Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Plánuji pořídit pejska, k dětem 2a půl roku a 7let. Na domek, máme malou zahrádku. Budu ráda za tipy.
Zlatý retrívr… měli jsme a rozhodně bych neměnila
Měli jsme fenku a byla uplně úžasná ![]()
@valinkka myslím, že je to skoro jedno, stejně bude potřebovat výchovu.
Zlatý retrívr
měla jsem fenku a tedka máme psa…jsou to zlatíčka, ale jak píše @iiiv stejně je musíš vychovat, vycvičit ![]()
Určitě zlatý retrívr nebo labrador-tím se nic nezkazí. Z vlastní zkušenosti už bych nešla do bígla ![]()
@valinkka Ahoj,já mam Jack russela teriera, je hodně divoký, a potřebuje hodně zábavy a pohybu.Asi ti každý poradi to plemeno co má doma, ale souhlasím s příspěvkem pře de mnou, ze je to temet jedno, jak si ho vychovate takovyy bude.
My máme doma SAV jsme teda bez dětí, ale véc o chovatelích co mají děti nebo plánují a super
ono hodně záleží na tom jaké vlastnosti chceš aby pejsek měl kolik hodin denně s ním budete trávit na procházkách atd. Pes totiž není jen na zahradu
Záleží taky na tom jestli bude přes noc třeba doma nebo venku, zda plánujete výcvik nebo jen základní poslušnost
Je hodně faktorů které je nutné zvážit ![]()
Doporučuji Labradora
Dceru miloval od té doby co se narodila, hlídal kočárek, jak brečela, tak hned byl u ní, válel se s ní po zemi, hráli si a když mu šlápla na ocásek nebo tahala za ouško, tak utekl a vrátil se až jí to přešlo
Fakt doporučuju náš pejsek byl pro malou společníkem od narození a je jím i teď ve 4,5 letech ![]()
Za mě taky zlatý retrívr. Máme psa a děti miluje od malička a je to pro ně super part´ák, se kterým si výborně vyhrají ![]()
Děkuji. Chtěli bychom psa malého, aby s náma mohl autem, aby měl rád děti a u kterého není nutnost dlouhých vycházek.
Třeba teta má dvě zlatý retrívřice, na jedné by člověk mohl dříví štípat a ta druhá krčí čumák i když si jí chcete jen pohladit. Takže doporučuji případně vybrat dobrou chovku, kde je předpoklad dobré povahy.
@valinkka píše:
Děkuji. Chtěli bychom psa malého, aby s náma mohl autem, aby měl rád děti a u kterého není nutnost dlouhých vycházek.
tak to něco gaučového
@valinkka To pak ale nebude pes na zahradu, když dodržíte tyhle podmínky. ![]()
U těch menších plemen budete mít asi výběr složitější, hlavně k tomu 2,5 letému dítěti. To starší má dost rozumu a ví jak se ke zvířeti chovat, ale ten malý bude potřebovat hodně klidného pejska a nevím tedy jestli malá plemena jsou vhodná k dětem. Někteří si to chválí, ale záleží na výchově těch pejsků. Kamarádka měla anglického kokra k dětem 2 a 5 let a bylo to v pohodě, fenka ty děti milovala a nikdy jim neublížila. Já jako miminko vyrůstala s jezevčíkem a též mi nikdy neublížil a byl to mazel rodiny. Nedoporučovala bych yorkšíra, bígla a podobné rasy, hlavně ne žádného křížence, tam se to těžko ovlivňuje jací budou. Moje máma má křížence a i přesto, že ho má jako mazílka, tak na naší malou vrčí jen když se přiblíží k jeho polštáři na gauči. Takže s malým plemenem moc neporadím bohužel. Ale my máme labradora, žil s námi v paneláku, jezdil s námi autem kamkoliv a nebyl problém, pokud máte zahrádku, tak ta by mu stačila a ani by nemusel mít dlouhé vycházky a jako společník do auta sice je trochu větší, ale náš je cestovní typ, prošel s námi všechny ZOO v ČR, byl se s námi koupat u všech přehrad a vymetal s námi i obchodní centra. Výhoda tohoto plemene? Neštěká jako prdlej po ostatních psech, chová se slušně jak v obchodě, tak naprosto všude ![]()