Jaké máte očkování?

Anonymní
15.4.19 08:09

Jaké máte očkování?

Ahoj, dnes mi volala lékařka, že mi končí platnost očkování ke klistove encefalitide. A já přemýšlím, zda jít na přeockovani. To bych se musela dát preockovat na vše, nedávno mi vyšlo, že nemám protilátky ani na spalničky. Je mi 25.
Jaky mate postoj k přeockovani a jaké očkování mate, zda se vám jako nutné?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26856
15.4.19 08:17

Pokud jsi ockovani zvladala bez problemu, pak se nechej preockovat. Ono to onemocneni neni zrovna bez komplikaci a vycitky ti uz nepomuzou.
Jsme ockovana cela rodina. Syn navic jeste ma i jina ockovani, ktera se detem doporucuji. Ale nikdo z nas nema na ockovani zadne negativni reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
15.4.19 08:17

Tyjo taky je mi 25 a jako dospělá nemám očkování na nic :think: prej mi ještě platí a takové ty klistovky apod si dávat nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.4.19 08:22

Klistovku, žloutenku plus par očkováni do exotiky kvůli cestování. Já jsem proočkovací, I děti mají prakticky vše, co jde dat navíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6664
15.4.19 08:27

Já mám očkovanou klíšťovku (taky se zrovna budu nechávat přeočkovat), meningokok, žloutenky A+B, děložní čípek. Teď nevím, jestli ještě něco.
Akorát chřipku si očkovat nenechávám, protože je to jen na jednu sezónu a nepatřím do rizikové skupiny, tak s to kdyžtak holt odmarodím.
Nikdy jsem neměla s očkováním žádné komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.4.19 08:27

@Tichošlápek Ahoj,omlouvám se, úplně to sem nepatří…nechala jsi děti očkovat i proti meningokovi? Dcera jde v září do jeslí, chci ji nechat naočkovat. Jak to děti snášely? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
15.4.19 08:28

@danca6 ano, zatím mají Bexsero, casem dostanou i další. Snasely to dobre, jen teplota

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
15.4.19 08:31

@Tichošlápek Moc děkuji za odpověď :) Chci dát taky Bexsero. Z toho meningokoka mám celkem strach, ty následky bývají hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
15.4.19 08:38

Nechala bych sama sobe preockovat vse, co je doktorka schopna zajistit. Urcite spalnicky atd., ja sama bych sla i do preockovani hexy (zejmena cerny kasel), klistovku taky… Furt myslime jen na deti, ale nam nektere z tech nemoci muzou ublizit taky a sirotky nechcem, ani deti, co budou mit invalidni matku :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75582
15.4.19 08:46

Klistovku mám a preockovani si hlidam - potkala jsem se s pár lidmi, kterým to přišlo zbytečné a zrovna měli smůlu. :( Následky srovnatelné s mrtvici. :?
Dál mám žloutenku A (to je ta „špinavých rukou“) a ve výhledu se chystám na pásový opar.
Nevím, proč riskovat takhle nepříjemné až fatální nemoci, pokud jim můžu předejít.
Chřipku neockuju, virus každým rokem mutuje, takže je to taková střelba do hejna vrabcu.
Saunuju, ďobu echinaceu a v nejhorším to vyležím. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75582
15.4.19 08:48
@FenekUsaty píše:
Nechala bych sama sobe preockovat vse, co je doktorka schopna zajistit. Urcite spalnicky atd., ja sama bych sla i do preockovani hexy (zejmena cerny kasel), klistovku taky… Furt myslime jen na deti, ale nam nektere z tech nemoci muzou ublizit taky a sirotky nechcem, ani deti, co budou mit invalidni matku :?
:palec: :potlesk:
A i v případě už dospělých dětí si chceme užívat aktivní stáří pokud možno bez invalidního vozíku. :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
15.4.19 08:49

V dospělosti mám přeočkovaný jenom tetan. A kvůli cestování do Asie mám naočkovanou ještě žloutenku a břišní tyfus. Klíšťovou encefalitidu jsem si nechala propadnout a nemám v úmyslu se na ni nechávat znovu očkovat.

• Citovat
  • Upravit
842
15.4.19 08:49

Nechala jsem se ockovat na zloutenku vsechny varianty co se ockovali cca 18 let dozadu asi A, B, C nevim jestli i E, delozni cipek, tetanus+cerný kašel+zaskrt, klistovku, meningokok A, C,W, Y, pneumokok. Jeste jsem chtela meningokok B a nestovice-zardenky-spalnicky, ale to uz jsem kvuli tehu nestihla. tak je to v planu po. Jiz mam s doktorem dohodnute schema tak abych neohrozila pripadne malou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.4.19 08:55

Bohužel mám všechno propadlý, včetně tetanu. Posledních pár let jsem buď těhotná nebo kojím, takže očkování nepřipadá v úvahu. Ale jak tu malou pijavici konečně odstavím, tak mě čeká tetanus, černý kašel a klíšťovka.

• Citovat
  • Upravit
15995
15.4.19 09:06

Tetanovku a cerny kasel mam preockovane pred par lety, po narozeni prvniho syna. Zadne doplnkove nemam. Mam zkontrolovane protilatky na nekolik z tech „detskych“ veci a vsechno ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek