Jména pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5846
27.5.07 14:20
Lesina píše:
Pepi není Josefína - Pepi je Josefa - Josefka. A to je staročeská podoba jména. Je mi jasné, že není původně slovanské jméno, ale těch je fakt málo a přijdou mi trochu šílená i na nás ;) Žibřida, Bratislavu, Ždana nebo Slovatu nemusím mít doma :D

A co třeba Přemysl, Nezamysl, Mnata, Vojen, Vnislav, Křesomysl, Hostivít :wink: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
27.5.07 20:06

Jéé, Přemysl byl můj učitel chemie a fyziky na základce (celým jménem Přemysl Holub) :wink: Mezi sebou ve třídě (bez něj) jsme mu říkali Přéma :lol: Ale byl fajn 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.07 13:00

Lesině

Josefině se dá říkat i Jo, Joey. Josie, Joss, Finny, Josefinka

Lesina píše:
Pepi není Josefína - Pepi je Josefa - Josefka. A to je staročeská podoba jména. Je mi jasné, že není původně slovanské jméno, ale těch je fakt málo a přijdou mi trochu šílená i na nás ;) Žibřida, Bratislavu, Ždana nebo Slovatu nemusím mít doma :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.10.07 13:11

Nová jména

D: Žofia, Tarja, Selena, Roxanna, Rosita, Noami, Lydia, Heidi, Bianka, Jasmina, Eleonora, Saskia, Regina, Darja, Justina, Malvína, Lara, Aloisia,
Isabella, Tabitha, Samantha, Samuela, Ruth, Ariella, Odetta, Kordelia, Korinna, Julianna, Jovanna, Erin, Alexia, Alexis, Xenia, Sasha, Selma, Rita, Matilda, Renée, Cassandra

Ch: Frederik, Gilbert, Rémy, Yannick, Zikmund, Vratislav, Viliam, Tristan, Timothy, Theodor, Štefan, Silvester, Gregory, Roderik, Rory, Ronald, Oskar, Raphael, Quentin, Přemysl, Otmar, Noah, Nathan, Mattias, Mojmír, Metoděj, Maxmilian, Bartoloměj, Benjamin, Kevin, Luděk, Lucián, Lubor, Jonathan, Jonas, Jeremias, Herbert

Indická jména - Jaya, Lalita, Maya, Tara, Chandra, Lakhi, Nadira, Sonali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
15.10.07 19:59

Tak u nás vybíral jméno pro holku tatínek a chudinka malá no považte až se bude muset v prví třídě podepisovat Karolína Jiroušková. No pro další mimi chci vybírat já a holku bych chtěla asi Sáru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
16.10.07 10:09

Ahojky,
tak my máme první holčičku Agátu a teď čekáme druhé mimi. Jestli to bude holka, tak Beáta a jestli kluk tak Tobiáš. Měli jsme to vybraný hned, nějak ta jména k nám sama přišla. Okolí to taky nejdřív bralo s odstupem, ale už si všichni zvykli.
Přeju všem rodičům šťastnou ruku při výběru jména pro své mimi.
Zdraví Andrea a Agi 21 m + mimi 11 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
23.10.07 17:58

http://www.super.cz/…benejsi.html

je dobré si toto přečíst. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
7.11.07 14:35

Ahoj,

mně se líbí pro holčičku jméno Amálka, jenže to mi doma neprošlo. Teď to vypadá na Viktorku či Viktora. Jsme v 5tt, když to bude holka a pak, za čas kluk, tak nevím, nevím - protože se mi hlavně pro kluka jméno Viktor děsně líbí. A když už bude doma Viktorka, asi to moc nepůjde (jenže jiné holčičí jméno se mi moc nezamlouvá - tedy takové, které by prošlo manželovo cenzurou. Tchýni už jméno řekneme až po porodu, u Kačenky nám to toho půl roku kecala, že je to hrozné a já nevím co).
 Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
8.11.07 14:37

HankaB
tak jméno Amálka máme v záloze pro druhé dítko (a jestli to nebude holka, tak fakt nevím, jak se to škrvně bude jmenovat :D ) lépe řečeno ne Amálka, ale Amélie. Vzhledem k tomu, že nemáme klasický český příjmení se to nebude tlouci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
11.11.07 20:13

Já osobně jsem zastáncem českých jmen. jelikož je jich tolik krásných, tak jsme se doma shodli na David František. doufám, že nás jednou nebude proklínat, až se bude muset podepisovat dvěma jmény?!?! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
11.11.07 21:27

No, technicky vzato David ani František česká jména nejsou, ale jsou krásná :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.11.07 11:36

Abel, Abraham, Adrian, Adolf, Albert, Alexej, Aleksey, Alfons, Alfred, Alois, Alvar, Alwin, Amadeo, Ambrose, Amos, Anatol, Andrej (Andrei), Antal, Antony, Antonin, Ariel, Armand, Armin, Ernest, Aaron, Arpad, Artur, Attila, Aurel, Axel, Baltazar, Barbanas, Barnaby, Bartholomew, Basil, Frederik, Benedict, Bernard, Berthold, Blaise, Bohdan, Bohumil, Boleslav, Boris, Boniface, Borivoj, Branislav, Bruno, Bretislav, Cedric, Cesar, Cyril, Dalibor, Dalimil, Darek, Dietrich / Dieter, Edgar, Eduard, Edwin, Ephraim, Egon, Elias, Elisha, Elvis, Emanuel, Erwin, Ewald, Eugene, Ezra, Ezekiel, Fabian, Fyodor, Ferdinand, Garrick, Gilbert, Gleb, Gunter, Castulus, Harold, Herbert, Hektor, Hubert, Homer, Horace, Hugo, Isaiah, Isaias, Ivan, Ivo, Izmail, Joachim, Julius, Kamil, Kilian, Clement, Konrad, Crispin, Kurt, Ladislav, Lars, Laurence, Leopold, Lucian, Ludwig, Marcel, Mario, Matthias, Maximillian, Metod, Milan, Ondrej, Oleg, Otmar, Otakar, Pavol, Prokop, Quentin, Radek, Radovan, Rene, Roland, Rudolf, Silvester, Svatopluk, Thaddeus, Theodor, Tibor, Timon, Torsten, Waldemar, Walter, Vaclav, Vit, Vlastimil, Wolfgang, Vojtech, Yannick, Zdenek, Zoltan

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
19.11.07 13:06

Jména pro dvojičky

Stella a Ester - obě znamenají „hvězda“ ale Ester v hebrejštině a Stella v řečtině

Laurence a Terence - obě jsou z latiny

Atarah (ženské jméno) a Štefan - obě znamenají „věnec“, ale Atarah v hebrejštině a Stefan v řečtině.

Aurora a Zora - Aurora means „jitřenka“ v Latině a Zora ve slovanských jazycích.

Aurelia a Zlata - obě jména znamenají „zlatá“, ale Aurelia v Latině a Zlata/Zlatica v češtině.

Chandra and Selena - Chandra znamená „měsíc“ v Sasnkritu a Selena byla Bohyně měsíce.

Chandra means „moon“ in Sanskrit and Selene is the Greek goddess of the moon.

Daphne and Laura - obě jména znamenají „vavřínový věnec“, ale Daphne v řečtině a Laura v Latině

Debora and Melissa - obě znamenají „včela“, ale Debora v hebrejštině a Melissa v řečtině

Rachel a Tabitha - Rachel znamená „ovce“ a Tabitha „gazela“ v hebrejštině

Dorota and Theodora - obě jména v řetině znamenají „dar od Boha“

Elias a Joel - obě jména jsou z hebrejštiny

Eva a Zoe - obě jména znamenají „život“, ale Eva v hebrejštiny a Zoe v řečtině.

Ezra a Ofelia - obě jména znamenají „pomoc“, ale Ezra v hebrejštině a Ofelia v řečtině.

Leon a Noel

Melanie a Luciana - obě znamenají „světlo“, ale Melanie v řečtině a Luciana v latině.

Nathaniel and Theodor - obě znamenají „dar od Boha“, ale Nathan v hebrejštině a Theodor v řečtině.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.11.07 13:51

Jména na A a na B

Abigail, Ada, Adléta, Adina, Adriana, Agáta, Aglaia, Agnes, Alanna, Albína, Alexia, Alica/Alice, Alida, Alina, Alma, Aloisia, Alžbeta, Amalia, Amanda, Anabela, Anastazia, Anděla, Angelika, Angelina, Annika, Anita, Antonia, Apolena, Apolonia, Arabella, Aranka, Aretta, Arianna, Ariadna, Arletta, Aurelia, Aurora, Ariella
Brianna, Babette, Beáta, Beatrice, Bella, Belinda, Berenika, Bertha, Bianka, Bibiana, Blanka, Božena, Blažena, Britta, Brigita

Abel, Abraham, Adolf, Adrian, Alan, Albert, Alexej, Alfons, Alfred, Alois, Alvin, Amos, Andrej, Ariel, Armand, Armin, Antonin, Artur, Aaron, Arnold, Attila, Aurel, Axel
Baltazar, Bartoloměj, Benjamin, Barnabáš, Benedikt, Bohdan, Bohumil, Bonifác, Boleslav, Bořivoj, Bretislav, Brian

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
20.11.07 14:24

Statisiky

1;TEREZA;2843 - řecké jméno, z názvu ostrova Therasia
2;KATEŘINA;2047 - řecké jméno, tj. „cudná, mravná dívka“
3;NATÁLIE;2016 - z latiny, tj. „rodný den“ nebo „dítě Vánoc“
4;ADÉLA;1907 - germánské jméno, tj. „ušlechtilá bytost“
5;ELIŠKA;1902 - české varianta hebrejského jména Alžbeta
6;LUCIE;1726 - z latiny, tj. „světlo“
7;KAROLÍNA;1703 - z latiny, tj. „svobodný muž“