Jména dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
437
22.7.08 18:10

Amy děkuji a Šimona už máme ,Jáchym je super mamžel chce Maxe ale když byla 5 dítě holčička pojmenovali jsme tak našeho hafana :D Taky se mi líbí Gaston a Glorie,ale gaston už je naše firma :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6260
22.7.08 18:17
amy píše:
nicki píše:
Taky nechápu rodiče, kteří chtějí dát dítěti originální jméno. Tak ať se nechají sami přejmenovat, a dítěti dají normální. Chudáci děti.
Myslím, že každý člověk je originál. A když je ve školce mrak Kristýnek, Natálek, Nelinek, Honzíků, atd. je fakt lepší mít jméno málo dávané.
Manžel se dřív klonil spíš ke klasice, ale když jsme čekali 3. dítě, začal chodit s hodně netradičními nápady. Dlouhou dobu byl jeho favorit Florián a Noemi. Nakonec jsme vybrali jméno Max.
Reakce okolí byly různé, ale já si jich nevšímám. Do jmen našich dětí mám co mluvit jen já a manžel. Tchán sice dodnes neskousl ani jedno jméno našich synů (máme ještě Šimona a Jáchyma), ale to přece není náš problém, že je konzervativní.
Já hlasuju za míň dávaná jména.

Jsem toho názoru, že je každého věc, jaké jméno svému dítěti. I když já se svým jménem - Bibiana - jsem si zkusila hodně (v kombinaci s mým rodným příjmením to byla opravdu lahůdka) a i z toho důvodu se mé děti jmenují celkem obyčejně, hezky česky. Na druhou stranu teď už se mi mé jméno líbí, ale musela jsem k tomu dorůst (a změnit příjmení 8) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
22.7.08 18:21

Ahoj, tak mně zas nepřijde, že by dnes byla nějaká jména extra zvláštní nebo exotická. Jo, tak před 15-ti lety - to byla jiná diskuse, ale dnes - když je spousta manželství smíšených, cizinců u nás jak máku? Podle mě je důležité, aby se jméno líbilo rodičům a hodilo se k příjmení.(to, jestli se holčička jmenuje Celestýna a za 20let se provdá za nějakýho Vomáčku - to je jiná,a hlavně námi jaksi neovlivnitelná věc :lol: ).

Jinak já osobně zas nemám ráda klasická česká jména (Antoním, Josef, Božena…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.7.08 18:24

pehot..hm to taky nemusím ale ještě o generaci starší se mi líbí Amálie,Anastázie,Kristián…Líbil se mi Joshua ale říkali by mu Jožko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
22.7.08 18:25

jo, ještě jak píše Bibiana: na tábor s námi jezdila holčička, která se jmenovala Bibiana Bilová a mně to přišlo strašně super, neb ostatní Terezky, Petry (vč.mě),Markéty…byly obyčejné holky, kdežto ona byla Bíba. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.7.08 18:38

jj ty extrémy se daj dohledat na www.zbynekmlcoch.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4258
22.7.08 19:17

ahoj,ja mela pro holcicku vymysleny JAsmína,ale bohuzel pribuzenstvo takl tlacilo,ze nakonec mame asi to nejvic v dnesni dobe pouzivany karolina,ale i tak jsem rada ,ze jsem to nakonec dali.
mam taky rada originalni jmena-hlavne kvuli tomu,ze kdyz nekdo vola,neni treba hned vedle druha anicka nebo pepicek,ale bohuzel u nas to nevyslo…
preji pekny vyber,je takova kniha a je tam treba i Kunigunda,to mi uz prijde teda moc,asi by na holcicku volaly pak deti uplne jinak 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.7.08 19:39

Tak momentálně mám favority …holčička Winona,Glorie,Olívie (ale říkali by jí olivo takže nic)Elizabeth
a kluk Oliver,Florián, Maxmilián,Alex

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.7.08 19:56

Ahoj,
mně se taky líbí netradiční jména. Moji favorité - Ines (holka), Nathan (kluk).

Zdraví nepřihlášená Lucka

• Citovat
  • Upravit
1013
22.7.08 20:14

Bruno, Tobiáš, Vendelín
Melanie, Berenika, Rozálie

i když já jsem konzerva, jestli budu mít druhého potomka, bude to Toník nebo Emilka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
22.7.08 20:32

ahojky, taky mám slabost pro méně dávaná jména, ale jen bych chtěla říct, že ve snaze rodičů být originální se to krom Jakubů a Terezek začíná v okolí hemžit i Maxi, Tobiáši,Olivery, Julinkami, Eminkami,Šimony atd atd…

Já při výběru koukala na stránky českého stat. úřadu, někde jsem tam objevila i statistiku posledního roku z celé Čr-50 nejčastějších jmen, rozdělené i dle krajů.
Jelikož máme ryze české příjmení, nedala bych k němu třeba Olivera, byť to jméno zbožňuji. Tak jsme hledali v tradičních českých.

Jinak se mi líbí i židovská jména-Ester, Rebeka..

Malvíno, když je muž Maďar, tak zkus ještě pohledat něco madarského! Kámošky z deníčku manžel je taky Maďar, mají vymyšlenou Iboyu pro případnou další holčičku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
22.7.08 20:35

maďarská pěkná jména jsou prakticky neexistující :lol: Našla jsem Timeu ale jinak …Borbála,Bogra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.7.08 20:39

Líbí se mi Celestýna - známí ji taky dali. Znám i Malvínu. Taky jsem chtěla mít dítě s neotřelým jménem. Pro syna jsem hledala originální jméno a jak mi v břišě rostl, uvědomila jsem si, že mu to nemůžu udělat, že si to nezaslouží. Nakonec má snad páté nejčastější v republice a jsem tomu moc šťastná, že jsem se nenechala unést a nedala mu něco divného.

Člověk se má prezentovat svou osobností a ne exotickým jménem.

Taky jsem měla pocit, že u holčiček se snáž vybere jméno, které je jak normální, tak i méně časté.

Zato u kluků mi připadá, že je cca 20 jmen a všechny ostatní zní pochybně.

Bude-li to kluk, vybrala bych něco, co mu půjde dobře k příjmení, na to bych kladla největší důraz.

• Citovat
  • Upravit
437
22.7.08 20:50

nejde mi o extravagantnost ale o pěkné neotřelé jméno
Zatím u mě vede Glorie a Floriám , manžel nechce ani jedno :cry:
Jo ještě když jsem malou čekala strašila jsem ostatní že dáme Mersedes,Oktávie,Fábie,Felicie ,Babeta :lol: Nakonec jsem přesedlala na města a je to Sophie :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
22.7.08 20:51

A co byste vybrali k Anežce? :wink: Jestli teda nevadí, že se sem cpu… Ještě nejsem a ani zatím nehodlám být těhotná, ale jména vybíráme s manželem mohutně :D Nic extra extravagantního, ale nic extra obyčejného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze