Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, je tady nějaká maminka, která rodila 3× císařem? Jak probíhalo těhotenství a vše kolem porodu? Dá se nějak před otehotneni nebo během těhotenství zjistit, v jakem stavu jizva je nebo to doktoři proste berou jako ze je velké riziko a nezodpovednost chtít třetí miminko?
Mám 3 děti sekci a v pohodě. První rozestup 5let, pak necelých 13M. Doktor ani nenadaval, co už se dalo dělat, když už jsme byla těhotná ![]()
Vše bez problémů, občas mě teda bolela jizva, ale to je asi normální. Porod naplánován 38+6 (další den už měli plno a pak byl víkend). Vše v pohodě a zdarma mi udělali sterilizaci.
@Alibella Pokud jsi neměla komplikace s hojením jizvy, tak je třetí těhotenství v pohodě. Dopředu ti nikdo nic neřekne, nějaké riziko je vždy.
@Alibella jsem po 2 sekcich a cekam 3. Mela jsem ale u druheho porodu komplikace, takze jsem si to nechala odsouhlasit doktorem. Jsem lehce za polovinou a zatim je vse v poradku. Jizva me neboli.
Zkus brát preventivně kolagen-prodává se v kapsickach jako prášek. Známá má taky tri sekce a diky kolagenu jizva super.
Taky mám tři sekce a vše ok, klidně bych se do budoucna nebála další. Na skupině císařoven na fb jsou tři sekce celkem běžná záležitost, jsou tam i ženy se čtyřmi nebo pěti sekcemi. Záleží vždy na konkrétní osobě, jak se vám hojily předtím jizvy, dopředu vám nikdo nic neslíbí, musíte prostě se šetřit a doufat. Jizvu oni měří, ale až ke konci těhotenství, v začátcích je to nevypovídající