Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti s tělísky. Dr. doporučuje Mirenu, ta je ale kombinovaná s hormony. Jiné tělíska jsou prý méně spolehlivé a je při nich bolestivá menstruace. Jsem 2 měs po porodu a kojím, tak se mi ty hormony nezdají. Napište mi prosím zkušenosti tělísky, pozitivní i negativní. Zavádět by se mělo při menstruaci, tu zatím nemám, nevadí to nebo mám raději počkat?
známá nehormonální tělísko měla a má i přes něho krásnou holčičku tak nevím ![]()
já mám nehormonální t. Zaváděla mi ho asi 2a půl měs. po porodu. MS jsem při tom neměla. Říkala,že po porodu tam jde lehce. A taky šlo. po 2 měs jsem šla na kontrolu jestli se nešouplo a sedí kde má. MS jsem dostala první minulý týden. Byla spíš slabší a bolestivější taky nebyla,ale přeci jen byla první uvidíme příští měsíc.
mám nehormonální tělísko již po 5 té,nikdy jsem po něm neotěhotněla,MS je silnější,ze začátku může být i více bolestivá,ale za nějaký čas se to upraví.
Mně se nejvíce osvědčilo tělísko s mědí,platím 500 kč na 5 let. To je vše.
pokud se nebojíte těhotenství, které je u nehormonálních tělísek větší než u hormonálních a neměla jste silnou menstruaci, tak proč ne. Jinak je spousta maminek, které si po 2 měsících nechají dát mirenu apod a na děti to nemá žádný vliv.
já si nechala zavést Mirenu hned po 6nedělí, kluk byl kojený skoro do roka. Ty hormony nemají na mimčo žádný vliv ![]()
Nehormononální tělísko mám již po třetí a neotěhotněla jsem neplánovaně.
Ms není silnější ani bolestivější a u mě věkem slábne.
Nemám žádný problém.
Taky uvažuji o neh.tělísku a zaujalo mě tohle http://www.metrimpex.cz/…Plastic.html nemáte ho některá? Příští týden jdu k dr tak bych se ho pořádně optala co a jak.
Tyto tělíska co máte v odkazu nejsou momentálně skladem ![]()
také jsem ho chtěla ![]()
Ahoj holky, prosím vás, chci se optat: jaké nehormonální tělísko je podle vás nejlepší a můžu se sama rozhodnout jaké chci (jestli např. Silverlily, Goldlily, Gynefix…)nebo mi to dá prostě Dr.?A jaký je mezi těmito tělískami rozdíl? A co je přesně DANA? Omlouvám se za takovéto dotazy, ale moc o tom nevím, tak zjiš´tuji ![]()
Já jsem to nechávala na doktorovi at vybere který se pro mě nejvíc hodí, nevim teda přesně jak to je ale některý se davaj po porodu některý po druhyma tak tak se domluv s doktorem ![]()
@Lizbeth
a jaké máš, to tělísko prosím? Jsem pro nehorm. tělísko rouhodnutá, ale nevím pořád jaké
A bolí to zavedení?
@Veruška22 píše:
Já jsem to nechávala na doktorovi at vybere který se pro mě nejvíc hodí, nevim teda přesně jak to je ale některý se davaj po porodu některý po druhyma tak tak se domluv s doktorem
A jsi s ním spokojená Veruš? Díky ![]()