Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Barča H. píše:
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, jak se Vám zamlouvá či nezamlouvá jméno Kornélie. Jméno vybíral tatínek. Asi to bude ta Kornélie. Důvod, proč jsem založila novou diskusi je takový, že jsem se Vás chtěla zeptat, jak jde toto jméno s našim přijmením.
Jak podle Vás zní Kornélie Hrdá??Děkuji za příspěvky a přeji všem krásný den
Všechna jména zakončená na -ie mně osobně zní „nafoukaně“. V kombinaci s přijmením je to legrační, ale to je jen můj pocit.
Mě zní Kornélie docela tvrdě. Samotné se mi docela i líbí, ale s Vaším příjmením - jak už bylo napsáno výše - nevím. Je to hodně zvláštní.
No právě. Bojím se té exotiky. Taky bych radši dala jiné jméno. Manžel chce ale tohle. Já jsem chtěla Nelu, ale ta mi neprošla.
Kornélie jako taková nezní špatně ale s vaším příjmením mi to přijde divné ![]()
Ahoj zakladatelko,
na mně to působí tvrdě. S tím příjmením to je teda oříšek
My máme v příjmení taky r a všechna jména s r na mně působily až drsně
ale to je jen můj názor. Zkus si tu malou holčičku představit, jak se bude oblečená v krásných šatickach někde představovat, třeba tě něco napadne ![]()
Kornélie je fajn, to bych klidně dala, ale taky s tím přijmením mi to přijde trošku tvrdé. Nechcete třeba něco jako Konstancie (to mě hned napadlo, máme na dveřích rodokmen panovníků a konstancie tam je ve výši očí
)? Je to podobné, ale ne tak tvrdé.
Jinak s příjmením co je adjektivum je to vždycky složitější, kamarádi třeba kdyby měli kluka, byl by Erik Malý. A mně to přišlo jako panovnický přídomek - no ale s tím se nic nenadělá, to bude mít u každého jména.
Máte vznešené příjmení, ke kterému bych tak vznešené křestní jméno asi už nedávala. Zní to trochu nabubřele, ale možná je to jen o zvyku
. K příjmení by se mi líbilo něco obyčejnějšího, třeba Silvie, Elena, Kateřina, Magdalena…
Jestli to není legrace, tak to je mírně řečeno strašný. Chudák holka, až by se někde představovala. Nelíbí se mi to jméno a už vůbec ne k tomu příjmení, ale proti gustu…
Taky bych k příjmení Hrdá dala něco ne tak okázalého jako je Kornélie.
Např. ta Kateřina nebo Magdalena, to je dobrý tip!
4 slabiky zní dobře, ještě mě napadla Karolína, Veronika nebo Dominika, ale Kornélie je prostě k příjmení Hrdá moc velká pecka. ![]()
Mne se to jmeno moc nelibi a v kombinaci s prijmenim to zni dost divne. Hlasuju pro Nelu ![]()
Mě to teda přijde jako snaha za každou cenu mít nějaký „extra“ jméno. Vysvětli manželovi že s tímhle příjmením to chce něco „normánějšího“, skromnějšího, aby to nezpůsobilo komicky. Možná by stačilo něco co zní víc „česky“.
@Barča H. píše:
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, jak se Vám zamlouvá či nezamlouvá jméno Kornélie. Jméno vybíral tatínek. Asi to bude ta Kornélie. Důvod, proč jsem založila novou diskusi je takový, že jsem se Vás chtěla zeptat, jak jde toto jméno s našim přijmením.
Jak podle Vás zní Kornélie Hrdá??Děkuji za příspěvky a přeji všem krásný den
Mám ráda netradiční jména, Kornélie se mi líbí taky, ale nehodí se mi k příjmení, zkus se mrknout po jiném netradičním určitě by se dalo něco najít.
Co tak Julie, Evelína, Elena, Stella?