Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
AHOJ HOLKY, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT. DOMA MÁM DVA KLUKY: LUKÁŠE A TOMÁŠE. TEĎ ČEKÁM TŘETÍHO KLUKA A JSEM BEZRADNÁ. NEJSEM NA ŽÁDNOU EXOTIKU, MÁM RÁDA ČESKÁ JMÉNA. PORADÍTE? ![]()
Ahoj, tak mně by se líbil třeba Ondrášek, Honzík, Alešek, Adámek apod. A jestli chceš mít zakončeny všechny jména kluků na š, tak dej Aleš
![]()
Verunka Berunka píše:
AHOJ HOLKY, POTŘEBOVALA BYCH PORADIT. DOMA MÁM DVA KLUKY: LUKÁŠE A TOMÁŠE. TEĎ ČEKÁM TŘETÍHO KLUKA A JSEM BEZRADNÁ. NEJSEM NA ŽÁDNOU EXOTIKU, MÁM RÁDA ČESKÁ JMÉNA. PORADÍTE?
a co třeba Tadeáš ![]()
Tadeáš se mi moc líbí, ale nebude divný, když budou mít kluci podobný jména? Lukáš, Tomáš a Tadeáš? I když na to ted koukám, nezní to tak blbě. ![]()
Ahoj ![]()
jdu si k vám pro inspiraci. My máme Ríšu, náramně se s tím jménem pracuje.
A holčičku jsme měli napsanou Lindu. Ve druhém kole nás zatím nic nenadchlo. Taky máme hrozně rozdílný vkus na jména.
Lukáš, Tomáš, Tadeáš = super! ![]()
při prvním těhu jsme měli jména - Jakub a Kateřina. Při druhém - Daniel, Helena
A máme doma Kubu a Daníka:-))
Taky řeším problém se jmény.Manžel je Tomáš a děti jsou Lukáš a Štěpán.Teď čekám třetí,takže když to bude kluk tak tam to „š“ prostě musí mít.Počítáme s Matyáškem nebo Šimonkem.U holčičky to prostě řešit nebudu,kluci ji už od teď říkají Madlenka.
Ahoj
Mám dva kluky a čekáme holčičku. Synové se jmenují Oto a Cyril a k příjmení Winkler se to bezvadně hodí. Jsou to i více méně česká jména, trochu neobvyklejší, ale ne taková za která by se jim jednou děti smály. Kupodivu ani Cyrilovi neříkají cerel.
Pro holčičku máme vybrané jméno Rozálie. Já se jmenuji Barbora a manžel Jaromír.
Musím říct, že Sebastian zní dobře, ale je to jméno absolutně nepoužitelné, k českým příjmením se nehodí a zkratky jako Basťa, Séba, Bastian…no hrůza!
Ahoj, sice mám termín až v listopadu tak pořád přemýšlím nad jménem.
Protože teď jsem na gymplu a maturuju tak jsem si poslala přihlášku na vysokou školu do New Yorku. ![]()
Teď už asi 3 týdny přemýšlím jestli mám dát miminku české nebo americké jméno.
Předem děkuji za odpověď
![]()
@Aagata píše:
Ahoj, sice mám termín až v listopadu tak pořád přemýšlím nad jménem.
Protože teď jsem na gymplu a maturuju tak jsem si poslala přihlášku na vysokou školu do New Yorku.
Teď už asi 3 týdny přemýšlím jestli mám dát miminku české nebo americké jméno.
Předem děkuji za odpověď![]()
Já bych volila jméno podle příjmení tvého partnera/manžela (pokud se budete brát). Pokud má takové, ke kterému jdou i zahraniční jména, tak proč ne, ale pokud by měl vyloženě české příjmení, tak bych volila spíše něco „hezkého českého“
A ty plánuješ s miminkem hned do zahraničí?
![]()
@kristyna92 můj přítel má příjmení Fauer
no a do NY odjíždíme hned začátkem srpna
![]()