Jména dětí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
498
13.9.09 17:36

Ahoj,

my jsme taky se setkali s ruznými názormi na jmeno „sebastian“. Malý je už dva roky na světě a všichni kolem si zvykli a jméno prošlo. Všechny jméno jsou podle mě hezké či už tradičné nebo netradičné..podle mě je duležité ja se pak oslovuje. Protože i hezké jmeno se dá někdy zprotivit. A hlavně při výběru jmen si nesmíte představovat osobu s tím samím jménem..
Aneta to nemuže být protože tak jsem jmenovala bejvalka mého muže. Alena - tu jsme mela v práci to byl magor a tak dále…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
13.9.09 17:38

Jinak se mi líbi hodně jmen:

Na kluka: tadeaš, Samuel, Adam, Robert…
na holku, Scarlett, Timea, Anna, Katarína nebo Kateřina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4086
22.9.09 20:30

Vybrat jméno byl u nís boj. Už moc dlouho jsem chtěla Filípka, jenže jak jsem otěhotněla, tak jsem zjistila, že toto jméno má každý, potom byl na řadě Ondřej, jenže se nelíbil manželovi. Měla jsem další typi jako Florián, Augustýn, Viktor, ale ty už neprošly vůbec. Na jediném jméně, co jsme se zhodli byl Oliver, tak máme už rok Oliverka :-) Jméno pro holčičku jsme neřešili, protože jsme věděli, že se nám narodí chlapeček.
Na jméno máme samé kladné ohlasy a jsem moc ráda, že jsme se pro toto jméno rozhodli i přesto, že jsem z tohoto jména měla strach :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.10.09 09:43

Je fakt že každý jméno se dá zkomolit…já měla opravdu radost když mi sousedi začali říkat Verdo…a to jsem svoje jméno (Veronika) měla vždycky ráda… :roll:

Takže ve finále je úplně jedno jak se kdo jmenuje, páč se vždycky najde nějakej „debil“, kterej to zkomolí a z krásného jména se stane něco zrůdného :)

Já teda hlasuju spíše pro neobvyklá jména. Na základce, na střední i na vejšce jsme byly minimálně 4 Veroniky ve třídě a nebylo to nic příjemného. O Terezách, Janách a Katkách ani nemluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
1.10.09 09:48

Na základce, na střední i na vejšce jsme byly minimálně 4 Veroniky ve třídě a nebylo to nic příjemného
s tím naprosto souhlasím, na základce jsme byli 4, na střední 3 a na Vošce asi 5 Veronik.
No neobvyklá jména - já taky nechtěla jméno který má každý druhý dítě, ale u holčičky by to tak nakonec bylo, protože tatínek si pro:,–(il Elišku. Naštěstí máme Vítka. U neobvyklých jmen je důležitý dát si to dohromady s příjmením, pač třeba Onasis Novák…:D Já ze svých Rebek, Jonášů a Esterek taky upustila.
Jinak to, že máme vybraná jména a v momentě, kdy otěhotníme jsou ty jména slyšet všude je tím, že se na ty jména více soustředíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
1.10.09 09:54

Rebeku chtěl strašně přítel, líbí se mi taky ale nakonec jsem ho udolala argumentem, že ji ve škole budou říkat Bečko (nedej Bože, aby byla tlustá)…

Takže uznal, že jiné bude lepší. Teď teda vede Nina (čteno Nyna), snad už to tak zůstane no :)

Na kluka máme jasno už dlouho. Já byla vždy zamilovaná do jména Derek ale k Novákovi se mi to zdálo takový noo divný, takže zvítězila varianta Darek. Ten je prostě jasnej :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5429
31.12.09 05:17

Ahoj,nečetla jsem všechny příspěvky,ale jména a diskuse jistě zajímavá.Myslím,že je to asi odtud potud.Například já mám jméno Nora-ne že by to bylo nějaké až tak neznámé či neobvyklé,ale jako dítě jsem si užila dost se mi ostatní děti smáli.Co bych dala za to v té době být Markétou či Terezou.Dnes na to již koukám jinak má to své klady i zápory.Jistě mě těžko někdo zamění za obobu stejného jména.Ale anonimitu to nezaručí,příklad Jana z Nýřan je jistě něco jiného něž Nora z Nýřan.Záměrně jsem použila jiné město.Nora před 30lety bylo něco jiného něž Nora dnes.Sestra je Linda a bylo to podobné.Přesto se mi zvláštní a neobviklá jména líbí.Co říkáte třeba Magali,Elis-psáno správně Alice ale čte se Elis-ne tak ovšem v ČR kde by jí říkali Alice nevím zda existuje jméno Alis-Elis moc by se mi pro budoucí dceru líbilo.Nebo je zajímavé jméno Eufrozina,ale ve spojení s přímením Nová je to asi šílené.Proto je asi nakonec náš syn Michal a dcera by bývala byla Nela nebo Nikola.Bylo to ovšem ovlivněno též výběrem mého muže Michala.Moc jsme se neschodli ve jménech.On chtěl Lucii kluk Václav,Matej,Martin.Já Petr,Filip,Matěj,Michal,Viktorie,Elis,Elena.Schodli jsme se že se nám oboum líbí Žofie,ale netroufli jsme si to dát aby se jí děti nesmáli.Jinak se na to ovšem dívá moje mamka ta věří na to že každé jméno dává nějaké vlastnosti a osud společně s příjmením dělá numerologické rozbory a to se nestačíte divit na co přijde.Něco na tom je,ale jak píšu zlatá střední cesta.Když dám dítěti jméno Klement či Gustav nebo Magali o Esmeraldě radši nemluvím asi jim tím neprospěju, ale Jana,Marie originální nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leonie
4.1.10 18:52

