Jaké máte životní období?

Anonymní
2.1.12 17:44

Jaké máte životní období?

Sice konec roku už byl, ale dolehla na mě jakási melancholická nálada a tak trochu bilancuji. Ráda bych se vás zeptala, jaké máte zrovna životní období - jste šťastné, máte vše, po čem jste toužily nebo vás zrovna válcuje deprese a nic vám nevychází? Mám pocit, že život je rozdělený na dekády - jsou dobré roky a zlé roky. A já zrovna procházím obdobím, na které budu nerada vzpomínat. Prožila jsem krásné roky ve vztahu s přítelem, jakmile jsem otěhotněla, našel si milenku a tento stav trvá dodnes, dítěti je pár měsíců, odešla jsem od něj, po měsíci mě přemluvil k návratu, ale milenka je v kurzu samozřejmě pořád. Takovou diskusi tady vídávám snad každý druhý den, proto si nechci stěžovat, vím, že v tom nejsem sama a že se s tím prostě musím nějak poprat, ačkoliv to tedy vůbec není jednoduché a člověk by zrovna tuto situaci od života nečekal. Takže já mám zrovna nyní velmi špatné období…zrcadlo jsem nerozbila, tak pevně věřím, že nebude trvat celých sedm let, ale že svůj stav vyřeším, dítě půjde do jeslí, já do práce a třeba někoho milujícího potkám. A tímto se vás ptám (i z důvodu toho, abych měla alespoň lepší pocit, že se v tom životě momentálně neplácám sama…) - JAKÉ MÁTE ZROVNA ŽIVOTNÍ OBDOBÍ? :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tattiana
2.1.12 18:06

já mám cca už 4roky období skeptické, když se začne dařit, já se uklidním a ono se něco po.ere … pardón, ale je to doslovné :,(

bolí mě hlava, špatně spím, jsem podrážděná :? a hlavně NEvěřím na lepší budoucnost :D

Netýká se to manželství, ale materiálního a finančního zabezpečení :D

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
2.1.12 18:11

A jak ti pomůže, když ti napíšu, že jsem šťastná? Budeš to zcela nelogicky brát jako naději pro sebe do budoucna, nebo mi budeš závidět a o to víc budeš smutná? A když ti napíšu, že letošní rok stál za…, tak tě potěší, že nejsi jediná? Jak ti to pak změní život? :nevim:
Anonymko, v letošním roce jsem viděla spoustu vystreslých lidí kolem sebe a věřím, že spousta jich si myslí, že byl špatný. Mně potkalo též dost změn, např. jsem kvůli těhu přišla o práci, když mi neprodloužili pracovní smlouvu, atp. Ale všechno byly změny k lepšímu. Takže říkám - byl to krásný rok, díky tomu, že jsem se konečně na zážitky a překvapení od života přestala dívat jako na problémy, a ono se později vždy ukázalo, že to opravdu problémy nebyly, že se vždy život posunul k lepšímu..
Tak ti moc přeju, aby se i to tvoje trápení změnilo v dobrou životní změnu, která ti přinese do života něco lepšího :hug:

• Citovat
  • Upravit
31594
2.1.12 18:15

Poslední rok byl totálně na pikaču a kdyby se letos nenarodil můj druhý syn, chtěla bych celý rok vymazat z paměti :? Obzvlášť posledních 5m bych uvítala nějakou těžkou amnézii :zed: Bohužel to silvestrem nekončí a přenáší se to do dalšího roku. Každý večer si říkám, ať už to skončí, že to přeci nemůže být pravda, ale bohužel :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.1.12 18:19

Vloni jsem rozchodil zhroucení osobních financí, zakotvil jsem v nové práci, rozšířil se mně okruh kamarádů, udělal jsem si zhruba přehled o nabídce nemovitostí v Brně a okolí..... Tak teď jenom vydržet.
Samozřejmě dál trvá to, že se nestýkám s příbuznýma a z mé „duševní základny“, kterou jsem si budoval činností při jednom domě dětí a mládeže, už nezbyly ani ty trosky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
2.1.12 18:22

Rok to byl těžký, hodně těžký. Ale vydrželi jsme a přežili, i když nás potkaly věci, o kterých jsem si myslela, že je nerozchodím. Rozchodila! Bude líp, prostě bude!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
2.1.12 18:23

No vzhledem k tomu, že mám měsíc do porodu a žiju s chlapem, který mě buď nepodvádí, nebo o tom nevím, tak jsem celkem spokojená. ;) Minulé roky byly o dost horší, samá „boj o přežití“, spousta přetěžování, nic moc bydlení, srágory v rodině atd. No teď super, akorát doufám, že to po porodu vydrží, aby mimi bylo zdravý atd.
Snad bude rok 2012 nadějný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
2.1.12 18:23

amber - anonymka si jen chtěla počíst naše zkušenosti, které píšeme dobrovolně a se zájmem o téma a dál bych to nepitvala :?

