Jména pro děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20.12.11 22:29

AHOJ HOLKY, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT. DOMA MÁM DVA KLUKY: LUKÁŠE A TOMÁŠE. TEĎ ČEKÁM TŘETÍHO KLUKA A JSEM BEZRADNÁ. NEJSEM NA ŽÁDNOU EXOTIKU, MÁM RÁDA ČESKÁ JMÉNA. PORADÍTE? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
21.12.11 06:26

Ahoj, tak mně by se líbil třeba Ondrášek, Honzík, Alešek, Adámek apod. A jestli chceš mít zakončeny všechny jména kluků na š, tak dej Aleš :D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
21.12.11 06:30

Máme doma Oldíka, Oldíčka, Oldínka, Olouška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
26.12.11 15:35
Verunka Berunka píše:
AHOJ HOLKY, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT. DOMA MÁM DVA KLUKY: LUKÁŠE A TOMÁŠE. TEĎ ČEKÁM TŘETÍHO KLUKA A JSEM BEZRADNÁ. NEJSEM NA ŽÁDNOU EXOTIKU, MÁM RÁDA ČESKÁ JMÉNA. PORADÍTE? :mavam:

a co třeba Tadeáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.11 12:08

Tadeáš se mi moc líbí, ale nebude divný, když budou mít kluci podobný jména? Lukáš, Tomáš a Tadeáš? I když na to ted koukám, nezní to tak blbě. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
11.1.12 12:20

Zní to prímově, dobrý nápad! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4162
11.1.12 13:49

Ahoj :mavam:

jdu si k vám pro inspiraci. My máme Ríšu, náramně se s tím jménem pracuje. :srdce: A holčičku jsme měli napsanou Lindu. Ve druhém kole nás zatím nic nenadchlo. Taky máme hrozně rozdílný vkus na jména.

Lukáš, Tomáš, Tadeáš = super! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
12.1.12 12:45

při prvním těhu jsme měli jména - Jakub a Kateřina. Při druhém - Daniel, Helena
A máme doma Kubu a Daníka:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
12.1.12 13:47

Taky řeším problém se jmény.Manžel je Tomáš a děti jsou Lukáš a Štěpán.Teď čekám třetí,takže když to bude kluk tak tam to „š“ prostě musí mít.Počítáme s Matyáškem nebo Šimonkem.U holčičky to prostě řešit nebudu,kluci ji už od teď říkají Madlenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.13 16:04

jména

Ahoj :-) Mám dva kluky a čekáme holčičku. Synové se jmenují Oto a Cyril a k příjmení Winkler se to bezvadně hodí. Jsou to i více méně česká jména, trochu neobvyklejší, ale ne taková za která by se jim jednou děti smály. Kupodivu ani Cyrilovi neříkají cerel. :-D Pro holčičku máme vybrané jméno Rozálie. Já se jmenuji Barbora a manžel Jaromír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.13 16:06

Musím říct, že Sebastian zní dobře, ale je to jméno absolutně nepoužitelné, k českým příjmením se nehodí a zkratky jako Basťa, Séba, Bastian…no hrůza!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.5.13 16:21

Pepi je i Josefína :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.5.13 17:33

Jména

Ahoj, sice mám termín až v listopadu tak pořád přemýšlím nad jménem.
Protože teď jsem na gymplu a maturuju tak jsem si poslala přihlášku na vysokou školu do New Yorku. :?:
Teď už asi 3 týdny přemýšlím jestli mám dát miminku české nebo americké jméno.
Předem děkuji za odpověď :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
747
7.5.13 21:24
@Aagata píše:
Ahoj, sice mám termín až v listopadu tak pořád přemýšlím nad jménem.
Protože teď jsem na gymplu a maturuju tak jsem si poslala přihlášku na vysokou školu do New Yorku. :?:
Teď už asi 3 týdny přemýšlím jestli mám dát miminku české nebo americké jméno.
Předem děkuji za odpověď :) :srdce:

Já bych volila jméno podle příjmení tvého partnera/manžela (pokud se budete brát). Pokud má takové, ke kterému jdou i zahraniční jména, tak proč ne, ale pokud by měl vyloženě české příjmení, tak bych volila spíše něco „hezkého českého“ :lol: A ty plánuješ s miminkem hned do zahraničí? :?: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
8.5.13 11:08

@kristyna92 můj přítel má příjmení Fauer :D no a do NY odjíždíme hned začátkem srpna :) :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze