Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jaké jsou ty správné plenky? Mám 6 dětí a prvním dvoum dětem jsem dávala látkové plenky a dalším jsem dávala papírové plenky. Takže jaké jsou podle Vás lepší?
Pro každého jsou „lepší“ jiné, to spíš záleží na tom, jak to cítíš ty ![]()
Správné jsou ty, které vyhovují matce i dítěti ![]()
takže v mém případě na den látkové (čtverce, bambusové vv nebo kalhotkové) a na noc papírové ![]()
@esterka183 A jaké jsou lepší podle tebe? Podle tvé zkušenosti? Já jsem pořád na vážkách s látkovkama…
No, vzhledem k tomu, že máš 6 dětí, tak bys to snad už mohla posoudit sama, co?
Správné plenky jsou ty, které budou vyhovovat tobě ![]()
Mě vyhovují doma látkové (den, noc, jednodenní výlet), na dovolenou, na prodloužený víkend, k babičkám na prázdniny bereme jednorázovky.
Pro me jednorazovky, nedokazala bych cistit latkovou od tech „vajicek“
co produkovalo moje miminko
![]()
To je nejaka provokace ne?
mas sest deti a ptas se vesmes matek co maji jedno pripadne dve (i kdyz i tady jsou vyjimky)
Ty které vám budou lépe vyhovovat… ![]()
Jinak pro mě to byly do cca 1,5 roku látkovky, pak látkovky (případně nic) přes den a papírovka na noc, protože noční látkovka už byla příliš objemná.
Každému co jeho jest
Pro nás je varianta na den látka na noc papírovky ideální, záleží i na ekonomické situaci, některý děti látku nesnesou, jinde to nesneou zase mamky…ale souhlasím s @pomeranca že to tu bude asi veselé ![]()
No vzhledem k tomu, že spousta látkařek dává na cesty a na noc papír
tak je to asi papír. a ty co píšou, že jim papírovky protékají jsou asi fakt levé a neumí je zapínat. Jako občas se stát může, ale pokaždé? To nevím, co si pak myslet
Vzhledem k tomu jak moc se řeší jakou plínu na tohle, jakou na tamto, kolik vkládaček na noc a pod. hlasuju jednoznačně za papír ![]()