Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý večer,
poradíte jaké jméno pro miminko, které se narodí v květnu? Nevíme co to bude, tak vybíráme obě, ale nějak nedokážeme vybrat. Příjmení je Důjka/Důjková. První máme syna Tomáška.
U holčiček máme více variant - favority jsou Veronika, Tereza, Kristýna, Šárka, Natálie. Já toužím po Emě, ale s tou nesouhlasí manžel.
U chlapečka váháme - nějak mi přijde, že nemáme z čeho vybírat. Ani jedno není favorit, ale uvažujeme o Lukáškovi, Jakubovi, Petrovi, Kryštofovi.
Fakt nevím, které vybrat, poradíte maličko?
![]()
Matěj, Matyáš, Tadeáš.. Tadeáš a Tomáš by mohla být dobrá dvojka ![]()
Ahoj me se libi Tereza, Natalie a Lukas.
My mame. vybrane Vanesa a Lukas.Taky nevine co to bude ![]()
Mně by se líbilo z Vašeho výběru Kryštof a z mého
Dominik, ke kratšímu příjmení to sedí. Holčička z Vámi vybraných se mi líbí Veronika a Natálka. A za mě Karolína ![]()
Mě se líbí Petr/Kristýna
Taky jsme měli doma boje ohledně jména… hlavně teď chlapeckého u dcery to tak hrozné nebylo.. Nakonec jsme vybrali asi minulý týden, ale dohadovali jsme se celé těhotenství ![]()
A jaké varianty Kryštofa znáte? Mě nic moc nenapadá, jen s tím přišel manžel, že to není špatné jméno.
Za mne Kristyna/Krystof/Lukas. Jakubu je moc a Em taky. Natalie se bude v dospelosti hur sklonovat
.ale tez se mi libi.mate tezky vyber ![]()
@Alunka1 píše:
A jaké varianty Kryštofa znáte? Mě nic moc nenapadá, jen s tím přišel manžel, že to není špatné jméno.
Domáckými podobami jména jsou Kryštofek, Kryštůfek, Kryša, Kryšek, také Tofi aj. (cituji z netu, jinak znám i oslovení Štófi
)
@Alunka1 Mame Krystofa a rikame Kryšo, Kryštůfek, Tůfek, Kryšot..Je toho hodne, ale nejvic se mi libi stejne zaklad Kryštof
Příspěvek upraven 05.04.14 v 21:37
Matěje ani matyáše bych nedávala, těch je tak obr záplava, že už to není pěkný…
kryštof mi přijde jméno pro kluka, už ne pro muže… pokud můžu poradit, tak knížka od mandžukové o jménech, mě hodně inspirovala. jinak u holek natálek je taky moc moc… z tebou vybraných, pokud bych nečetla tu knížku teda, bych volila petra a šárku, hezká a neokoukaná ![]()
@Alunka1 určitě Kryštof - to je krásný
a k příjemní jde hezky…a pro holku - no z vašeho výběru asi Tereza a mě osobně by se líbila i Nela ![]()