Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
můžete mi prosím poradit, jaké jsou nejlepší pastelky do první třídy? Jaké máte zkušenosti? Někdo říká tlusté, někdo tenké aby děti trénovaly správný úchop. Do penálu mám v plánu koupit od stabila s vybroušenými drážky, ale do výtvarky pak mají mít sadu 24 pastelek, to bych koupila obyč trojhranné, ale nevím, jestli normálně tlusté cca 7mm, nebo 9mm, nebo jsou 9,6mm a tlustčí.
Děkuji za radu.
Hezký den
A těch 9,6 už je asi zbytečně moc, ne? Nevíte kolik jsou ta stabila s drážkami?
Děkuji
Kluk má pastelky už ze školky. Ty které jsou doporucovane pro správný uchop držel naprosto špatně. Měli je u zápisu a i paní učitelka říkala, že s tím má hodně dětí problém a nejlepší jsou úplně obyčejné pastelky.
My kupujeme silné koh-i-nor a nebo stabilo. A do kufříku u nás chtěli progresa. Velké balení pastelek a progreso vydrželo dva roky.
Koupila jsem silné Kohinoor, ale nevejdou se do gumicek v penalu. Tak je nechám na doma nebo je dám do taštičky, ale pro začátek jsem koupila tenké Kohinoor TRIOCOLOR. Krasně sytě kresli.
Idealni a u nas i chteji, aby meli pastelky, jak v pouzdre. Tak v pytliku na lavici (tam mivaji vytvarne potreby).
Ze ne vzdy je maji ostrouhane/pripravene do skoly v tom pouzdre. Tak maji pojistku ve skole. Vetsinou vidim koh-i-nor.
Tuzku u nas pozaduji c.1,2,3.
Obnovuji diskusi…jaké pořizujete kvalitní trojhranné pastelky pro prvňáčky?
@marinka5 za mě jsou nejlepší Koh-i-noor a Maped, ale jen silné. Slabé se velmi lámou.
Teď máme ještě Faber Castell (silné) a ty se stírají o něco hůř, ale taky nejsou špatné.
Máme vyzkoušeny Maped, Koh-i-noor a Stabilo- všechny trojhranné a silné.
Nejlepší za mě STABILO. Nejlépe se ořezávají, zanechávají pěknou stopu, aniž by se muselo přitlačit…
Pracuji u prvňáčků a nejlepší zkušenosti mám se silnými Maped a Stabilo. Nedoporučuji “no name“, lámou se nebo kreslí velmi slabě.
Moc pěkně kreslí i z Lidlu (myslím, že bývají v nabídce koncem prázdnin za pár korun), nevýhoda ale je, že po celé délce mají přírodní dřevo a dítko se v nich obtížně orientuje, když barvu vyhledává jen podle barevné špičky.
Kluk si oblíbil oboustranné Maped. Krásně píšou, mají syté barvy a zas tak hrozné to s tím lámáním taky není ![]()