Jména dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
437
12.9.08 18:27

:D to jste to vzali fakt poctivě. Líbí se mi Alex , Hynek ,Nina ( řečeno Nyna ) A Maya.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12915
14.9.08 16:55

Marie je moje mamka, ta se me ptala jestli nechceme dat Marusku a ja ji rikam ze ani ne, no a pak vykladala dal okom si a rika no Máňa ta ta a ja se zacala smat jestli chce mit doma dalsi Manu :-) ale zatim mame smanzem svoje favority a dost casu nez to bude 100% aktualni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
14.9.08 22:58

Tak ja se musim pridat k tem, kterym se Marie libi. Asi jsem ovlivnena tim, ze se tak jmenovala moje milovana babicka. My ji vzdy rikali babi Maruska, ale mela kamaradku, ktera byla Anna a rikaly si navzajem Marjánko a Andulko. Mi to prislo uz tankrat strasne krasne. Taky se mi libi treba slovenska Mária.
Ale jen pro zpestreni: pridavam neco z dalekeho severu (spise pro pobaveni, nez pro inspiraci, protoze mi prijdou osobne finske jmena jako brutus :roll: ) .....
KLUCI
Aapeli, Eimo, Elmeri, Harri, Veikko, Veli, Veijo, Kari, Sakari, Saku, Ilmari, Heikki, Paavo, Kalle, Kai (to se mi snad jako jedine libi), Riku, Orvo, Kuisma, Vesa, Atso, Jesse, Valio, Taisto, Panu, Tenho…a tak dale

HOLCICKY
Rauha, Aulikki, Tatu, Kyllikki, Hertta, Virpi, Selja, Hilma, Sisko, Hilkka, Sirkka, Saija, Minttu, Heta, Satu, Sini, Valma, Lahja, Tuija, Tarja, Verna, Outi…a tak dale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.9.08 11:45
korvapuusti píše:
Tak ja se musim pridat k tem, kterym se Marie libi. Asi jsem ovlivnena tim, ze se tak jmenovala moje milovana babicka. My ji vzdy rikali babi Maruska, ale mela kamaradku, ktera byla Anna a rikaly si navzajem Marjánko a Andulko. Mi to prislo uz tankrat strasne krasne. Taky se mi libi treba slovenska Mária.
Ale jen pro zpestreni: pridavam neco z dalekeho severu (spise pro pobaveni, nez pro inspiraci, protoze mi prijdou osobne finske jmena jako brutus :roll: ) .....
KLUCI
Aapeli, Eimo, Elmeri, Harri, Veikko, Veli, Veijo, Kari, Sakari, Saku, Ilmari, Heikki, Paavo, Kalle, Kai (to se mi snad jako jedine libi), Riku, Orvo, Kuisma, Vesa, Atso, Jesse, Valio, Taisto, Panu, Tenho…a tak daleHOLCICKY
Rauha, Aulikki, Tatu, Kyllikki, Hertta, Virpi, Selja, Hilma, Sisko, Hilkka, Sirkka, Saija, Minttu, Heta, Satu, Sini, Valma, Lahja, Tuija, Tarja, Verna, Outi…a tak dale.

Tak u mě vede Sirkka … doma bychom jí říkali Zápalka :lol: ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
15.9.08 11:52

Že ty jsi četla Vzhůru do povětří a do nebeských výšin? Tam jedna Sirkka je :)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
16.9.08 01:11

Lesi necetla, ale Sirkka je tu docela bezna, aspon u starsich generaci. :lol:

Marketa od sobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
19.9.08 09:06

Jaký se vám líbí jméno z tohodle?:
Anna, Adéla, Barbora, Kateřina, Markéta, Helena, Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
19.9.08 10:41

EmilieVojtek:

Nebylo by třeba lepší u varianty Alex dát Alexandr? Obě ta příjmení jsou poměrně krátká. Jinak skutečně pelmel jmen, z toho bych vybírat tedy nechtěla:-)

Každopádně třeba Alexa Staňková mi zní pěkně, možná proto, že se jmenuju podobně :)

My máme jinak s přítelem vybraná poněkud neobvyklá, ale slovanská jména. Pro dívku Stanislava a pro kluka Vratislava. Ještě byl Florian (je to patron mimo jiné hasičů…) a Vojtěch, jenže těch je taky najednou nějak moc. Můj oblíbený Matyáš je též až moc dávané jméno.

A jako již Macka1 (tuším) doporučuju knížku od Knappové, dá se číst skoro jako beletrie :-)

Mám ráda originalitu u jmen, tedy mě poněkud jímá hrůza nad stále oblíbenou Terezou, je to jméno krásné, ale vidím ty třídy s několika Terynkami a jak se mezi sebou pletou. Občas nám na střední škole stačila i dvě jména a šilhavá učitelka a nebylo jasné, koho vlastně vyvolává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
20.9.08 09:03

Ještě se mi líbí jméno Alžbětka,ale to doma vůbec neprochází…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.08 13:51

Finská jména

korvapuusti píše:
KLUCI
Aapeli, Eimo, Elmeri, Harri, Veikko, Veli, Veijo, Kari, Sakari, Saku, Ilmari, Heikki, Paavo, Kalle, Kai (to se mi snad jako jedine libi), Riku, Orvo, Kuisma, Vesa, Atso, Jesse, Valio, Taisto, Panu, Tenho…a tak daleHOLCICKY

Mně se z finských jmen docela líbí:
Eimo, Kalle, Saija, Tarja.

Jak se vám líbí jméno Sanja?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.9.08 14:11

...

Flyingfrog píše:
EmilieVojtek:
Nebylo by třeba lepší u varianty Alex dát Alexandr? Obě ta příjmení jsou poměrně krátká. Jinak skutečně pelmel jmen, z toho bych vybírat tedy nechtěla:-)
Každopádně třeba Alexa Staňková mi zní pěkně, možná proto, že se jmenuju podobně :)
My máme jinak s přítelem vybraná poněkud neobvyklá, ale slovanská jména. Pro dívku Stanislava a pro kluka Vratislava. Ještě byl Florian (je to patron mimo jiné hasičů…) a Vojtěch, jenže těch je taky najednou nějak moc. Můj oblíbený Matyáš je též až moc dávané jméno.

Stanislava a Vratislav moc krásná jména.

Alexis Vojtek-Staněk je mnohem lepší. Nemyslíš?

Jinak z kruhu vyšli vítězně Oskar, Eliáš (možná Elisha), Alexis.

U holčičky: Soňa, Noemi, Rachel, Vivienne, Isabel, Naďa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
21.9.08 14:35

EmilieVojtek : no z tech finskych jmen je fakt desne tezke neco vybrat. Mi navic foneticky nelezou do usi. Uz kdyz, tak spis jmena, ktera jsou svedskeho zakladu, jelikoz je tu dost velka svedsky mluvici mensina. Jejich jmena uz jdou, je to taky indoevropsky jazyk, takze me zvukove lepe smakujou: Catarina, Carolina, Anicka, Anna, Ann-Marie, Rose-Marie, Sara, Elisabeth, Birgitta, Camilla, Helen.
U kluku treba Anton, Jesse, Christian, Johannes, Johan, Daniel, Gabriel.....to uz je takova normalka.
Muzu se vlezle zeptat, kde bydlis? Ze mas to zkracene prijmeni. :oops:

Marketa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
21.9.08 17:51

Re: ...

EmilieVojtek píše:
Flyingfrog píše:
EmilieVojtek:
Každopádně třeba Alexa Staňková mi zní pěkně, možná proto, že se jmenuju podobně :)

Stanislava a Vratislav moc krásná jména.

Alexis Vojtek-Staněk je mnohem lepší. Nemyslíš?

Jinak z kruhu vyšli vítězně Oskar, Eliáš (možná Elisha), Alexis.

U holčičky: Soňa, Noemi, Rachel, Vivienne, Isabel, Naďa.

Mně trochu to Alexis nesedí k těm jménům. Spíš, pokud tedy opravdu jsou obě příjmení, tak se mi celkem líbí Naďa a Soňa. Čím delší příjmení, tím lepší kratší jméno.
A nebo Oskar Vojtek-Staněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.08 17:10

...

korvapuusti píše:
EmilieVojtek : no z tech finskych jmen je fakt desne tezke neco vybrat. Mi navic foneticky nelezou do usi. Uz kdyz, tak spis jmena, ktera jsou svedskeho zakladu, jelikoz je tu dost velka svedsky mluvici mensina. Jejich jmena uz jdou, je to taky indoevropsky jazyk, takze me zvukove lepe smakujou: Catarina, Carolina, Anicka, Anna, Ann-Marie, Rose-Marie, Sara, Elisabeth, Birgitta, Camilla, Helen.
U kluku treba Anton, Jesse, Christian, Johannes, Johan, Daniel, Gabriel.....to uz je takova normalka.
Muzu se vlezle zeptat, kde bydlis? Ze mas to zkracene prijmeni. :oops:Marketa

Byslím v Česku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
31.10.08 15:23

tak jsme pročetla tuhle diskuzi o jménech a díky za inspiraci… :wink: Taky bych chtěla nějaké méně používané jména, jenže koukám, že dneska se neobvyklá jména vyskytují taky často.

U mě zatím vede Oliver, my jsme s manžou takový cestovatelé a mě to jméno příjde skvělé. (příjmení máme z japonštiny, takže taky cestovatelské… :lol: ) Takové scestovalé… :lol: Ale koukám, že tu bylo celkem často zminované. Taky se mi moc líbí Bruno, ale manža nesouhlasí, že prý příjde do kin nějaký film o homosexuálovi Brunovi… :wink: to je pak těžké si takhle vybírat.....

HOlčička se mi líbí Amélie, Bella, ale inspirovali jste mě Timeou, Teou (myslela jsem, že to je zkratka pro Teodoru…taky pěkné)

A ještě pro inspiraci jména z okolí nebo rodiny - Aurelie, Anabela, Beáta, Viola. Moc zajímavá jména. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze