Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
hledám originální jméno pro potomka…pomůžete?
Adina,Babeta,Celestýna ,Timea ,Olivie
Florián,Oliver,......
Co napadá vás????
Mě napadá jenom to, že ti to dítě bude v dospělosti mooooc vděčný…
Taky nechápu rodiče, kteří chtějí dát dítěti originální jméno. Tak ať se nechají sami přejmenovat, a dítěti dají normální. Chudáci děti.
já zas nechápu rodiče co dají jméno které má půl republiky ,dítě jde do školky,školy …někdo zavolá Terko a otočí se deset holčiček…
No jasně, v tom případě je fakt lepší dát jméno Babeta
. Zavoláš a otočí se jenom jedno dítě, ale deset se mu jich bohužel zasměje…
To máš pravdu, jedno období bylo hodně Terezek, druhý zas Kristýnek atd.
Ale třeba Babeta .......... no nevím, představila bych si motorku.
Florián - jogurt.
Ale zas neobvyklé neznamená nutně nevkusné
.
Zkus zapátrat tady:
http://emimino.cz/modules.php?…
Kámoška má chlapečka, který se jmenuje Florian. Až teď jí ale někdo řekl, že to v češtině znamená Květoslav a všichni začali malýmu říkat Květošu a ona je z toho na nervy…
![]()
Netvrdím , že mé děti se tak jmenují ,ale chci hezké ne nutně neobvyklé jméno. Mé děti se jmenují Daniel ,Šimon,Anna-Marie,Sophie a Timea což je maďarské jméno -manžel je maďar.Zároveň al nechci jméno běžně používané
Malvíno ta jména jsou moc hezká (Daniel je i náš favorit, Anna-Marie můj, ale přes manžela projde asi jenom Anna
).
Já se budu snažit dát jednou hezké ale asi ne moc výstřední jméno. U holčičky se musí počítat i s tím, že sice jméno bude znít hezky u současného příjmení, ale jednou si třeba chudák může vzít nějakýho Vokurku…
Malvíno: Líbí se mi Celestýna, ale je to dost dlouhé a nevím, jak bych to zkracovala - takže bychd ala raději Adina
Pak jsem pro Floriána ![]()
Znám malýho chlapečka jménem Kazimír, nevím jak moc to rodiče mysleli upřímně, nicméně děti ve školce jsou milosrdnější a oslovují malého Kazík
, to nezní zas tak špatně.
Nevšední jména se mi líbí, ale nesmí to znít jak Nikolas Toplánek.
Vybrali jsme všední jméno, ale má svůj důvod.
Mě se líbí Florián a Winona ale vzhledem k tomu že jsem v 6 týdnu určitě mnoho jmem přibude
znám rodiče co mají Vivien nebo chlapečka Svena…holčičku Haike, pak znám Sebastiána,Oskara,Kryšpína,Malvínu,Adinu,Babetu…
nicki píše:
Taky nechápu rodiče, kteří chtějí dát dítěti originální jméno. Tak ať se nechají sami přejmenovat, a dítěti dají normální. Chudáci děti.
Myslím, že každý člověk je originál. A když je ve školce mrak Kristýnek, Natálek, Nelinek, Honzíků, atd. je fakt lepší mít jméno málo dávané.
Manžel se dřív klonil spíš ke klasice, ale když jsme čekali 3. dítě, začal chodit s hodně netradičními nápady. Dlouhou dobu byl jeho favorit Florián a Noemi. Nakonec jsme vybrali jméno Max.
Reakce okolí byly různé, ale já si jich nevšímám. Do jmen našich dětí mám co mluvit jen já a manžel. Tchán sice dodnes neskousl ani jedno jméno našich synů (máme ještě Šimona a Jáchyma), ale to přece není náš problém, že je konzervativní.
Já hlasuju za míň dávaná jména.