Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, dcera měla do třetí aktovku od topgalu. Už nestačí, budeme kupovat novou, ale tato je ve velmi dobrém stavu, tak bych ji chtěla prodat. Ale nevím, jak ji vyčistit. Je to taková ta hrubá látka, do pračky asi nee a v ruce kartáčkem se bojím, že to jen zašmrdlám ještě víc.
Díky za nápady ![]()
@Halamka bylo mi v prodejně i kamarádkami potvrzeno, že na program jemné/ruční praní, bez otáček nebo s minimem lze hodit do pračky, některé mají kovové výstuže, které lze vyndat.
No, takže jsem to vyzkoušela a do pračky dala a aktovka přežila.
Pokud to ovšem riskovat nechceš, tak do vany a drhnout kartáčkem, práce tak na hodinu počítám.
Tak školní batohy od Topgalu peru v pračce normálně
Je ze zad vyndám tu pevnou konstrukci.
@Halamka Zkus technicky benzin. Dobre cisti a celkem rychle vycicha.
Když jsem použila program šetrné praní, tak se aktovce nikdy nic nestalo. To kartáček jí může ublížit víc ![]()
Každý rok batohy od Topgalu peru na klasickou 40, nepoužívám ani žádné šetrné praní. Nikdy se jim nic nestalo.
Normalne ji vyper v setrnejsim programu. Bezne jsem prala alespon jednou do roka takhle synovi tasky a uplne v pohode. Nesnesla bych ho poslat v zari se spinavou ochmatanou taskou..
Souhlasím, drbala jsem i v ruce ve vaně… A potom dala do pračky a dobrý.
Chtěla bych se zeptat, jak vyčistit synovi školní aktovku. Má tam hodně „tvrdých a pevných části“. Dno je plastové. Jedná se o batoh herlitz https://www.sevt.cz/…58252147110/?…. Můžu ji dát do pračky? Nebo jedině vyprat kartáčem ručně. Děkuji za rady.
Dala bych jí do pračky, pokud se tam vejde. Ale do nějakého pytle, aby se neošoupaly části, které se budou dotýkat bubnu. A snažila bych se co nejvíc pevných částí vyndat.
@Isia mě se do pračky nevejde, takže jsem ji dala do čistírny ![]()
Herlitz jsem prala ručně- namočila, vydrbala, opláchla, dala sušit. Batoh strkám do pračky