Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak jdu jen nahlásit , že nakonec jsme vybrali scela standartní jméno -Stella ![]()
ahojik existuji stranky na terych je pocet evidovanych lidi pod danym jmenem …pro holcicku jsem vybrla Madlenka tedy Madla ma ji pouhycg 8 nositelek u nas
chlapecka jeste resim ![]()
ahojte !!!!
maxačku děkuji
![]()
Tak u nás výběr skončil u Viktora
Holčička by byla Sofie, ale na velkém UTZ nám ukázal pindíka, takže se konečně dočkám toho chlapečka (snaaad) ![]()
Četnost jmen a příjmení v ČR najdete tady:
http://www.mvcr.cz/…rijmeni.aspx
Barysek píše:
ahojik existuji stranky na terych je pocet evidovanych lidi pod danym jmenem …pro holcicku jsem vybrla Madlenka tedy Madla ma ji pouhycg 8 nositelek u naschlapecka jeste resim
Ona je Madla/Madlenka zkrácenina od Magdaleny, která je podle mého mnohem častější, ale je fakt, že když zavoláš na pískovišti Madlenko, tak je hodně malá pravděpodobnost, že ti přiběhnou dvě nebo více dětí
My jsme se bohužel nerozhodovali podle obliby u národa (resp. nenapadlo mě, že Superstar ovlivní něčí názor na výběr jména), ale Anety vyšlo jako varianta od Anny a hlavně se nám to jméno líbilo a nenapadlo mě, že se jich vyrojí tolik. Teď jsou v MŠ ve třídě 2 Anety a jedna Anita ![]()
Ahoj, tak my byli s manželem rozhodnutý pro holčičku Timeu (Timinka, Timča) mě se to moc zamlouvalo. Manžel je na půl maďar, takže z jeho strany vše ok, ale u nás se to s dobrou reakcí nesetkalo. Jak u rodiny, tak u kamarádů… většina si myslela, že Timinka je pes
Kluka jsme chtěli Olivera, ale reakce byli obdobné. Nakonec máme Dominika, sice z toho moje máma taky nadšená nebyla, ale už si snad zvykla a ostatní taky.
Tak já si osobnš myslím, že výběr jména je v první řadě na mě a partnerovi. Přeci se nebudu ptát příbuzenstvá jestli se naše dítě smí jmenovat tak a tak. My měli vybraný původní jména Matyáš/Nina. Nakonec jsme to změnili a nikomu to neřekli. Dozví se to až se miminko narodí.
Lentilko, o tom, že je to na partnerovi a mě, o tom žádná, ale přeci jen když vidíš negativní reakce a posměšky, že si snad dělám pr… tak to hlodá a nakonec jsem ráda, že je to Domča, neni to až tak neobvyklý a snad se to s posměchem dětí nesetká… děti umějí být ve škole hodně zlý, a to teď nemám na mysli třeba ty dvě jména, který jsem uváděla původně…
Tak je pravda, že děti jsou zlý…moje sestřenice taky u Niny začala to bude jako Ninuška jako ta kráva co jsme s ní chodili do školy. No odvětila jsem jí, že ne že rozhodně nebude jako ona ninuška, protože to bude absolutně jinej člověk.
tea… já timeu mám, mám taky sophii ,nemyslím že by se setkali s posměšky…nebo respektive na každé jméno něco najdeš daneček blbeček, emilka debilka ,lenka penka podprsenka ,šimon šimpanz.....
Tak nakonec to bude v rodnem liste Madla a kdyz to bude kluk tak Dominik … Magdu necu mam k ni trosku negativni postoj ![]()
Barysek píše:
Tak nakonec to bude v rodnem liste Madla a kdyz to bude kluk tak Dominik … Magdu necu mam k ni trosku negativni postoj
Tak DOMČU moc schvaluju ![]()
Tea1 píše:Barysek píše:Tak DOMČU moc schvaluju
Tak nakonec to bude v rodnem liste Madla a kdyz to bude kluk tak Dominik … Magdu necu mam k ni trosku negativni postoj
Vsechny co znam jsou moc pryma kluci a moc jich neni verim ze i ten Tvuj ![]()
Mě se líbí jak tradiční tak i cizí jména, ale je fakt, že pro klasické české příjmení mi zní lépe asi ty tradiční.
Já jsem původně chtěla pro chlapce Vojtěch, Štěpán,Kryštof, Jonáš a pro holčičku Julia,Jindřiška,Štěpánka,Alžběta,Leontýnka.
Nakonec jsem se s manželem poklofali a tak si každej vzal kalendář, zakroužkoval 5 klučičích a 5 holčičích jmen a ty na kterých jsme se shodli, tak se daly, no a nakonec nám vyšlo pro chlapce Vít a pro děvče Vendula
, hlavně se dobře skoňují.
janinkacumacek píše:
Mě se líbí jak tradiční tak i cizí jména, ale je fakt, že pro klasické české příjmení mi zní lépe asi ty tradiční.
Já jsem původně chtěla pro chlapce Vojtěch, Štěpán,Kryštof, Jonáš a pro holčičku Julia,Jindřiška,Štěpánka,Alžběta,Leontýnka.Nakonec jsem se s manželem poklofali a tak si každej vzal kalendář, zakroužkoval 5 klučičích a 5 holčičích jmen a ty na kterých jsme se shodli, tak se daly, no a nakonec nám vyšlo pro chlapce Vít a pro děvče Vendula, hlavně se dobře skoňují.
vit je super:-)kdyb to nebyl muj dvouletejj bracha tak nad nim taky uvazuju
janinkacumacek píše:
Já jsem původně chtěla pro chlapce Vojtěch, Štěpán,Kryštof, Jonáš a pro holčičku Julia,Jindřiška,Štěpánka,Alžběta,Leontýnka.Nakonec jsem se s manželem poklofali a tak si každej vzal kalendář, zakroužkoval 5 klučičích a 5 holčičích jmen a ty na kterých jsme se shodli, tak se daly, no a nakonec nám vyšlo pro chlapce Vít a pro děvče Vendula, hlavně se dobře skoňují.
My máme taky Vítka, gratuluju k super jménu. Mimochodem tradiční český jména se mi taky moc líbí, pak ještě hebrejský typu Rebeka, Noemi, ale mám rozum a nechtěla jsem dítě trápit. Jonáš je naprosto skvělý jméno, ale to mi doma neporšlo.