Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, potřebovala bych poradit jaké jméno pro holčičku. Čekáme dvojčátka (holku a kluka), klukovi jsme vybrali jméno Adam a nevíme jaké jméno pro holčičku. Chtěli jsme prvně Patricii nebo Emu, ale už nad oběma jmény začínáme pochybovat. Hlavně taky chci aby se jméno hodilo k příjmení (Makovičkovi).
Za vaše návrhy předem děkuji ![]()
AdaM Makovička je hrozne… vzdy to zni blbe kdyz je posledni pismeno jmena stejne jako prvni od prijmeni ![]()
Evu asi nechcete
ale koukla bych po nejakych jmenech kolem vánoc.. Ted me teda napadá jen Natálie.. Kdyz uz to jsou dvojčata a narozeniny budou slavit spolu
Máte úžasné příjmení. Řekla bych, že bude znít krásně s kratšími českými jmény. Máte spoustu možností!
Ema Ma…nezní dobře, ale to ani AdaM Ma…Z těch dvou bych tedy volila Patricii a ještě se zamyslela nad klučičím jménem…
Mně by se líbila třeba kombinace Dita a Daniel. K tomuto příjmení bych vybírala bych spíš jednodušší klasická česká jména. Třeba už i ta Patricie mi připadá trochu „hoch“, jestli chápeš jak to myslím. Adam je fajn, ale to M na konci i na začátku je fakt nešťastné, stejný případ Ema Ma…
Eva Makovickova by se mi moc libila. Adam ne, to s příjmením fakt nezní dobre. Jan Makovicka třeba.
Jméno Adam je krásné, ale k tomu příjmení nevim
pro holčičku by se mi hodilo Lucie Makovičková, Anna Makovičková, nějaké kratší jméno
Adam je hezké jméno a k příjmení taky jde, nevadí, jak někdo zmiňuje. Spíše ta Ema… Ester by se vám nelíbila? Je taky v prosinci, tak by si děti vzájemně nemusely nic vyčítat ![]()
Mne taky prijde v pohodě adam makovicka, znam spoustu kluků kterym končí jmeno na zacatecni pismeno příjmení.. Jak ikdyz mam normální jméno a příjmení, který se nijak neruší, tak se stejně všude představuju příjmením az pak třeba dodám jméno kdyz je potřeba.. Kdyz se predstavuju třeba novým kolegům v práci tak zas jen kresnim.. Nejak si ani nevybavim situaci kdyz jsem se představovala jmenem a příjmením v tomhle pořadí ![]()
Tady se furt resi aby se jména dětí hodily k sobě, aby se jmeno hodilo k příjmení, aby nebylo cize znějící jméno k českýmu příjmení atd.
Pak někdo napíše, ze holka se muze vzdát.. No tak ja znám holku Noemi, která měla normální příjmení, ne cizi ale ani s diakritikou, nic ve stylu Svobodová, Nováková atd. Ale znelo mi to se jménem v pohodě, no a jako vdaná se jmenuje noemi hrůzová
tak si myslim, ze je to úplně jedno
on si člověk zvykne.. Zvlášť kdyz kluk tu kombinaci bude mit celej život, myslim, ze to nikomu divny nepřijde.. Kamarádka dala Š-Š to je teprve pecka na vyslovení M-M je úplná pohodička ![]()
Jinak bych taky volila tu Ester, diana je taky hezká, nebo Julie..
Mit dvojčata tak bych se snazila, aby svátek meli taky nejak podobně, zvlášť kdyz kluk by byl adam a mel by chudak svátek na Štědrý den (taky ho máme a sourozenec ma jmeno po vanocich a slavi to spolu)
Ale zas kdyby se mi žádný nelibilo tak bych to přes koleno nelamala
a dala klidně i tu emu.. Kdy se maj narodit? Nebude mit svatek hned u narozenin, když bracha na vanoce? ![]()