Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Macka1 píše:
Marti,povolení na Melisu rozhodně nepotřebuješ. Už jsem psala někde vepředu, že o všem rozhoduje kniha paní Knappové, ve které jsou uvedena jména (včetně např. indiánských, čínských atd.), která může kdokoliv dát, protože byl prokázán jejich původ. Takže bys musela žádat, pokud bys dítě chtěla pojmenovat třeba Kobliha nebo tak něco
My jsme měli připravená jména, všechna padla, když nám potvrdili, že to bude holčička (Josefína, Anežka, Antonie…) Nakonec jsem nakopírovala kalendářní jména do excelu a poslala po rodině na obodování (jedničky a nuly) no a vyšla nám Eliška, Anna a Karolína. Tak jsme se zamysleli a vymysleli ELA.Prostě slovo, které je sice slovo, ale není jméno. Pak právě paní Knappová vyhodnotí posudek a buď povolí nebo zamítne.
Tchýně je EVA, moje máma a já MarcELA a babička byla Helena (Ela je zkratka od Heleny). No a aby to nebylo tak krátké Ela Černá, přidali jsme L - takže máme ELLU ČERNOU.
Máme anabázi pro jméno a je to docela sranda. Jinak jsem tenkrát našla na netu i statistiku četnosti jmen v ČR (i cizích).
Tak nam se taky libila Ella, ale zijeme ve Spanelsku a tady „Ella“ se cte „Eja“ a znamena to „ona“, takze nase smula..
Ja jsem vzdycky chtela Elisku. Synek je Izak (znamena smeje se, bude se smat..), v Cechach dost neobvykly, tady celkem bezny.. ![]()
Ale ze jste se rozepsaly holky
, nektera jmena co tu ctu, vidim poprve.. ![]()
Ahoj, jak říká manželova babička: Každé jméno je krásné, když se krásně říká.
A já si myslím, že každé dítě je natolik originální, že už ani originální jméno nepotřebuje. A to, že bude holčička Tereza, jsem věděla od dětství, protože je to nejkrásnější jméno na světě, a jen kvůli tomu, že si to myslí spousta lidí, nepojmenuju svoje dítě třeba Matylda. ![]()
Co jsem zvažovala já:
ahojte!!!
tohle téma je zajímavé, my jsem to řešili 2 roky zpátky, když jsme se dozvěděli, že čekáme holčičku. A už je to tu zas
teda zatím nevíme pohlaví, ale přemýšlet o jménech je moc hezké…
Taky mám příjmení bez -ová, proto jsem ani české křestní jméno nehledala, není takové, co by k našemu příjmení sedělo. Našla jsem až ve švédském kalendáři ANJA , původně jsem chlěla Anitu , ale Anja znělo líp. Říkáme jí Anjo, Anjulko, Anjulinko, Anjulo… a v okolí se jméno líbí … zatím si nemůžu stěžovat… svátek slavíme na Annu.
Hodně se mi líbí MAJA , ale manželovi vůbec
Takže pořád hledám a hledám a tady jsou zajímavé názory, díky !!!!
Klučičí jména jsou hezká skoro všechna, nebo když vynecháte interpunkci, tak i Lukas nezní zle, ne?
U nás by vyhrál asi Viktor, ale líbí se mi André nebo Erik …
tak hodně zdaru s výběrem, mějte se …
Ahojte holky.Ja mam pro sveho mrnouse vybrane jmeno Patrik.Ale libi se mi jeste Samuel, Matyaš, Tobiaš.No a holcici se mi libila Natalka, ale to ma ted kazda holcicka, tak pak Simona, Sara a Ester ![]()
Ahojte holky.Ja mam pro sveho mrnouse vybrane jmeno Patrik.Ale libi se mi jeste Samuel, Matyaš, Tobiaš.No a holcici se mi libila Natalka, ale to ma ted kazda holcicka, tak pak Simona, Sara a Ester ![]()
My máme Matyáše.. Ale stejně mu neřeknu jinak než Matýsek..
Ale tohle jméno si v poslední době oblíbilo hodně maminek,takže si myslím,že na pískovišti jich bude dost.. a to jsem si myslela,že ho nemá skoro nikdo ![]()
Jé tak my máme taky Matyáška, původně jsme chtěli Matěje ale pak jsme vybrali tohle že je míň obvyklé, no asi ne nadlouho ![]()
Mě se líbí Magdalena - jmenuje se tak neteř - říkáme jí Madlenko ![]()
A brácha je Lubor - taky dost neobvyklé jméno, ale pěkné, klučičí.
jejda,čtu tady něco o ELLE
To je přesně jméno,které v dubnu dostane naše princeznička
S výběrem jmen,to bylo hodně těžké!Já jsem měla od začátku jasno,že kluk bude SAMUEL,přítel chtěl MAXMILIÁNA…ale nakonec respektoval mé rozhodnutí…S holčičím jménem to bylo horší…Chtěli jsme aby malá měla inicialy EE a všichni nám radili ať dáme ELIŠKU,ale těch je už spousta a tak jsme vymyslely ELIZABETH nebo taky ELISABETH…jenže to nám zase říkali,že nám malá poděkuje až se bude učit podepisovat,atd…Takže jsme se rozhodli pro tu ELLU..
těch tu moc není a k příjmení se ji to též hodí ![]()
My mame Matyase, Lauru a Sofii
Moc se mi libi Efraim, Sebastien a holcici Anika, Johanka, Dorotka.
Ahojte, tak já čekám chlapečka a zpočátku se měl jmenovat Matěj, ale těch je všude plno.
Pracovní název byl Karel, ale když jsem si na tohle jméno začala nebezpečně zvykat, museli jsme vymyslet něco jiného. Karla totiž bych nechtěla ani za nic ![]()
A nakonec přítel vymyslel Ferdinanda. V kombinaci s příjmením Špičák mi to zní jako nějaký kníže ![]()
Ale víc se mi líbí, že jde krásně měnit, Ferda, Ferdík, Ferdíček, Ferďas…Osobně si pod tímto jménem představím nějakého fakt rošťáka, třeba jako byl ten klučina z reklamy na ten kečup Hellmans nebo co to bylo za značku
A to se mi zamlouva, takového chlapečka bych brala ![]()
A holčička by byla Helenka. Ale to až příště ![]()
Katka z Brna
Neobvyklá jména mi nevadí, kór když jsou pěkná, jako třeba Anja
Ale někdy mi připadá, že některé děti dostaly jméno za trest
Při výběru myslete na dítě, protože ono bude nosit to jméno celý život!!!!!!
Taky nemám ráda takový to, že se řekne nějaký jméno a otočí se 5 lidí naráz, znám to moc dobře ze školky, ze školy i ze střední. Nejspíš bylo v roce 87 Veronika jediný přípustný jméno:-D, ale co žiju s tím úspěšně už pár let a už jsem si na to zvykla. Navíc k tomu mám neobvyklý přijmení.
No ale pro naše děťátko jsme hned od začátku prosazovala něco co nebude mít každý, ale zase ne aby trpělo do konce života. Původní nápady typu Eufrozína, Kornelius brzy přešli a my čekáme Matyáše nebo Ninu. Bohužel jsem zjistila, že Matyáš je poměrně oblíbený jméno, ale původní Matouš mi doma neprošel. Tatínek pořád brblá, že chce Elišku, ale těch je asi taky hodně:)
lleennttiillkkaa píše:
Taky nemám ráda takový to, že se řekne nějaký jméno a otočí se 5 lidí naráz, znám to moc dobře ze školky, ze školy i ze střední. Nejspíš bylo v roce 87 Veronika jediný přípustný jméno:-D, ale co žiju s tím úspěšně už pár let a už jsem si na to zvykla. Navíc k tomu mám neobvyklý přijmení.
No ale pro naše děťátko jsme hned od začátku prosazovala něco co nebude mít každý, ale zase ne aby trpělo do konce života. Původní nápady typu Eufrozína, Kornelius brzy přešli a my čekáme Matyáše nebo Ninu. Bohužel jsem zjistila, že Matyáš je poměrně oblíbený jméno, ale původní Matouš mi doma neprošel. Tatínek pořád brblá, že chce Elišku, ale těch je asi taky hodně:)
Vítězslav, Denis, Roman, Milan, Aleš, Zdeněk, Viktor, Jonas, Tobias, Radim, Jáchym, Vladislav, Alexandr, Mikuláš, Nikola, Erik, Jindřich, Oliver, Stanislav, Robin, Robert, Sebastian, Kristian, Rostislav, Jaromír, Maxmilian, Viliam, Adrian, Hynek, (Da)Libor, Albert, Kamil, René, Eduard, Prokop, Vlastimil, Vlastislav, Gabriel, Andrej, Luboš, Ivo, Simon, Dušan, Radovan, Radoslav, Radan, Radúz, Alexis, Alexej, Oldřich, Miloslav, Marcel, Marian, Lubo(mí)r, Přemysl, Zbyněk, Damian, Leon, Dorian, Bruno, Tibor, Hugo, Artur, Theodor, Vincent, Benjamin, Oskar, Ottokar, Otmar, Bartoloměj, Bohumil, Bohdan, Eliáš, Elisha, Metoděj, Luděk, Ludoslav, Ludomír, Bedřich, Alan, Ignac, Benedikt, Bořek, Branislav, Čeněk, Čestmír, Julian, Arnošt, Cyril, Vratislav, Nikita, Svatopluk, Svatoslav, Vendelín, Sasha, Slavomír, Timon, Darek, Florian, Felix, Jeroným, Jonathan, Radomír, Nathanael, Juraj, Kajetan, Noel, Ctibor, Ctirad, Dalimil, Boleslav, Břetislav
zuzulenda píše:
jejda,čtu tady něco o ELLETo je přesně jméno,které v dubnu dostane naše princeznička
S výběrem jmen,to bylo hodně těžké!Já jsem měla od začátku jasno,že kluk bude SAMUEL,přítel chtěl MAXMILIÁNA…ale nakonec respektoval mé rozhodnutí…S holčičím jménem to bylo horší…Chtěli jsme aby malá měla inicialy EE a všichni nám radili ať dáme ELIŠKU,ale těch je už spousta a tak jsme vymyslely ELIZABETH nebo taky ELISABETH…jenže to nám zase říkali,že nám malá poděkuje až se bude učit podepisovat,atd…Takže jsme se rozhodli pro tu ELLU..
těch tu moc není a k příjmení se ji to též hodí
Dívčí:
Edita, Edna, Elen, Eleni, Elektra, Eleonora, Elisabet, Eliana, Ellinor, Elodie, Elvira, Elsa, Emanuella, Emilie, Erika, Erin, Esmé, Ester, Etel, Eulalia, Euniké, Eva, Evelin
Chlapecké:
Edmond, Eduard, Efraim, Egon, Eliáš, Elisha, Emanuel, Emil, Erik, Ernest, Ezechiel, Ezra