Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím ![]()
chtěla bych se zeptat jakou máte zkušenost s usazením tělíska Mirena? Já ho mám 4 měsíce docela dlouho sem špinila a byla jsem už 3× na kontrole u dr.kvůli usazení tělíska, protože mi pořád padá
I dr. už je z toho zoufalý, při každé kontrole mi musí tělísko posunout vzhůru (což je dost nepříjemný
) a neví si rady proř se tělísko nechce chytnout:( Já se těšila, že budu mít pokoj od prohlídek na chvilku a místo toho jsem každý měsíc u dr.
Měla jste s tím taky některá problémy?děkuji za rady ![]()
Agojky
, já mám Mirenu 4 měsíce a už úplně v pohodě. Prvních 5 týdnů jsem pořád krvácela nebo špinila a pak už nic, jenom sem tam tak dva tři dny v měsíci špinim, ale to je fakt jenom na slipovku.
A na ko jsem byla po šesti týdnech a dr mi dělala UTZ a říkala, že dobrý, že se nehlo. ![]()
A jak poznáš, že se ti posunuje?
Já ho mám něco málo přes 3 měsíce a dny, kdy jsem zatím nešpinila bych snad spočítala na rukou. Ale teď už doufám, že to bude dobré, zdá se mi , že se to zlepšuje.
Jinak já od zavedení na kontrole nebyla, ani nevím, kdy se pak na kontrolu jde. Asi bude stačit jednou za rok, jako normálně, ne?
jaja*tak to máš dobrý mě se to pořád hýbe ![]()
**bara na kontrole jsem byla po 6-ti týdnech,a od té doby ještě dvakrát a zase jdu za měsíc…pozná to dr podle kontroly (dělal mi stěr tak to viděl) a pak dělal ještě UTZ ..pa asi stačí jednou za rok kontrola
bara2 píše:
A jak poznáš, že se ti posunuje?
Já ho mám něco málo přes 3 měsíce a dny, kdy jsem zatím nešpinila bych snad spočítala na rukou. Ale teď už doufám, že to bude dobré, zdá se mi , že se to zlepšuje.
Jinak já od zavedení na kontrole nebyla, ani nevím, kdy se pak na kontrolu jde. Asi bude stačit jednou za rok, jako normálně, ne?
Mně doktorka říkala, že pokud nebudu nějak extrémně krvácet, mám přijít na kontrolu za půl roku (to mi připomnělo, že bych jí už asi měla zavolat a objednat se
), jsem zvědavá, ale říkám si, že snad když kontroluju ty vlákna, poznala bych, že je to posunutý níž, zatím mi spíš přijde, že se to „pošouplo“ trošku nahoru… ![]()