Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Bebatko - vždyť já vím, žes to nemyslela špatně, to bylo pro vysvětlení z naší strany
Máš pravdu, musí se prostě hledat, co bude vyhovovat. No a vidíš a tím jsi mě ještě připomněla, že už jsem taky tady někde v diskuzi četla, že mu taky nevyhovovala Nivea, nám ale jo. Nám zase nevyhovoval SebaMed.
Oluska a Martínek
Tak my koupeme v olejove lazni Balneum nebo Linola, tuhe mydlo nam nedela dobre vubec zadne. Otirani nam jen zhorsovalo ekzem, kuze se vysusila, tak koupeme denne kratce. Podle me neni dulezite, jestli pouzijes mydlo nebo koupel, ale myslim, ze od urciteho veku proste cista voda nestaci umyt (napr dnes nam maly prolezl rano bahnem a jen vodou to dolu neslo).
Jinak se dost doporucuje ovesne mydlo Exomega, je i na citlivou kuzi.
Zpočátku jsem používala koupel Bubchen, ale moc to malé nesedlo. Pak měla období ošklivého ekzému a tak jsem koupala v Linole. Samo ne denně. No a pak v období, kdy na jaře v létě lezla venku, tak jsem koupila kostku Bubchen a v pohodě. Letos jsem přešla na kostku Aderma Exomega. Šampon Bubchen nebo Johnson na kudrnaté.
G
Já koupu zatím pořád jen v koupeli - bubchen nebo babylove nebo nivea. Mýdlo mám doma tuhé johnson a nivea, ale ještě jsem ho nepoužila, spíš časem koupím tekuté - jako sprch.gel.
Na koupámí používáme mycí gel „od hlavy k patě“. Měli jsme od Bubchen, teď Babylove od DM (vůbec ta jejich kosmetika není špatná a za pár korun). A myjeme s ním opravu vše, má pumpičku, což je supr, když mám na jedné ruce malou a druhou chci zvládnout vše ostatní. Čácháme se skoro každý den, malá je vodní tvor, ale drneme se tak max. 3 krát do týdne. Máme citlivou pokožku se sklony k potničkám, na radu kožaře „málo“ oblíkáme - hodně větráme, ničím mastným nemažeme (kromě zadečku) a to ani po bazénu.
Ahojky, já používám čistě přírodní mýdlo Urtekram. Je i pro tu nejcitlivější pokožku. najdete ho na www.urtekram.cz
Ahoj holky:)
jdu sem asi se stupidním dotazem, ale jaké mýdlo používáte pro dítě kolem 3 let a víc?
Já jsem pro dcerku používala Jhonsons od prvního dne pro tělo a vlásky nebo jak se to píše, ale teď máme doma novorozence a až teď mi přijde divné používat pro oba stejné mýdlo, přijde mi to hodně šetrné, protože ona je z venku už fakt špinavá a mám takovej vnitřní pocit, že málo myje
a i kdyby ne teď, tak v 5 letech ji přece nebudu umývat takovýmto mýdlem pro novorozence ![]()
Když přijdou děti z venku, umyjou se tekutým mýdlem v koupelně, které používáme celá rodina (většinou kupuju velké balení Cien v Lidlu).
Na tělo používáme Baleu z DM - mýdlo a šampon v 1.
@danik tak na ruce používáme taky všichni stejný, spíš jsem myslela na to tělo (a tou špínou jsem myslela joko že je zapocená a tak, aby si někdo nemyslel že vychovávám prsátko
)
@soleile Pro 5-letého používám dětský Frosch, asi jako po jediném nemá vysušenou kůži ![]()
Používám jen krémy nebo oleje do koupele, na vlasy šampon. jinak špínu nebo ruce mejeme normálním mýdlem z DM pro děti.
Já používám cca od dvou let normální mýdla jako třeba Nivea nebo Dove, občas Johnson nebo jiné dětské mýdlo. Ale kostkové.
@Lizzi Taky tak, navíc máme ekzém, takže se mýdlu spíše vyhýbáme. Až bude starší a chodit mi z venku jako čuňátko, tak asi zůstanu u Mixy, kterou i teď občas použijeme.
@soleile Já na celé tělo nic - od narození do teď (děti 2 a skoro 4 roky). Jen na ruce a nohy klasické tuhé, co máme na umyvadle. Na vlásky používám gel na vlasy a tělo z DM Aleverde. Ale mydlím je tím jen jendou za týden, když myjeme vlasy, jinak myjeme jen vodou.
@Sabi.M píše:
@soleile Pro 5-letého používám dětský Frosch, asi jako po jediném nemá vysušenou kůži
O tom slyším poprvé, to je gel nebo tuhé mýdlo? Starší má hodně suchou pokožku.
Jejich výrobky mám moc ráda, ale nevěděla jsem, že dělají i kosmetiku ![]()