Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
na antikoncepci Azalia, která se bere při kojení, tu už nějaká témata jsou. Ze může způsobovat mírné deprese, trošku sklony k nervování se, bolest hlavy, pálení očí, nechut k sexu. Chci se ale zeptat, jestli některá z vás má při této antiko bolest břicha jako při MS? Malá měla vloni v listopadu rok. Stále kojím. Tedy stále tuto antikoncepci beru. Menstruaci jsem měla cca 3× od narození malé. Ale co mě trošku poslední dobou znepokojuje cca měsíc je dost častá bolest břicha jako při MS. Ale MS nemám
tak jsem trošku nervní, jestli nemůžu být těhu, takto jsem to u těhu s malou měla, že mě furt takto bolelo břicho…test si budu dělat zítra…jen by mě ale zajímalo, jestli to třeba některá nemáte taky, že vás břicho často pobolívá…nejsem nervozní, že nemám MS ta u těchto prášků být nemusí, ale to bolení, to mi štve.....a trošku hlodá..
Měla jsem bolesti břicha při braní Azalie (taky kvůli kojení), časem to přešlo ve špinění, takže jsem po dvou měsících to vzdala a vysadila ji. A ty jsi vysazovala Azalii, že jsi měla ms? Mně právě přišla, až když jsem ji vysadila a pak se vše srovnalo.
Ještě bych měla dodat, že ty bolesti břicha přišly taky až po několika měsících braní Azalie a po dvou měsících bolestí jsem to vzdala a vysadila ji.
Livlin píše:
Ještě bych měla dodat, že ty bolesti břicha přišly taky až po několika měsících braní Azalie a po dvou měsících bolestí jsem to vzdala a vysadila ji.
nene, Azalii jsem za celou dobu nevysadila, beru každý den. Měla jsem MS po šestinedělí, pak jednou slabounkou a ted naposled v polovině listopadu zcela normální MS asi pět dní. Ale Azalii beru furt. Ta bolest břicha je ted asi poslední měsíc…takže to může být? Já co jsem si dnes o této antiko přečetla, chci jít k doktoru, aby mi dal jinou…jen mě tak napadlo, abych náhodou těhu nebyla, mimi plánujeme, ale ne takhle brzy..
petratavali píše:Livlin píše:nene, Azalii jsem za celou dobu nevysadila, beru každý den. Měla jsem MS po šestinedělí, pak jednou slabounkou a ted naposled v polovině listopadu zcela normální MS asi pět dní. Ale Azalii beru furt. Ta bolest břicha je ted asi poslední měsíc…takže to může být? Já co jsem si dnes o této antiko přečetla, chci jít k doktoru, aby mi dal jinou…jen mě tak napadlo, abych náhodou těhu nebyla, mimi plánujeme, ale ne takhle brzy..
Já to tehdy doktorovi ani neříkala, stejně jsme pak po čase plánovali druhý. A já právě tehdy měla pocit, že dokud bych ji nevysadila, tak by ms nepřišla. Že prostě byla těmi hormony potlačená. Ale třeba si to jen nalhávám. Hlavně přeju, aby se ti to vyřešilo a dopadlo, jak by sis přála. Mně už pak to břicho bolelo tak, že jsem to řešila i léky proti bolesti.
kdo by měl zájem, mám Azalii celé platíčko a třištvrtě platíčka (6 prášků chybí), prodám. 200Kč vč, dopravy na dobírku.
kdo bude mít zájem, piště na sz…
Ahoj, četla jsem si tohle téma a děje se mi momentálně něco podobného.. Sice už dlouhou dobu nekojím, ale brala jsem 2 roky Cerazette, nedavno jsem si jí nechala změnit na Azalii (je to uplně totéž, jen jiný výrobce) no a beru ji cca půl roku a zatim bez problémů (měla jsem MS asi třikrát, ale to je u téhle HA normální), ale ted v posledních dnech mě často bolí v podbřišku jako bych to měla dostat..uplně stejná tupá bolest…MS ale určitě nedostanu, protože přesně 7 dní před MS mě vždycky dost bolí prsa a bříško začne bolet až v den kdy to dostanu.. a tentokrát prsa nebolí vůbec.. Napadlo mě jestli bych nemohla otěhotnět.. Druhé miminko plánujeme, ale až cca příští rok.. Tímto bych taky chtěla poprosit zakladatelku tématu (Petttrušku) jestli by mi mohla odpovědět jestli tehdy opravdu byla těhulka anebo to bylo nakonec něco jiného?
Děkuju moc
@Andrea26 a proč bereš Azalii, když nekojíš?? Mě u ní bolelo břicho pořád.
Protože mi naprosto vyhovuje.. Když jsem přestala kojit a byla jsem u Dr, ptal se mě jestli mi antikoncepce vyhovuje, že u ní klidně bez problému můžu zůstat i po skončení kojení.. A mě fakt vyhovuje - mám po ní dobrou plet, nemám problém se zadržováním vody, libido taky v pohodě atd…jiné „normální“ antikoncepce mi dělaly problémy, tak jsem byla ráda že můžu zůstat u téhle..nemám s ní problémy, jen mě ted překvapilo to pobolívání břicha jako před MS, i když vim jistě že to nedostanu.. Za celou dobu braní Cerazette a Azalie se mi to nestalo