Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, vybírám matraci na dvoulůžko. Vůbec, ale vůbec se v nich nevyznám, proto prosím vás, holky, jaké máte? Vím jen, že bychom nechtěli nějaké nejlevnější nejobyčejnější. A co se týče roštů - polohovací nebo nepolohovací? Popřípadě, jestli víte o nějakém obchodě (Praha a okolí), kde dobře poradí??? Díky moc.
Ahoj,
my máme matraci od firmy Purtex a jsme s ní spokojeni. Vyrábí se mj. kousek za Prahou -m ají podnikovou prodejnu ve Zdibech.
Jen si nejsem jistá, jak moc umí lidi na této prodejně poradit, ale možná je to o tom na koho se zrovna trefí.
Máme matrace od Jelínka, konkrétně Sáru a jsme moc spokojeni,ted mají tuším dokonce slevu 15%. Před dvěmi lety jsme si koupili perdormire dream easy a po roce jsme je dali dětem, byly pro nás nepohodlné.
ahoj, my mame z matex.cz a sme maximalne spokojni. brali sme nejake drahsie (dohromady nas vysli asi na 8000), ale fakt dobre. ja som vzdy trpela na bolesti krcnej patere a s tymito matracmi to nepoznam. maju predajnu v revolucni ul., ochotny personal. povodne sme mali od nich vybrane ine, no ked sme tam prisli, tak nam poradili tie, co mame a nelutujeme.
este jedna rada. osobne som pre 2 matrace, nez 1. mali sme kedysi a strasne mi to vadilo, pretoze ked sa manzel v noci otacal, tak to lomcovalo celou matracou.
…já jsem teda pro matraci vcelku. Oddělené jsme měli a muž je těžší, tak byl níž a já výš, mezi náma díra
Ale každému vyhovuje něco jiného.
Ahoj,
já jsem pro matrace pro každého zvlášť. Lépe se dělá údržba potahů. (Ty naše bych z velké matrace do pračky nedostala…)
My máme 100% latexovou matraci Purtex, jsme s ní oba moc spokojení. Objednali jsme jí a když jí přivezli, datum výroby na matraci bylo mezi naším objednáním a dodáním, měla jsem radost, že je „čerstvá“ a neležela nikde ve skladu. Ale jinak fajn matrace dělá spousta firem.
Před tím mě hodně boleli záda a chodila jsem s tím stále na rehabilitace. S novou postelí je už cítím málokdy. Jenže já před tím měla oleželou postel s odklápěcím úložným prostorem
.
Ale chce to vybrat i dobrý rošt, to ale nemusí znamenat ten nejdražší. Mně nejvíc vyhovoval jeden z nejlevnějších lamelových roštů Ahorn Duoflex. Kompletní postel jsme koupili v jejich krámě.
Zkuste nějakou prodejnu, kde vás v klidu nechají vyzkoušet všechny postele i rošty, které budete chtít. Klidně si několikrát lehnout. Já se nakonec nechala přemluvit na dražší rošt… a pak jsme to předělávali, teď jsem spokojená.
Obchodů se „zdravým spaním“ je všude dnes spousta, doporučuji zkoušet a zkoušet… Přece jen, ta postel je na dlouhou dobu. Hlavně aby vyhovovala tobě i partnerovi
.
Jinak jsem moc ráda, že máme matraci každý zvlášť, přesně jak píše Brontík. Údržba potahů a naše pračka. Jsem ráda i kvůli prostěradlům. Ale i společná matrace má svoje výhody
.
Stalo se vám někomu, že vás z postele bolely klouby, hlava, šechno, byli jste totálně rozlámaní, přitom ta postel byl zbrusu nová??
já nevím jestli to není i nějakými feng šuej divnými proudy nebo co(ale na to moc nevěřím), každopádně je to tak divné…zkušela jsem i spát hlavou obráceně, postelí napříč..to mi připadalo vždy mírně lepší, ale nejspíš to bylo jen placebo.
kontrolovala jsem vodováhou, jestli postel není z kopce, původně trochu byla, pár desítek mm, postel jsem okaamžitě podložila sokly, aby byla u hlavy výš, pocitově proběhla mírná úleva, ale asi taky jen placebo..už je to znovu děsné…bolesti hlavy, páteře, pocity jak po „opici“…
záhada…
koupili jsme polohovací rošty a klasické nové pěnové matrace. A já nezamhouřím oko…
přitom předtím jsem spala na pérové molitanové rozleželé posteli s odkládacím prostorem uvnitř, znáte to…
naprosto neskutečné je, že lépe se vyspím i na gauči v obýváku než tam. Vůbec nevím co mám dělat, nemůžeme vyhodit (a už ani vrátit, ani reklamovat) nové ošty i matrace, byla jsem ráda, že mi je tam táta dovezl a smontoval… ale je to běs…
přitom kamarádce se v této posteli spí prý normálně…
nechápu to…a vůbec tedy nevím, jaká je pro mě vhodná matrace…
když jsme byli na dovolené, byly tam ohromné pérové, taky byly měkké, ale bylo to blaho… takže o tvrdosti bych polemizovala..
stalo se to někomu z vás? jak jste to řešili?
@Niemeyer píše:
Stalo se vám někomu, že vás z postele bolely klouby, hlava, šechno, byli jste totálně rozlámaní, přitom ta postel byl zbrusu nová??já nevím jestli to není i nějakými feng šuej divnými proudy nebo co(ale na to moc nevěřím), každopádně je to tak divné…zkušela jsem i spát hlavou obráceně, postelí napříč..to mi připadalo vždy mírně lepší, ale nejspíš to bylo jen placebo.
kontrolovala jsem vodováhou, jestli postel není z kopce, původně trochu byla, pár desítek mm, postel jsem okaamžitě podložila sokly, aby byla u hlavy výš, pocitově proběhla mírná úleva, ale asi taky jen placebo..už je to znovu děsné…bolesti hlavy, páteře, pocity jak po „opici“…záhada…
koupili jsme polohovací rošty a klasické nové pěnové matrace. A já nezamhouřím oko…
přitom předtím jsem spala na pérové molitanové rozleželé posteli s odkládacím prostorem uvnitř, znáte to…
naprosto neskutečné je, že lépe se vyspím i na gauči v obýváku než tam. Vůbec nevím co mám dělat, nemůžeme vyhodit (a už ani vrátit, ani reklamovat) nové ošty i matrace, byla jsem ráda, že mi je tam táta dovezl a smontoval… ale je to běs…
přitom kamarádce se v této posteli spí prý normálně…
nechápu to…a vůbec tedy nevím, jaká je pro mě vhodná matrace…
když jsme byli na dovolené, byly tam ohromné pérové, taky byly měkké, ale bylo to blaho… takže o tvrdosti bych polemizovala..
stalo se to někomu z vás? jak jste to řešili?
Ten rošt je lamelový? Kolikrát je to kvůli němu, pořát to pruží a prohýbá se, lepší jsou klasické pevné laťky.
Jo, jsou to pružné lamely…to bude asi tím…nevím, připadalo mi to „cool“, moderní a že to bude určitě lepší než nepohyblivé laťky…že by nebylo?:) už jsem si říkala, že bych na ty lamely položila regulérně sololitovou tvrdou desku..jestli by to pomohlo..
Tady už se to právě řešilo, a lamely si moc nechválili odkaz