Co třeba?

RyBANA píše:
Rebeku chtěl strašně přítel, líbí se mi taky ale nakonec jsem ho udolala argumentem, že ji ve škole budou říkat Bečko (nedej Bože, aby byla tlustá)…

Takže uznal, že jiné bude lepší. Teď teda vede Nina (čteno Nyna), snad už to tak zůstane no :)

Na kluka máme jasno už dlouho. Já byla vždy zamilovaná do jména Derek ale k Novákovi se mi to zdálo takový noo divný, takže zvítězila varianta Darek. Ten je prostě jasnej :))

Co třeba kombinace Nina Rebeka?

• Citovat
  • Upravit
65
22.2.10 18:37

Opět se jdu radit. Potřebuji váš nezávislý názor na kombinaci jména a příjmení: Štěpán Šubert,
nebo Šimon Šubert.
Bridgitte Bardot zní přece jenom trošku jinak, i když začíná také na stejná písmena :lol:

Holka by byla Simonka, ale s klučičím jménem máme děsnej problém :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5726
23.2.10 11:04

Štěpán Šubert zní dobře náhodou, s tím Šimonem už to tak pěkné není …

toť můj názor :wink:

nám taky začíná jméno a příjmení na stejné písmeno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
23.2.10 11:16

Ahojky holky, jdu taky na radu. S přítelem se absolutně nemůžeme shodnout na jménech, tak jsme si je rozdělili. On vybírá pro holku a já pro kluka. Holčička je jasná - to bude Erika (s Berenikou, Justýnou nebo Anitou jsem bohužel neuspěla). Původně jsem to navrhla já, ale teď bych chtěla nějaké jiné. Nicméně přítel se do toho jména zamiloval, takže změna nebude.
Pro kluka váhám - líbí se mi Šimon, Natan, Max nebo Tobiáš (možná spíš Tobias - s bývalým manželem už mám Matyáše :wink: ). Jenže ne všechna tahle jména mi jdou dohromady s příjmením (hodně se mi líbí Max - ale Max Bláha mi zní divně a ještě divnějc to vypadá 8-o ). Takže se obávávám, že z nerozhodnosti budu nucena zůstat u nějaké moc běžné klasiky, jako jsou jména uvedená u metříku…Poradíte, které z výše uvedených jmen se Vám zdá, že by „sedělo“ k příjmení? Díky moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
65
23.2.10 19:26

Palino,
s příjmením Bláha bych klidně šla do Tobiáše nebo do Šimona. Ta kombinace mi přijde v pohodě.

Ingusz,
děkuju Ti moc za názor. Když nad tím tak přemýšlím, s tím Šimonem máš pravdu. Štěpán Šubert není špatný. Ze začátku mi vadilo 2× „Š“, ale Šafránek byl taky Štěpán a zní to moc pěkně. Co myslíte vy ostatní? Ujde kombinace Štěpán Šubert? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
23.2.10 19:41

Morie, Štěpán Šubert je dobry, to se mi libi :palec:
a Simonka je mooc pekny jmeno :mrgreen: :mrgreen:

Palino,
k prijmeni Bláha se mi líbí i ty mene obvykla jmena co jsi uvedla, snad krome Maxe, to mi k tomu oc nejde, ale treba Tobias Blaha zni moc pekne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6230
23.2.10 20:02

Moire já bych taky hlasovala pro Štěpána - přijde mi to lepší než Šimon

Palina Šimon Bláha mi přijde docela hezký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
23.2.10 20:20

Díky…zkusím prosadit. Taky se mi ta kombinace líbí (jak u Tobiase, tak u Šimona). Maxe jsem z výše uvedených důvodů zavrhla. Tak ještě budu zkoušet psát Natan Bláha :lol: . Ale zase si říkám…když si lidi zvykli na „Nicolas Topolánek“, tak se asi dá zvyknout na vše :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence