Výčitky kvůli cigaretě v těhotenství

Anonymní
8.2.20 21:32

Výčitky, cigareta v těhotenství

Holky, omlouvám se za anonym, ale stydím se. Jsem bývalá kuřačka, ihned po zjištění // jsem přestala. Jsem v 5. týdnu. Dnes jsem měla v práci stres a dala si 2 cigarety :zed: Teď se bojím, jestli to může mít špatný vliv na plod.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
234
8.2.20 21:38

Já myslím, že špatný vliv to má na všechny kuřáky, jak pasivní, tak aktivní.. takže na mimčo také.. ale stres bych z toho zas tak moc neměla. Příště raději myslet na své a mimikovske zdraví, než na touhu po cigáru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.2.20 21:41

Špatný vliv to má, ale teď už s tím nic nenadelas :nevim: vem si z toho ponaučení pro příště :) a v případě potřeby určitě můžeš poprosit mudr o pomoc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9296
8.2.20 21:43
@Anonymní píše:
Holky, omlouvám se za anonym, ale stydím se. Jsem bývalá kuřačka, ihned po zjištění // jsem přestala. Jsem v 5. týdnu. Dnes jsem měla v práci stres a dala si 2 cigarety :zed: Teď se bojím, jestli to může mít špatný vliv na plod.

Tak aspoň víš, že z toho pak máš špatný pocit a nebudeš mít na cigarety chuť :mavam:
Nekuř, je to fakt hnus :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
8.2.20 23:03

Já teda nekouřím vůbec, ale nějak bych se tím úplně netrápila. Moje máma je silná kuřačka, kouří i normálně doma, protože nemá balkón, jen si otevře v kuchyni okno. Jsme 4 sestry a v každém těhotenství kouřila. Všechny jsme úplně zdravé. Onemocníme tak 1× do roka. Ani jedna nemá problém s dýcháním, prostě nic :nevim: Správné to asi není, ale myslím si, že po dvou cigaretách se opravdu nic nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1237
8.2.20 23:11

Je to hnus. Dej si radši dorty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
9.2.20 01:28
@Anonymní píše:
Holky, omlouvám se za anonym, ale stydím se. Jsem bývalá kuřačka, ihned po zjištění // jsem přestala. Jsem v 5. týdnu. Dnes jsem měla v práci stres a dala si 2 cigarety :zed: Teď se bojím, jestli to může mít špatný vliv na plod.

Kouření v těhotenství způsobuje nižší váhu miminka, celkově je menší a způsobuje hyperaktivitu - ADHD, takže přestaň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
9.2.20 20:35
@Anonymní píše:
no jako jestli jsi v 5. Týdnu tak to jsi přestala tak v pondělí… doporucuju hned přestat. Mám v okolí dvě kuracky v těhotenství. Obě decka prtavy, problémy s jídlem. V roce a půl vypadala jedna jako 9m. Neustále hystericky, přisaty na matkach, furt knuci nebo brečí. Jako jestli chceš tohle tak vyhuluj dal
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.20 07:38
@hospodki píše:
no jako jestli jsi v 5. Týdnu tak to jsi přestala tak v pondělí… doporucuju hned přestat. Mám v okolí dvě kuracky v těhotenství. Obě decka prtavy, problémy s jídlem. V roce a půl vypadala jedna jako 9m. Neustále hystericky, přisaty na matkach, furt knuci nebo brečí. Jako jestli chceš tohle tak vyhuluj dal

Klid. Já mám zase v okolí kuračku, která kouřila i v těhotenství - v malém množství (nedoporučuje se přestat ze dne na den, to je ještě horší) a chlapečká má krásného, samostatného šikovného a v 3/4 roce měl 11kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
11.2.20 09:47

@Janina B1 a to obhajuje cigára v těhotenství? Ze jedno dítě je OK?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.2.20 09:50
@Janina B1 píše:
Klid. Já mám zase v okolí kuračku, která kouřila i v těhotenství - v malém množství (nedoporučuje se přestat ze dne na den, to je ještě horší) a chlapečká má krásného, samostatného šikovného a v 3/4 roce měl 11kg.

To, že se nedoporučuje přestat hned, je nesmysl, je to alibistický kec kuřáků. Super že je kluk krásný, ale ani v roce nemůže vědět, co mu způsobila. Prostě přestat a nediskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.20 09:58
@Litta píše:
To, že se nedoporučuje přestat hned, je nesmysl, je to alibistický kec kuřáků. Super že je kluk krásný, ale ani v roce nemůže vědět, co mu způsobila. Prostě přestat a nediskutovat.

Ne, to je dokázané. Samozřejmě, že nesmíš vyhulovat krabici denně, ale pokud kouříš hodně a tělo je na to zvyklé a najednou ho utneš - tak to je horší, než si jednu zapálit.
Protože pokud to utneš najednou, tělo je v takovém šoku a přechází do absťáku, že to je pro to dítě vzávěru ještě horší.
A ne, nejsem kuřák. Jen konstatuji fakta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
872
11.2.20 09:59
@hospodki píše:
@Janina B1 a to obhajuje cigára v těhotenství? Ze jedno dítě je OK?

Nikdo nic neobhajuje. Samozřejmě, že je nejlepší nekouřit. Ale konstatuji fakta, že pokud otěhotní silná kuřačka, je lepší dávky snižovat, než přestat najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
11.2.20 10:01

Ano má to špatný vliv..tak nehul a dej si radši žvejku.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit
14637
11.2.20 10:02

@Janina B1 Evidentně ani doktor. Je to mýtus, a to velmi nebezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí