V noci bez pleny?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31672
18.8.12 08:41

v noci bez pleny?

Zdravím všechny maminky, potřebovala bych se zeptat na jednu věc. Můj 29m syn je již přes den většinou bez plenky(první úspěchy začaly kolem 25m-když běhal nahatý, sedl si na nočník a vyčůral se) Vím, že plenky na noc se dle doktorů dají tolerovat až do 4-5 let, ale zaráží mě jedna věc, malý má po probuzení úúplně naducanou těžkou plínu, žádný náznak toho, že by byl schopný vydržet přes noc suchý..znamenáto, že v dohledné době není šance, zbavit se na noc plín? Myslím, že až na to bude připravenej, bude mít ráno většinou plínu suchou, nebo třeba jednou počůranou?..v současný době ji má obravdu asi půlkilovou :zed: dáky za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
575
18.8.12 08:48

Ahoj, syn se zbavil plen úplně ve 26 měsících. V noci ji měl pravidelně naducanou, a to fest. Jednoho krásného dne jsem mu ji zapomněla dát (prostě se něco dělo, a nějak k tomu nedošlo). A o se nepočůral, tak jsem to zkusila další noc zase a zase úspěch. Nikdy se do postele nepočúral… Kdyby nenastala ta náhoda a kdybych se řídila tím pravidlem, cos popsala, byl by při spaní na plenách ještě asi i teď (31 měsíců), a nejen v noci :D. Co to vyzkoušet třeba na odpolední spaní… Dej po něj nepromokové prostěradlo a uvidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.8.12 08:53

Ahoj, tak na odpolední spaní plenu většinou nemá, a vlastně mi odpoledne spí tak jednou do týdne…a to spí v kočárku, a většinou to vydrží. Tys mu ji teda z ničeho nic nedala, v pohodě jo :think: Malej spí totiž s náma v posteli, tak se nechci probudit v bazénu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
18.8.12 08:58

Říká se, že noční plenku máš sebrat po deseti suchých nocích. Já ji sebrala asi po pěti, už mě to nebavilo :). A dobrý. Ale u nás bylo odplenkování celkově téměř ze dne na den. Nejdřív nechtěl vůbec, tak jsem to nehrotila, a pak si začal říkat sám od sebe. Ve 28m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
18.8.12 09:00

@slavuska1 Taky s námi spí :). Riskla jsem to… Dá se koupit prostěradlo i na velkou postel, já to riskla bez :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.8.12 09:11

Přemýšlím :think: :think: :think: ráda bych se těch plín zbavila co nejdřív..ale zase koupit to prostěradlo na velkou, to mě vyjde dráž, než mu ještě pár měsíců dávat plínu na noc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
18.8.12 09:18

@slavuska1 Neznamená to vůbec nic ;). Starší dcera se odplenkovala skoro ve 3 letech, vzala to fakt ze dne na den, od té doby nebyla jediná nehoda. Na noc jsme jí plínku dávali, čekali jsme na to, až budou noční plínky suché. No a pak manžel asi 3× zapomněl plínu na noc dát a pokaždé byla ráno suchá. Jak měla plínu, byla durch. Takže já bych teď, dokud je teplo a případné spaní v mokrém by tolik nevadilo, zkusila na pár dní plínu v noci nedat. Pod prostěradlo v postýlce můžeš dát jednorázovou přebalovací podložku nebo ochranu matrace (prý prodávají ve zdravotních potřebách za cca 50 Kč), aby případně stačiilo jen vyměnit prostěradlo. S mladší dcerou jsme na suché plíny už nečekali a jak se odplenkovala přes den, zkusili jsme to bez plín i v noci. Nehody teda občas jsou, ale to jsou spíš moje chyby, že jí nechám před spaním vypít moc vody. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1450
18.8.12 09:29

Já zjistila že když jsem plinu dala tak taky měla načůráno..a jednou manžel zapoměl plínu dát a sucho..zkoušeli jsme to a fakt jsou někdy dětičky „vyčůrané“ a jak maj plenu tak se do ni vyčůraj..To je pohodlnost!!! Naše se odplénkovala přes den v roce a půl a přes noc jsme bez plen měsíc :palec: Někdy musiš překousnout to že se počůrá - holt vyprat ale necouvnout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
18.8.12 09:41

Tak já má bohužel špatnou zkušenost. Synovi bude 5 a musíme ho každou noc budit na čůrání. Na podzim nás čeká už odeslání na vyšetření.
Dceři je skoro 3,5 (přes den bez plínek je cca od 20M - kdy si sama řekla o nočník a odložila plínu) a přesto má každou noc plínu nacucanou. Když ji nedáme (teď zrovna už 2. týden zkoušíme), tak ji musíme min. 2× za noc budit a přesto se tak ob noc stane, že je ráno ještě počůraná.

MUDr. mi vysvětlila, že je to nějakým hormonem, který se musí dostat na určitou hladinu, aby se dítě buď samo vzbudilo nebo při spaní moč udrželo. A že tento hormon by se na tu potřebnou hladinu měl dostat dú věku 5 let. Takže do té doby se noční pomočování považuje za normální.

Taky může pomoci úprava pitného režimu. Nám třeba bylo u MUDr. doporučeno po 17 hod nedávat pít, nebo jen na lžíci po večeři. Ale ani to nepomáhá.

Dobré stránky na toto téma http://www.nocvsuchu.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
498
18.8.12 09:50

Jinak nepromoková prostěradla jsem nakoupila v Ikey a jsem s nima moc spokojená: http://www.ikea.com/…ts/90152777/

Z vrchní strany je to jako bavlněné froté prostěradlo, spodní vrstva je nepropustná. Strany to má jako natahovací prostěradlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.8.12 09:57
@Fise píše:
Jinak nepromoková prostěradla jsem nakoupila v Ikey a jsem s nima moc spokojená: http://www.ikea.com/…ts/90152777/Z vrchní strany je to jako bavlněné froté prostěradlo, spodní vrstva je nepropustná. Strany to má jako natahovací prostěradlo.
@Fise píše:
Tak já má bohužel špatnou zkušenost. Synovi bude 5 a musíme ho každou noc budit na čůrání. Na podzim nás čeká už odeslání na vyšetření.
Dceři je skoro 3,5 (přes den bez plínek je cca od 20M - kdy si sama řekla o nočník a odložila plínu) a přesto má každou noc plínu nacucanou. Když ji nedáme (teď zrovna už 2. týden zkoušíme), tak ji musíme min. 2× za noc budit a přesto se tak ob noc stane, že je ráno ještě počůraná.

MUDr. mi vysvětlila, že je to nějakým hormonem, který se musí dostat na určitou hladinu, aby se dítě buď samo vzbudilo nebo při spaní moč udrželo. A že tento hormon by se na tu potřebnou hladinu měl dostat dú věku 5 let. Takže do té doby se noční pomočování považuje za normální.

Taky může pomoci úprava pitného režimu. Nám třeba bylo u MUDr. doporučeno po 17 hod nedávat pít, nebo jen na lžíci po večeři. Ale ani to nepomáhá.

Dobré stránky na toto téma http://www.nocvsuchu.cz/

díky za tipy, snad se tím nějak poperem…to z tý ikey vypadá dobře…možná zkusím tomu svýmu broukovi věřit, že to zvládne bez plíny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.8.12 10:06

Já jsem si myslela, že bude mít plínu suchou a pak mu ji seberu, ale kupodivu, nic takového se nedělo, plína furt durch. Nakonec jsme to vyřešili mírným omezením pití po 6h večerní (on se omezuje sám, zkrátka dostane „jen“ čistou vodu, žádný mlíko a je vyřešeno), pak jsme tak 2,5-3h po usnutí vzbudili na čurání. Pak měl postupně ráno plínu suchou, tak jsme mu ji nakonec vzali. To buzení bylo snad týden, pak se jednou nějak zapomnělo, vydržel celou noc a od té doby je to na něm, občas se ještě vzbudí před půlnocí na čurání, jindy spí nepřetržitě celou noc, nehody skoro nebyli.
Ale syn byl o rok straší jak tvůj a myslím, že to taky hrálo dost roli, ve vašem věku byl sice na den odplínovaný, ale myslím, že noc by byl nedal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí