Kniha jako vzpomínka

5257
1.7.17 06:40

Kniha jako vzpomínka

Ahoj,
kluci jdou v září do první třídy a babička by jim ráda každýmu koupila nějakou knihu jako vzpomínku. Nemusí to být nutně něco, co si přečtou teď. Spíše má na mysli takovou knihu, kterou si rádi přečtou třeba za tři, pět let, nebo i v dospělosti a vzpomenou si při tom, že ji dostali při vstupu do školy.
Neměly byste nějaké tipy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
496
1.7.17 07:08

Já si dodnes pamatuju na dětskou encyklopedii co jsem měla. Moc mě bavilo si v ní prohlížet a to nejsem žádná bedna, že bych jako dítě ležela v knížkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
1.7.17 07:08

Já jsem tenkrát od babičky dostala knihu Malý Bobeš a byla jsem z ní unešená.. Ale můžu doporučit i Malého prince od Exuperyho, to je nádherná kniha. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
1.7.17 07:38

Jo, Malého prince. Nebo nějakou encyklopedii. Já dodnes miluju Děti z Bullerbynu (ale to bych dala spíš holce) a Káju Maříka. Dnešní děti včetně mé neteře to ale většinou nebaví. Bobše nabízí neteři babička a dívčina protáčí oči v sloup. Takže dost záleží na typu dítěte. A ještě jsem se ráda vracela k Hanýžka a Martínek od Baara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
1.7.17 07:44

A co knihu, ve které bude hlavní postavou? Dělají se přímo na míru, dostala jsem ji kdysi a teď jsem ji nechala udělat i synovi třeba www. jahrdina. cz

• Citovat
  • Upravit
1474
1.7.17 08:25

A co Mikulášovy patálie nebo Mikulášovy prázdniny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
1.7.17 08:32

Já ráda vzpomínám na knížky ‚Už vím proč 1 a 2‘ je tam popsáno jak se co vyrábí a byly tam super obrázky. Ale myslím, že už asi nejsou moc aktuální :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
1.7.17 09:42
@Yaya2 píše:
A co Mikulášovy patálie nebo Mikulášovy prázdniny?

taky hlasuju pro Mikulase :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
1.7.17 11:02

Já jsem dostala dětskou encyklopedii (dodnes do ní ráda koukám) a Honzíkovu cestu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5257
1.7.17 13:57

Děti z Bullerbynu máme, ty jsou super. Encyklopedií už taky pár mají, Malého prince taky. Bobeš mě moc nebavil, když jsem byla malá. Ale zkusím se na to podívat a třeba s odstupem času na to budu koukat jinak.Na toho Mikuláše se určitě podívám.
Ty knihy „na míru“ mě osobně neoslovují - ráda bych nějaké klasické dílo.
Každopádně díky za tipy. Klidně ještě nějaký přihoďte :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
1.7.17 15:53

@mona77 Také jsem pro ty s Mikulášem, je jich hodně a dlouho jsem se k nim jako dítě vracela. A pak jsem milovala knížku Karkulín ze střechy od stejné autorky jako Děti z Bullerbynu, je super :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí