Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
tak tohle je moje oblibene tema.
Mame vyhodu, ze mame cizi jmeno bez pripony ova, takze to zni dobre. Chteli jsme jmena, ktere jsou mezinarodni, protoze to vypadalo, ze budeme zit v Anglii.
Dcery jsou Sarlota a Zoe. Chceme jeste dalsi dve a pro ty uz mame vybrano Lajla a Abigail.
Pro kluka jsme meli Nicolas, ale zacina to byt prudce moderni, takze vymyslime nahradni.
Reakce okoli: Pred narozenim si tukali na cela a po narozeni jim to prislo naprosto normalni a nikdo to uz neresil. Holky aspon ve skole nemusi resit na kterou natalku volaji. Ve skupince plavani (8 deticek) mame tri kubiky a dva Matysky…Jmena jsou to pekna, ale vznikaji tim potize pri pokynech…
Preji dobry vyber…
Terik
Iffko, mě by se Alžběta + Anežka líbilo. A co takhle Mikuláš?
Ahoj, taky jsem pro méňě obvyklá jména (i když se mi tradiční moc líbí) ![]()
Co třeba Arnošt, Ema, Markéta, Žofie, Jaroslav…?
JVP píše:
Ahoj, taky jsem pro méňě obvyklá jména (i když se mi tradiční moc líbí)
Co třeba Arnošt, Ema, Markéta, Žofie, Jaroslav…?
Markéta mi až tak neobvyklá nepřijde, ale co třeba Margita nebo Margo (tak se jmenuje babička mého manžela)
ještě mě napadlo Renata, Žaneta, Iveta a Lada (hezká a málo obvyklá, já znám od všech těchto uvedených jmen jen jednu), Kornélie, Brigita, Soňa
pro kluka Roland, Fabián, Mateo (jiná forma Matyáše, kterých je teď požehnaně)
a ještě jsem si vzpomněla, že když jsem byla v Anglii, tak známí těch, co jsem u nich bydlela, měli dva syny Selim a Miles … jedno jméno je druhé čtené pozpátku, navíc byl tatínek muslim a ona ateistka, vychovávaná v křesťanství, takže i ta jména se hodila
S tím mě napadlo třeba pro dvojčata dát jména (anagramy) Adina - Diana, Klára - Karla, Roland - Ardnold, Jana - Anja
v maďarském seznamu jsem skoro nic nevybrala ale bylo tam Amábel ,Florencia , Gréta , Glorie a Baltazar ,Izmael......
Oblibené téma
Dikybohu, ze mam vyber jmena alespon na par mesicu za sebou ![]()
Me se moc libi starsi ceska jmena jako Anna, Marie. U chlapeckych je to tezsi…Jelikoz ale zijeme v Nemecku, museli jsme vybrat jmeno, ktere bude vyslovitelne tady. Pro holcicku jsme meli vybrane bud Carla nebo Viktoria . Nakonec z toho byl kluk - jmenuje se Arthur . Chteli jsme Felix e, ale kdyz jsem se podivala na statisktiky a zjistila, ze je to tady uz nekolik let jendo z nejpopularnejsich jmen, dali jsme ho az jako druhe jmeno.
Jinak se me jeste moc libi Bruno a jeste Jonathan .
Jmeno by se melo hodit k prijmeni. Nejak si neumim predstavit Winonu Prochazkovou
. Taky je podle me dulezity, aby si rodice rozmysleli, zda chteji, aby se dalo jmeno zdrobnit/zkratit. My jsme to treba nechteli! NEchteli jsme, aby nekdo komolil jmeno naseho ditete. Z toho duvodu jsme nedali Jonathana, jelikoz by mu asi nikdo nerika Jonathane, ale asi Jony, Jona, atd. Z puvodniho jmena by toho asi moc nezbylo. A jmeno musi byt srozumitelne po prvnim vysloveni! Ja jsem Sarka a tady v nemecku musim vsem vysvetlovat, jak se to pise ![]()
S originalitou bych to moc neprehanela, tady jsou lidi, co sve dite pojmenuji Pepsi, Tiger, apod. ![]()
Hodne stesti pri vyberu!
Ahojky,
já mám hodně běžné jméno-Janka a i náš Matík je Matěj. Já moc chtěla Ronalda a ještě víc Damiána a neprošel mi ani jeden.
Ale teď jsem za Matěje moc ráda.
V okolí máme Jasmínu, Kašpara, Kryšpína, Kvída, znám Babetu. Je pravda, že v dnešní době už se dost stírá rozdíl mezi neobvyklým a běžně dávaným jménem.
Tak hezký výběr, já už se těším na další vybírání.
Ahojky, tak my mame Samuela a taky jsem si prvni nemohla moc zvyknout, i kdyz to neni kdovijak silene jmeno.Ale libi se mi, ze ma hodne variant-Samik, Sam, Samca, Samicek, Samec ![]()
Tak preji hodne stesti !
Teď jste mi to vzali z úst - líbí se mi Bruno, Felix., Artur…Max ..Glorie a Margot taky nejsou špatná
Je fakt, že za pár let budou běžná jména, která tu teď uvádíme, jako spíš neobvyklá a taky se může na zavolání otočit několik dětí … u nás se třeba strašně rozmohl Mikuláš - sotva se mi začal líbit a uvažovala jsem o něm
a Matějů a Matýsků je tu taky kopec…takže třeba bude neobvykle - Zdenka, Jiřina apod. ![]()
ahoj, tak nas se jmenuje Eddie. Zijeme v Holandsku a tady to uplne caste neni, ale neni az tak zvlastni. V Cechach mame trosku problem, jak mu rikat, tak to bude asi Eda. Jmeno se nam s manzelem moc libilo, chteli jsme Daniel nebo Lucas, ale tech je fakt uz moc.
Ted cekame druhe a resime to same.
Treba Natalka byla za meho mladi temer neznamy fenomen a ted jich je spousta, to same Eliska nebo Aneta. Nepamatuji jedinou ze skoly.
Z toho, co jste jmenovaly se mi libi - Gloria, Bruno, Vivien, Eliska…
My jsme dali jmeno Giovanni. Mame italske prijmeni, ke kteremu se to super hodi. Zijeme v USA, kde to sice hodne lidi vyslovuje blbe, ale tuhle jsme v parku potkali chlapecka, ktery se taky tak jmenoval, takze zas az tak neobvykle to neni. A navic je to forma jmena JAN, takze vsem rikame, ze se maly vlastne jmenuje po dedovi
Jo a malemu zkracene rikame Giovi <vysloveno dzovy> ![]()
Holku jsem chtela ANNU, coz je v CR oblibene hodne, ale tady je zridkave. (Vetsinou maji jine formy - Ann, Anne…) Taky se mi libila Annika ![]()
malvína píše:
hledám originální jméno pro potomka…pomůžete?
Adina,Babeta,Celestýna ,Timea ,Olivie
Florián,Oliver,......
Co napadá vás????
Jsem pro Babette a CelestInu
malvína píše:
hledám originální jméno pro potomka…pomůžete?
Adina,Babeta,Celestýna ,Timea ,Olivie
Florián,Oliver,......
Co napadá vás????
Jsem pro BABETTE a CELESTINU
Ahojte,
bezva tema…
vzdycky jsem byla presvedcena, ze kdyz budu mit jednou holcicku bude se jmenovat Veronika.....ale pred necelym rokem se nam narodil klucik a je to Tommaso po dedeckovi z tatinkovy strany. Je Ital, zijeme v Italii takze ma i italske prijmeni.....uz ted se ale poohlizime po druhem jmene pro budouci dalsi ditko…chlapecek bude pravdepodobne Enrico (ceska verze Jindrich se mi nelibi, ale italska je fajn a jmenuje se tak jak muj tata tak deda) a rikat mu budu Enri…
A holcicka …,. no Francescovi se libi ta Veronica, i protoze se vyslovuje stejne jak v italstine tak v cestine.....ale me se nelibi, ze jich je tak moc…i tady v Italii…tak vazne uvazuju nad Sofia.....ta se mi libi hodne a rikala bych ji Sofí.....stejne nasemu Tomaskovi rikame Tommi… ![]()
Barca