Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Agrion píše:
Ja ted koukam na jeden danskej serial a hrozne se mi zalibila danska jmenaPro kluka Rasmus a pro holku Trina… Esthel je tak pekny, ale bude to muset porad hlaskovat a hadam, ze ji vetsina lidi bude rikat Stelo…
Stela je nahodou pekne jmeno. Zvazuju pro me druhatko, paklize nejake casem bude.
@warita Ja teda taky nic proti Stele nemam… ale je jich v nasem okoli skoro stejne jako Nelinek a Sofinek ![]()
@Agrion píše:
@warita Ja teda taky nic proti Stele nemam… ale je jich v nasem okoli skoro stejne jako Nelinek a Sofinek
to fakt? Hmm, takze skrtam ze seznamu a bude to tedy Maya. Tech v zadnem okoli neni moc..
@warita Jen v Deutschlandu
I kdyz nejak extra moc asi ne… my mame ve skolce 2.
@Agrion píše:
@warita Jen v DeutschlanduI kdyz nejak extra moc asi ne… my mame ve skolce 2.
a ty bydlis teda kde? Ja koukala na nejake statistiky a jmeno Maya se vyskytuje v CR 306×. To jsem teda cekala vic, ale mne to nevadi.
@warita Zijeme v De. Ale ty Sofinky, Nelinky a Stellinky mame v CR v okoli ( jezdime casto k rodicum). V Cechach zadnou Mayu neznam… ![]()
@Agrion píše:
@warita Zijeme v De. Ale ty Sofinky, Nelinky a Stellinky mame v CR v okoli ( jezdime casto k rodicum). V Cechach zadnou Mayu neznam…
Mne se Nela a Stela docela libi, ale preferuju neotrele jmena. Mam uz doma holcicku, jmenuje se Lea. Lea & Maya, to pujde dobre k sobe, ze? A on to bude nakonec chlapecek a bude po problemu. ![]()
@warita Lea a Maya je dobré. Jinak já znám teda jednu Mayu a jednu Maiu, ale nijak echt moc mi to nepřijde.
@warita Lea se jmenuje nejlepsi kamaradka dcery ze skolky
Krasny mezinarodni jmeno. Ale s tim klukem
by sis moc nepomohla… aspon ja teda mela mnohem vetsi problem vybrat klucici jmena ( mame 2) aby se libilo i chlapovi, pasovalo k prijmeni a bylo mezinarodni
Tech holcicich se mi libilo spousta.
@Slečna Ferka píše:
@warita Lea a Maya je dobré. Jinak já znám teda jednu Mayu a jednu Maiu, ale nijak echt moc mi to nepřijde.
ja myslim, ze je to moc pekne jmeno, ale tim, ze je tak neobvykle, si na nej lidi nemeli sanci zvyknout. Doufam tedy, ze se nestane modnim jmenem v brzke dobe.
Jinak moje dcerka ma cizi prijmeni, nema ani koncovku -ova na konci, takze podle zdejsich nazoru se neobvykle jmeno lepe „vsakne“. Mne osobne neprijde Maya Novotna jako nejaka tragedie, nechapu, proc se to tak hroti… ale jako nekdo, kdo vetsinu sveho zivota zil v zapadni Evrope jsem uz asi poznamenana a nemam tu spravnou mentalitu.
@Agrion píše:
@warita Lea se jmenuje nejlepsi kamaradka dcery ze skolkyKrasny mezinarodni jmeno. Ale s tim klukem
by sis moc nepomohla… aspon ja teda mela mnohem vetsi problem vybrat klucici jmena ( mame 2) aby se libilo i chlapovi, pasovalo k prijmeni a bylo mezinarodniTech holcicich se mi libilo spousta.
s klucicimi jmeny mam stejny problem. Nevim, cim to je.
@warita My taky nemohli vybrat kluka - já nějaká jména mám, ale s mužem se to nedařilo synchronizovat
Nakonec jsme vybrali Viléma - v Česku se tolik nedává, a přitom je pěkné, každý to umí napsat, i mezinárodně fungující (my naopak chtěli české). Kamarádka, co má Mayu, má k ní i kluka Vincenta.
Jinak Maya Novotná mi přijde celkem dobré, protože jako takové to jméno nepůsobí tak „cize“ (pravopis, patrný původ…) - oproti třeba Estelle Novotná nebo Mercedes Novotná nebo tak něco.
@Slečna Ferka píše:
@warita My taky nemohli vybrat kluka - já nějaká jména mám, ale s mužem se to nedařilo synchronizovatNakonec jsme vybrali Viléma - v Česku se tolik nedává, a přitom je pěkné, každý to umí napsat, i mezinárodně fungující (my naopak chtěli české). Kamarádka, co má Mayu, má k ní i kluka Vincenta.Jinak Maya Novotná mi přijde celkem dobré, protože jako takové to jméno nepůsobí tak „cize“ (pravopis, patrný původ…) - oproti třeba Estelle Novotná nebo Mercedes Novotná nebo tak něco.
Takze Vilem, hihihihi, tak uz mame to vceli duo kompletni ![]()
Jinak ano, Vilem je mezinardni ale zaroven i doma u nas, ja myslim, ze takto clovek nemuze udelat chybu. Tatinek nasi male neni Cech a buh vi, kam nase deti jednou osud zavane.