Jaké jméno? Anketa

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5784
16.8.08 22:18

jaké jméno? - anketa

Ahoj všem.

Mám takový asi trochu netradiční dotaz. Potřebuju vymyslet jméno na holčičku. Ale po přečtení diskuze na Annu mě napadlo že my můžete poradit vy.

manžel chce ryze české jméno a je mu by se líbila Antonie, ale to se zase nelíbí mě. A já přemýšlím nad Dorotou. sama uznávám, že je to „tvrdé“ jméno, ale Dorka se mi už líbí. A tak se ptám jestli tady nejste některá tohoto jména, abych znala váš názor jestli se vám jméno líbí nebo by jste si vybrali jiný…

Ale ráda uvítám jakýkoliv vaše jméno a jestli jste s ním v dospělosti spokojené nebo by jste si ho nejraději změnili - viz. anketa

děkuji za váš čas :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10054
16.8.08 22:48

Jé Tonička je můj tajný tip, kdyby náhodou byla ještě jedna holčička :wink: Hrozně moc se mi to jméno líbí, bohužel manžel má z toho jména osypky, takže mám v záloze Emilku :wink:
No a k dotazu, civilním jménem jsem Martina - to jméno ke mě vůbec nejde a v podstatě mi tak říká strašně málo lidí a někteří ani neví, že se tak jmenuju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
16.8.08 22:53

Tonička je krásné jméno :D Ale Dorotka taky :wink:
Jinak ja jsem Hana, ale okolo puberty jsem to jmeno nenavidela a jednu dobu jsem si nechala rikat Doubravko :roll: Vetsina lidi mi rika Hanko, Hanino nebo Hanucho, to je v pohode a libi se mi to. Ale jak mi nekdo rekne Hano (jeste lip Hanoooo!) tak vidim rude :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
16.8.08 22:57

Tonku i Dorku jsme měli na seznamu :) Ale v podobě Dorothea a Antonína.

A ač jsem se svým jménem velmi spokojená, nedala jsem ho ani jedné své Kunhůtce. Nelíbí se mi rozlišování mámy a dcery na malou a velkou nebo starou a mladou…

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
16.8.08 23:11

Ahoj.
Z výše uvedených bych brala Antonínu a místo Doroty bych zvolila krátkou variantu Dora.
Jinak jsem Lenka a jméno se mi líbí. Mmch Hanucho :lol: , doufám, že má dcera nebude v dospělosti vidět rudě. Jméno Hana se nám strašně líbilo, v rodině se nevyskytuje, a tak jsme jej vybrali pro dcerku. Podobně jako Lesině se mi nelíbí „dědění“ jmen v rodině. Člověk pak občas neví, o kom se mluví.

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
17.8.08 00:26

dora, dorka, i tonička jsou mooc hezká jména dle mého :). Já mám v záloze anu a andělu … ale spíš bych volila variantu 2 ;)

Já jsem lenka, ovšem už od základní školy mi pomalu všichni říkají andělo, postupně i v práci si příjmení takhle pěkně zkrátili, a mnozí mi jinak neřeknou a najdou se i ti, kteří si myslí že se tak opravdu jsmenuju. Jinak se mi andělka líbí víc než lenka ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.8.08 07:05

Ahoj, tak u nás je Milan-po mém bráchovi, ten byl po bráchovi mé mamky čili po strejdovi (takže jméno dědící se po strejdovi), Pavel po manželovi (ten je sice Pavol), ten má jméno po otci(ten má maďarské Pál) a on po svém otci-prostě ješitnost chlapů, dnes bych to neudělala, třetí syn Marek-toho jsem si proti všem pro:,–(ila já. A cílová prémie po 12letech byla Eliška, ale chodili jsme na plavko, kde ve skupince 12 dětí bylo 5 Elišek-no hrůza a vzpoměla jsem si jak v dobách mýho dětství bylo ve škole 4× Lenka, 5× Martin, 3× Jana, 3× Jiří, 3× Tomáš, takže to uč. řešili, tak že je volali příjmením, což jsem nenáviděla. Tak jsme naší Elišce nechali přidat, když ji byl asi rok druhé jméno Anna, takže pokud by se stalo a bylo ve škole Elišek více, tak ona je Eliška Anna-slyší i na Aničku, Nany apod. Myslím, že je to dnes stejné, prostě je popularita jmen a ta vládne. Ještě přidám, za měsíc čeká sestřenka mimi-holčičku, její přítel chtěl Bětku, jenže Bětka je zdrobnělá, tak nejde dát, tam kde bydlí jim na matrice řekli, že nelze dát ani Bětu, ani Bětuši. Na druhý den jsem se stavila v našem městě na matraci a tam řekli, že jméno Běta dát lze. Prostě, tam kde bydlí měli starší vydání knihy se jmény :-).Anulka

• Citovat
  • Upravit
5784
17.8.08 07:20

Jé asi jsem se špatně vyjádřila, nemyslela jsem dát dítěti stejné jméno jako má rodič. To se mi nelíbí taky, ale myslela jsem jestli jste s ním tak spokojené že by jste ho i použili i na své dítě, kdyby jste se jmenovali jinak :wink:

Jinak zatím moc díky a jsem zvědavá jestli se tady ta nějaká Dorka objeví :roll: 8)

Anulko tohodle bych se právě ráda vyvarovala, aby jich nebylo deset ve třídě… A kamarádi shodou náhod taky dali holčičce jméno Alžbětka, chtěli Bětku a asi je nenpadlo se poptat jestli mohou dát jen Bětku :oops:

A u nás je ještě „problém“, že u manželova rodičů se scházíme dost často a teď během dvou let tam mají šest vnoučat (teda s budoucím naším druhým) a tak neradi by jsme různé podobné zkratky jako už tam jsou. takže nepřichází v úvahu, Áňa, Elí, Jája a Mára… (Aneta, Eliška, Jakub, Jáchym, Marek) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
17.8.08 07:23

Taky ji mám na seznamu jako jednu z možných, ale ne přímo Dorotu, ale v obdobě Dora. Osobně se mi zdá Dorota opravdu dost tvrdá, ale z toho může mít pocity každý jiný. Mně se vybaví Dorota Máchalová a někomu se nevybaví ve spojitosti s tímto jménem nic a vnímáho, jako super zajímavé jméno …jestli můžu poradit, tak bych se neohlížela na to, kdo jak to hodnotí a rozhodla bych se dle vlastního uvážení - vy jste rodiče a jméno se zkrátka někomu bude líbit a někomu ne (jako každé jiné jméno) :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3425
17.8.08 07:51

Ahoj,jako malá jsem Kláru nenáviděla(ale to je běžné,že děti a puberťáci nejsou se svým jménem spokojeni).Teď jsem se svým jménem spokojená.Zvykla jsem si na něj a mám ho ráda.Nikdy bych si ho nezměnila.Tak to je za mě asi vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.8.08 08:53

Ahoj, mně se teda víc líbí Dorota. Když se to zdrobní na Dorotku, vůbec mi to nepřijde tvrdý. My měli pro holčičku připravenou Klaudii.
Já jsem Adéla a nikdy mně to jméno nevadilo. Ani v pubertě. A kdybych se tak nejmenovala, klidně bych tak svojí dceru pojmenovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
17.8.08 08:55

Ahoj,

mě se teda Tonička docela líbí,Dorka moc nee.Jinak jsem Adéla a celkem jsem spokojená.Akorát samozřejmě,někdy v první třídě to bylo samé Adéla ještě nevečeřela :lol: Takže kdybych měla holčičku,jakože mám dva kluky…my měli připravenou Anežku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3141
17.8.08 09:14

ahoj, ja myslim, ze v detstvi (a hlavne puberte :wink: ) bude se svym jmenem nespokojeny kazdy. a postupne se s nim srovna, pokud to neni neco fakt echt sileneho. ja jsem lucie - takze obyc jmeno - a pritom jsem se tak moc chtela jmenovat katerina :lol: :lol: :lol:

a k tvemu vyberu - hlasuju pro dorotku!!!!!!!!!! mela jsem ji napsanou u druheho porodu - tedy ve forme DOROTEA (ta „dorota“ mi prisla takova hanlivejsi). dorotek je malo a je to hrozne krasny jmeno, jdi do ni, fandim ti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
17.8.08 09:25

Martina - jméno mé :wink:

Jsem spokojená. I když byla doba, kdy se mi líbili jiná jména.

Syn je Libor po tátovi. Manžel si to jméno pro:,–(il a já jsem ráda. Jiné jméno /měli jsme v plánu Vojtu/ by mi k němu nesedělo. Je to prostě Libor.

Taky jsem ve fázi přemýšlení nad jménem pro druhé. U holky mám na výběr tři Laura, Linda, Lenka. Asi vyhraje Lenka.
U kluka vůbec netuším :cry:
Musí to hlavně nějak ladit s příjmením Kuba. Jeden čas se mi líbilo Jakub Kuba, ale byl by to prostě Kuba a to se mi nelíbí. Takže budu taky hledat, pátrat…

Tak dobře vyberte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
17.8.08 09:27

Ahoj,
tak me se docela libi obe jmena Dorotka i Tonicka. Ja se jmenuju Kristýna a mé jméno se mi moc libí a klidně bych ho dítěti dala. My ale mame pro holcicku vybrane jmeno Madlenka, tak uvidime, jak to nakonec dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze