Jaké plemeno psa k dětem?

77
22.3.16 09:45

Jaké plemeno psa k dětem?

Plánuji pořídit pejska, k dětem 2a půl roku a 7let. Na domek, máme malou zahrádku. Budu ráda za tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29
22.3.16 09:52

Zlatý retrívr… měli jsme a rozhodně bych neměnila :) Měli jsme fenku a byla uplně úžasná :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
22.3.16 09:53

@valinkka myslím, že je to skoro jedno, stejně bude potřebovat výchovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
814
22.3.16 09:56

Zlatý retrívr :-) měla jsem fenku a tedka máme psa…jsou to zlatíčka, ale jak píše @iiiv stejně je musíš vychovat, vycvičit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
22.3.16 10:00

Určitě zlatý retrívr nebo labrador-tím se nic nezkazí. Z vlastní zkušenosti už bych nešla do bígla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
22.3.16 10:01

@valinkka Ahoj,já mam Jack russela teriera, je hodně divoký, a potřebuje hodně zábavy a pohybu.Asi ti každý poradi to plemeno co má doma, ale souhlasím s příspěvkem pře de mnou, ze je to temet jedno, jak si ho vychovate takovyy bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4327
22.3.16 10:03

My máme doma SAV jsme teda bez dětí, ale véc o chovatelích co mají děti nebo plánují a super :) ono hodně záleží na tom jaké vlastnosti chceš aby pejsek měl kolik hodin denně s ním budete trávit na procházkách atd. Pes totiž není jen na zahradu :) Záleží taky na tom jestli bude přes noc třeba doma nebo venku, zda plánujete výcvik nebo jen základní poslušnost :) Je hodně faktorů které je nutné zvážit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
22.3.16 10:13

Za mě mops, jsou to zlatíčka :srdce: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wiwinka
22.3.16 10:21

Doporučuji Labradora :-) Dceru miloval od té doby co se narodila, hlídal kočárek, jak brečela, tak hned byl u ní, válel se s ní po zemi, hráli si a když mu šlápla na ocásek nebo tahala za ouško, tak utekl a vrátil se až jí to přešlo :-D Fakt doporučuju náš pejsek byl pro malou společníkem od narození a je jím i teď ve 4,5 letech :-)

• Citovat
  • Upravit
71
22.3.16 10:22

Za mě taky zlatý retrívr. Máme psa a děti miluje od malička a je to pro ně super part´ák, se kterým si výborně vyhrají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
22.3.16 10:29

Děkuji. Chtěli bychom psa malého, aby s náma mohl autem, aby měl rád děti a u kterého není nutnost dlouhých vycházek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
22.3.16 10:31

Třeba teta má dvě zlatý retrívřice, na jedné by člověk mohl dříví štípat a ta druhá krčí čumák i když si jí chcete jen pohladit. Takže doporučuji případně vybrat dobrou chovku, kde je předpoklad dobré povahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
22.3.16 10:32
@valinkka píše:
Děkuji. Chtěli bychom psa malého, aby s náma mohl autem, aby měl rád děti a u kterého není nutnost dlouhých vycházek.

tak to něco gaučového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sunshinegirl
22.3.16 10:33

@valinkka To pak ale nebude pes na zahradu, když dodržíte tyhle podmínky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
wiwinka
22.3.16 10:38

U těch menších plemen budete mít asi výběr složitější, hlavně k tomu 2,5 letému dítěti. To starší má dost rozumu a ví jak se ke zvířeti chovat, ale ten malý bude potřebovat hodně klidného pejska a nevím tedy jestli malá plemena jsou vhodná k dětem. Někteří si to chválí, ale záleží na výchově těch pejsků. Kamarádka měla anglického kokra k dětem 2 a 5 let a bylo to v pohodě, fenka ty děti milovala a nikdy jim neublížila. Já jako miminko vyrůstala s jezevčíkem a též mi nikdy neublížil a byl to mazel rodiny. Nedoporučovala bych yorkšíra, bígla a podobné rasy, hlavně ne žádného křížence, tam se to těžko ovlivňuje jací budou. Moje máma má křížence a i přesto, že ho má jako mazílka, tak na naší malou vrčí jen když se přiblíží k jeho polštáři na gauči. Takže s malým plemenem moc neporadím bohužel. Ale my máme labradora, žil s námi v paneláku, jezdil s námi autem kamkoliv a nebyl problém, pokud máte zahrádku, tak ta by mu stačila a ani by nemusel mít dlouhé vycházky a jako společník do auta sice je trochu větší, ale náš je cestovní typ, prošel s námi všechny ZOO v ČR, byl se s námi koupat u všech přehrad a vymetal s námi i obchodní centra. Výhoda tohoto plemene? Neštěká jako prdlej po ostatních psech, chová se slušně jak v obchodě, tak naprosto všude :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný