představuju. Samozřejmě záleží na vás co se vám líbí.
Já hlasovala za a) i když jsem měla v pubertě období, kdy jsem ho nesnášela a cizím lidem jsem říkala jiné jméno. Pak se to časem upravilo a jsem ráda že se jmenuju zrovna takhle. Moc nás není. Já osobně jsem za svůj život poznala 4 a z toho se 2 jmenovali po mě. A potomci se budou jmenovat tak že kluk po tatínkovi a holčička jinak, i když muž by chtěl jméno po mě, a to já nechci.

jo a jsem Kamila, ale říká se mi různě, nejčastěji Kami, Kamilko, Kamčo, Kamuš a muž mi říká většinou Kamilečko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
17.8.08 21:13

Ahojky..
Ja mam sestru Dorotu, a co jsem se ji ptala, tak je se svym jmenem spokojena… Ja bych dala sve dceri taky to jmeno, kdyby uz ho nemela moje sestra… Par krat mi vypravela, ze kdyz jeste delala v supermarketu na pokladne tak musela mit jmenovku, a hodne muzu se zastavovalo a jeji jmeno chvalilo, ze se jim libi, ze jim to pripomina Dorotku od Svandy Dudaka… Toto jmeno neni obvykle, ale moc hezke.. Moje mamka se zase snazila vybirat jmena bez carek a hacku.. Tak ja jsem Agata (bez carky), moje sestra Dorota, mladsi bratr Jacek a starsi Adam… Ja se taky podle toho ridim moje starsi dcera je Karolina (bez carky), mladsi Tereza a tomu tretimu jeste jmeno musime vymyslet, ale jestli to bude opet holcicka tak to bude asi Anetka…
Hodne stesti s vybiranim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
17.8.08 21:43

Obě jsou to krásná jména, Tonička je moje tajná volba, jestli se ještě povede holčička. Přála jsem si Emu, ale tu teď pravděpodobně bude mít moje nejlepší kamarádka, Tonička je druhá na řadě. A Dorotku bych si taky uměla představit.

Ale opravdu se směju, jak jste tady jedna napsala, že těmto jménům by se spolužáci smáli a sama má syna Armana :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
17.8.08 21:54
N&A77 píše:
jsou staromodni a nepekne, tak akorat pro posmech spoluzakum(az jednou bude ve skole)

Natálie a Arman jsou naprosto úžasná jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
751
18.8.08 09:15

Ahojky,
tak já bych nedala ani Antonii, ani Dorotu. Podle mě by ani z jednoho jména nebyla malá moc nadšená. Nevím, jak bych se představovala v dospělosti jako Antonie? Tonička? Dorotu ani Doru bych taky nedala, protože mám zafixováno z pohádek, že Dorota je ta zlá sestra, macecha apod. Ale je to samozřejmě vaše volba.
Jinak já jsem Martina a Martinku bych klidně dala, kdybych se tak nejmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
18.8.08 12:18

Já jméno Antonie miluju :lol: , taky bych byla pro všemi deseti!!! Škoda, že mi to asi neprojde u manžela :-( ani Antonín…

Dorotka se mi líbí, ale ne tak jako Antonie…

A k poznámkám typu - jména jsou zastaralá - se nebudu vyjadřovat, bo mě to točí!!! Líbí se mi neobvyklá jména, ale nevím, kdo rozhoduje, jestli je zastaralé nebo není :roll:

Já jsem Ivana, nijak nadšená nejsem, ale ani zhrzená, dřív jsem jméno nenáviděla, ale stejně mi všichni říkají Ivo nebo Ivko, to se dá… Když na mě mamka houkla Ivano, bylo zle :-D Ale dcerce bych to jméno nedala.
Ale má to výhodu - dostávám přání k svátku 2× ročně :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
18.8.08 12:42

Holky moc díky za tipy a rady. Já už jsem pro Dorotku rozhodlá a tak už jsem dnes ráno manželovi oznámila ať si začne zvykat, že bych toto jméno ráda použila :wink: Tak snad se moc nešprajcne.

Bylo mi jasné že co člověk to názor, ale chtěla jsem hlavně zjistit jestli tady nějaká Dorotka je a co ona na svoje jméno. to se sice nestalo, ale i tak moc děkuji Agule, že mi alespoň zprostředkovaně řekla názor sestry 8)

jak už jsem byla zoufalá že na jméně pro holku se nedohodneme, tak jsem ráda že už to mám skoro „za sebou“. Nechtěli jsme říkat co to bude, ale díky tomuto rozhodování jsem to už dvěm kamarádkám prostě řekla. Vzhledem k tomu že jsme byla na plodovce tak jim to je jasné, proč nad tím holčičím jméně tak špekuluju…

Tak ještě jednou díky. Dita

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
26.6.14 20:51

Přijde mi to hrozně tvrdé :( při představě že se tak jmenuji -Dorota- a paní učitelka mě vyvolá před celou třídou tímto jménem se mi moc nelíbí :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5784
30.6.14 18:47

Tak jen pro info :-)
Dorotce je už 5 let a jméno se jí líbí a zatím se jí nikdo nesmál. Za rok jde do školy tak čas ukáže dál :mrgreen:

No vlastně jediný problém s tím mají dospělí a první co je tak řeknou Máchalová :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
30.6.14 20:14

Mě se líbí Zoe, Vanesa Dominika a na kluka Šimonek:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.18 13:34

Ja jsem Karla a sve jmeno bych nikdy nedala :D
A líbí se mi z vyberu Dorota

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie