Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Aagata píše:
@kristyna92 můj přítel má příjmení Fauerno a do NY odjíždíme hned začátkem srpna
![]()
Tak k tomuhle příjmení je hodí téměř vše - jak česká tak zahraniční jména, takže máš široký výběr
A kdy máš TP? Předpokládám, že poletíš ještě těhotná ![]()
Ahoj, tak první musel být po taťkovi Miroslav, u druhého Tomáš, u třetího Jakub a teď u čtvrtého to bude možná Jan a Veronika…teda na Verunce jsme pracovali pokaždé od začátku…nakonec se vyklubali všichni kluci…
Ahojiky holky, taky uvazujeme o jmenech kazdopadne, kdyz to bude devce pritel chce po mne jmeno Jindriska to jsem zatrhla pac mi stejnak vsici rikalo Jindro:-(.Ale mne se libi Sofie, Laura, Marketka
Chlapecek bude nejspiz Matyas nebo Martinek
Ahoj holky, vybíráme holčičí jméno a nemůžeme se s manželem shodnout, už jsem ustoupila ze Sofie, kterou jsem chtěla už v minulém těhu, ale manželovi se nelíbí. Líbí se mi Sandra, Sabina, Sára… Ale ani tyto se manželovi nelíbí a kupodivu se mu líbí jméno Selma. A já nevím, jestli do toho jít
původně jsem tohle jméno měla vybrané i u prvního (s více jmény), bylo by to k příjmení Burešová. Líbí se mi zdrobnělina Seli, Selinka. Co myslíte?
M.
Co myslím??? Že ke jménu Burešová se mi to nehodí…ano, za čas se vdá…třeba
…ale k vašemu příjmení mi to nejde…
ale vaše věc… ![]()
Mě se to jméno moc nelíbí. Připadá mi to ja šelma bez háčku…
Škoda tý Sofie, ta se mi líbí…
Příspěvek upraven 13.07.13 v 12:27
@Anonymní píše:
Ahoj holky, vybíráme holčičí jméno a nemůžeme se s manželem shodnout, už jsem ustoupila ze Sofie, kterou jsem chtěla už v minulém těhu, ale manželovi se nelíbí. Líbí se mi Sandra, Sabina, Sára… Ale ani tyto se manželovi nelíbí a kupodivu se mu líbí jméno Selma. A já nevím, jestli do toho jítpůvodně jsem tohle jméno měla vybrané i u prvního (s více jmény), bylo by to k příjmení Burešová. Líbí se mi zdrobnělina Seli, Selinka. Co myslíte?M.
Selma mi k vašemu příjmení taky moc nejde.. Upřímně žádné z těch jmen se dle mě k příjmení nehodí ![]()
Ta Sabina nebo Sára by ještě šla, ale ta Selma mi nejde… ![]()
ALe všichni známe SASKII Burešovou a jsme s tím v pohodě ![]()
Pokud se vám líbí, dejte ho. @Lenka512 docela trefně zmiňuje Saskii Burešovou, kdyby její rodiče mohli tehdy napsat na emimino, jestli se to k sobě hodí, dostali by asi pěkně naloženo
, jenže já myslím, že když se něco tisíckrát zopakuje, ani pak někomu nepřijde, že by to mělo být jinak. Navíc nechat se omezovat českým příjmením, zvlášť u holky, která se časem vdá, je kravina, přeci všichni s českým příjmením nebudou jen Boženy a Libuše
. Jiná dnes oblíbená jména jsou nyní pro ostatní přijatelnější jen proto, že jsou profláklejší, ale stačí, aby se vyrojilo pár Selem a bude se říkat „to bych nedávala, těch je moc“ (podobně dopadly ještě nedávno „exotické“ Emy, Sofie atd.).
Já jsem si musela vybavit Selmu ze simsnů. Narodí se z modrým trojůhelníkovitým hárem na hlavě a žvárem u pusi ![]()
Je pravdou, že Selma a taky mi tam jde spíš šelma jak píše @Levandulina
Ja jsem nazoru ze primeni neresim pokud se to teda blbe nevyslovuje s tim jmenem dohromady. To ze ma nekdo obyc prijmeni prece neznamena ze nemuze mit zajimave jmeno. Kolik ceskych rodin ma atraktivni prijmeni?? Nebyt smisenych rodin, tak je ve tride kazdy jmeno 5×. Moje jmeno nikdo nemel a ja byla na nej hrda, mela jsem teda i cizy prijmeni. Ted jsem si vzala cesky prijmeni a uz to tak pekne nezni, ale jmeno bych nikdy nemenila protoze aspon neco je na tom zajimaveho
A taky souhlasim ze je to jen o zvyku, za par let uz nebude jedina siroko daleko.. tak jako ja i moje sestra. Joo a je to krasne jmeno.
![]()
Dobrý den,
chtěla bych se Vás zeptat, jak se Vám zamlouvá či nezamlouvá jméno Kornélie. Jméno vybíral tatínek. Asi to bude ta Kornélie. Důvod, proč jsem založila novou diskusi je takový, že jsem se Vás chtěla zeptat, jak jde toto jméno s našim přijmením.
Jak podle Vás zní Kornélie Hrdá?? ![]()
Děkuji za příspěvky a přeji všem krásný den ![]()
Zvláštně
..samotné jméno se mi líbí, ale v kombinaci s příjmením…já ti nevim ![]()