• Citovat
  • Upravit
5077
2.1.12 18:30

Ahoj,
tak mě přijde, že se od svých 15ti let průběžně plácám ve sr.čkách a kdykoliv mám pocit, že se hrabu ze dna a blíží se lepší zítřky, tak se něco zase po.ere. Jednou za čas to na mě padne a já si říkám, že jsem snad prokletá a kolem mě se seskupují stejně postižení lidé. Takže už se ani neraduji a radši ani nezkoumám, jestli se mám dobře. Kdybych přemýšlela nad vším, čím už jsem si prošla, tak nejspíš zkončím v PL na antidepresivech a už od tama nevylezu. Místo toho jsem ráda, že máme kde bydlet, že máme peníze a hlavně že mám zdravé děti. To je pro mě v téhle chvíli nejdůležitější! A na ostatní se snažím moc nemyslet.
PS:loňský rok stál za houby, ten rok před tím byl ještě horší. Tak uvidíme jak bude letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
2.1.12 18:33

Laajo, já myslím, že mít kde bydlet, mít peníze a zdravé děti je velký štěstí. Neumím si představit, že bys mohla být při větším přemýšlení o životě zralá na PL :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
2.1.12 18:35

Já bych řekla ,že tak od 16ti let se mám dobře a nic se nepo..
Ano jsem šťastná, i když často je to v duchu " více štěstí než rozumu" , ale jsem za to vděčná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.1.12 18:36

Juro, dobrý :palec: Hele, když jsem před čtyřmi lety byla už opravdu po bradu v sr… a říkala si, že hůř už být nemůže (táta dost nečekaně a dost nepříjemným způsobem zemřel, babička rozpoutala v rodině válku, přišla jsem o práci, šla jsem na potrat vymodlenýho dítěte, zjistila, že můj partner mě po roce soužití nikoli podvádí, ale má jako milenku k té druhé, kterou mi i jeho matka pečlivě zatloukala,…), tak si piš, že ještě rok bylo a já měla dojem, že ta noční můra v životě neskončí..
Skončila - díky tomu, že se ve mně něco zlomilo a já přestala lpět vpodstatě na čemkoli včetně rodiny.. Najednou se život tak zvláštně proměnil a když se mi od té doby něco přihodilo, tak jsem místo bulení do polštáře se zájmem pozorovala, co se z toho vyklube.. :twisted: Je to lepší, než si odrovnávat nervovou soustavu - jak nejde o život, jde o h… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3278
2.1.12 18:37

Tak za mě.....loňský rok mi moc nepřidal, uzavřela jsem ho docela s radostí, všechno trápení začalo od září, byť to bylo v polsední čtvrt rok před koncem roku, ale i tak, hodně mě a moji rodinu poznamenala velká změna a tou byl zdravotní stav dcery. Víceméně jsem optimista, vzala jsem to v pohodě a umanula si, že si tento nový rok budu chtít udělat ještě lepší a snažit se , aby bylo lépe, než v předchozím.....zlepšit hlavně rodinné vztahy, utužit je, finanční situaci také zlepšit.....kdybych se měla utápět a plácat ve stejné vlně ,jak byla v předchozím roku, asi bych se zbláznila…Já jsem ráda, že už přešel rok do 2012- takhle mám nějaký START do nového období a já hrozně ráda startuji nějaké" problémy" tak, že vím, že je hodlám zdárně dovést do CÍLE…proto mám teďkom období STARTOVACÍ :lol: .....nepřipouštím si nostalgii a melancholii z loňksého roku.....všechno zlé či dobré přešlo se mnou tak jako tak i teď, ale alespoň jsem si to minimalizovala a nově pojmenovala na " budoucí a lepší zítřek :kytka: Takže přeji všem hodně zdarů…Moře lásky, potoky štěstí a pramínek starostí :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.12 18:38

Loňský rok byl krásný, narodila se nám zdravá dcera, máme pěkné manželství, hezký byt. Prožívám ale kratší strašné období, které trvá tři týdny a kdy se rozhodne či čekáme/nečekáme dvojčata…myslím na to asi tak jenom 24h denně, jak to se třema miminama zvládneme…za ten čas najít větší byt, vyřídit hypo, přestěhovat se, jak to psychicky a fyzicky dám a jak to ovlivní náš vztah…ale nepláču nad rozlitým mlékem, nějak bude…

• Citovat
  • Upravit
3278
2.1.12 18:39

Jo a holky.....ještě jednu věc.....pokud nejde o zdraví, jde vlastně o ho**o ! ( pardón) :oops: ..... :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová