Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes mi volala lékařka, že mi končí platnost očkování ke klistove encefalitide. A já přemýšlím, zda jít na přeockovani. To bych se musela dát preockovat na vše, nedávno mi vyšlo, že nemám protilátky ani na spalničky. Je mi 25.
Jaky mate postoj k přeockovani a jaké očkování mate, zda se vám jako nutné?
Ahoj,
neočkuju se proti ničemu. Naposledy na střední kvuli praxi jsem musela jit na zloutenku
Vždy mě pak hodně boli cela ruka, je mi špatně, bolí me hlava - mám migreny s aurou ![]()
I dětem dávám jen povinná očkování.
Ale asi si nechám zjistit protilátky…
Je „fajn“ číst, jak perfektně funguje Priorix v dospělosti, když v 25 letech nejsou protilátky… Báchorky o kolektivní imunitě berou rychle za své. Já fakt nevím, čím ti nahoře rozhodují o tom očkovacím kalendáři, to je vážně takový problém odsunout tu druhou várku na nejméně mladší školní věk, aby ty protilátky vydržely alespoň o kousek dál v produktivním věku, kdy jsou tyto nemoci nejnebezpečnější?
Btw, pro tu předsunutou hlídku tady, nejsem antivax, ale trocha rozumu by tomu systému neuškodila. Děti očkované mám, i když v trochu jiném schématu než je nám přikazováno.
A abych odpověděla zakladatelce, nemám v dospělosti žádná očkování, kromě tetanu, ale nyní už se přeočkovat nenechám, nevidím důvod.
@Bábrdl píše:
Vážně nevím, o čem to mluvíš.A teď mimo téma. Víte, jak vzniklo úsloví, potrefená husa nejvíc kejhá?
Aha, tak to jsem se ozvala zbytečně.
Jsem ráda, že souhlasíš s mým názorem. Protože většina pro-očko bohužel jakékoliv přemýšlení nad vakcínami neuznává.
Koho jsi tedy myslela tím antivaxem?