Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky,
tak nějak stále nevím, jak pojmenovat naše miminko. Je to těžké a nevím, kde bych si měla vzít inspiraci. Zdá se mi, že mě zatím nic neoslovilo. Termín máme až v prosinci, ale i tak už bysme rádi nad nějakým jménem uvažovali.
Díky Evča.
Na www.rodina.cz je solidní seznam jmen s daty, významy a vyhledáváním podle různých kritérií.
ahoj,
nám hned 3 gyndr. potvrdili, že to bude chlapec, tak jsme se soustředili na mužská jména ![]()
ihned jsem vyloučili pěkná,leč hodně dávaná jména - jako Jakub, Ondřej atd. Favoritem byl Adam ( i když teď taky časté jméno
)…
jednou mi jen tak ( ani jsem nedržela kalendář v ruce ) prolétlo jméno Štěpán a BYLO VYMALOVÁNO
. bylo to takové pocitové …
Jméno jsme všem tajili až do porodu, aby nemohli remcat či dávat své typy … ![]()
radím tedy se také řídím svými vnitřními pocity… co tě HNED osloví, koho si pod tím představíš či jak budeš oslovovat zdrobněle
přeji pohodový výběr, Irias + štěpán 17 m
Ahojky.
Já jsem chtěla Adámka ale protože jsem měla termín 22.12.05 tak jsem ho nechtěla připravit o dárky a potom se nám zalíbilo jmého Tadeášek(Tedýsek) a taky bylo vymalováno.Hlavně jsme chtěli aby to bylo úplně nové jmého do rodiny.
Martina
Ahojky,
tak tohle jsem řešila snad už od svých patnácti
Když jsem otěhotněla nezajímalo mě co je potřeba pro mimi,jak mu zařídit pokojíček atp.,ale první co jsem řešila bylo jméno
U holčičky se mi zalíbila Anna a postupem času se to změnilo na Anetu a tu také máme
U kluka byl náš favorit Matěj,ale v okolí se najednou vyrodilo tolik Matějů,že jsem začala přemýšlet nad Filipem. Jméno jsme samozřejmě vybírali aby se hodilo k příjmení a jelikož tam máme R,tak jsme se vyvarovali jmen obsahující R. Bály jsme se aby náhodou pak potomek neráčkoval ![]()
Tak ať dobře vyberete, protože jsou i jména za které by vám potom dítko asi moc neděkovalo ![]()
Paulinka + Anetka
ahoj posílám odkaz na zajímavý server, snad vám při výběru jména pomůže
.
Ahojky. Také jsme začali doma vybírat jméno, ale jaksi se nemůžeme shodnout. Mě se strašně líbí Metoděj a Magdalena, jenže máme moc dlouhé příjmení a navíc se to ani budoucímu tatínkovi nezamlouvalo. Na chlapečkovi jsme se shodli včera, Románek..po taťkovi, ale pro holčičku nevíme. Já bych preferovala Nelinku. K příjmení by se to hodilo, je dlouhé a obsahuje r, takže zní velmi dobře. Mám ale pocit, že ani Nelinka neprojde. ![]()
http://tickers.tickerfactory.com/…601/preg.png
Ahoj,
tak my mame dva kluky Dominik a Mikulas a holku Julia Maria, ale rikame ji jen JUlia.
Dominik je pojmenovany po nikom jinym, nez po D. Haskovi ( tenkrat se zrovna hralo MS v led. hokeji, a manzu to jmeno tak ucarovalo, ze jsme dali Dominika. Julia se nam proste libila a druhe Maria ma po babicce a posledni Mikulas se strasne libilo me, manzovi vubec ne a pak to videl v kalendari jak se to u nas pise a bylo vyhrano.
Taky jsme museli vybirat delsi jmena, protoze mame kratke prijmeni a jmena co se snadno vyslovi jak v CR tak v NL.
Ahoj Evčo,
sice neporadím, ale věř, že v tom nejsi sama. my s manželem vybírali jméno celé těhu a nemohli jsme vybrat. Jak jsem vzala do ruky kalendář nebo se jen o jméně zmínila, padaly na něj mdloby a naopak… Prostě nás ne a ne trknout žádný jméno, který by nás chytlo oba. Nechtěli jsme jméno, které se hodně dává, užila jsem si to já, když nás bylo ve třídě opravdu hodně… Nakonec jsme vybrali týden před porodem
A jsme nadšení. Vybral ho manžel a mně se po porodu líbilo čím dál víc.. A prostě na malou sedne ![]()
Tak hezký výběr ![]()
Adka
Ahoj holky,
jak se vám líbí „Klára Dvořáková“ není to moc tvrdé??? Já už si to řekla tolikrát, že mi to ani nepřijde, ale vím, že ze začátku mi to tvrdé připadalo. Další varianty jsou Jana a Kateřina. Bohužel jsme se s manželem na jménech absolutně neshodli. Nelinka či Adélka mi neprošly a u jmen, co navrhoval manžel, mi vstávaly vlasy na hlavě…
Tak se obracím na radu k vám, co vám zní k našemu příjmení nejlíp: Jana, Klára nebo Kateřina? Ještě snad Zuzana…
Díky za radu ![]()
Elissa
Ahoj Elisso,
myslím že je moc pěkná kombinace Janička Dvořáková. My jsme chtěli Verunku ale nakonec to bude Martínek ![]()
My máme stejný problém jako Czechr (jen Cz a Vlamština
a tak jsme vybrali Jan (Jeník, Janeke) a Anna..... a vybírali jsme taky podle toho, aby měli něco z našich jmen - hANA a frANky… opakuje se tam AN a tak nám to tak vyšlo… nakonec se nám narodil Janek.....
Tak my věděli jen jméno na chlapečka a na holčičku jsme se nemohli domluvit a teď už víme, že to tak osud chtěl, protože mám v bříšku Románka
http://www.snugglepie.com/ezb/598037.png
Ahojky,
my jsem to udělali tak, že od doby , kdy jsme na 100% věděli , že to bude holka (byla jsem na amniocentéze), tak jsem vzala kalendář a četla jsem všechny ženská jména. A na kterých jsme se s manželem jakž takž oba shodli, tak ty jsme zakroužkovali. Potom jsme výběr přečetli a zjistili jsme , že se nám oběma líbí Eliška a Julie. No a pak se to takl nějak utřepalo na Elišku.
Jinak po narození dcery jsem si četla jména na rodina.cz a velmi se mi líbí Žakelína, ale když jsem to tak rozšířila po okolí, tak mi řekli, že jsem padlá na hlavu a manžel říkal, že takto se případná druhá dcera jmenovat určitě nebude. ![]()
Ivulka