Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj! Mohli byste mi prosím poradit / napsat zkušenosti, jaké plenky si mám koupit pro novorozeně? Koupila jsem 1 balík Pampers New Baby 3-6 kg, ale když jsem je doma otevřela, tak jsem zjistila, že nemají gumičku. Když jsem četla jiné diskuse o plenkách, tak si většinou maminy chválí právě ty plenky , které gumičku mají. Navíc to bude kluk, a ty asi přeci jen čůrají víc všude možně do stran:-) Nebo mám koupit nejmenší velikost plenek New Born 2-5kg? Je mi jasné, že je třeba ozkoušet, co bude mimču vyhovovat, ale čím byste doporučovali začít? Děkuju. Z.
ahoj,
určitě bych začala těmi Pam. new born. mají speciální výpln pro novorozenecké kakání
. a jinak, žádné pampersky nemají gumičku. ale nám vyhovují, jinou značku jsme dosud nenosili ![]()
Irias + štěpán 2 r.
Petan i my sme začínali na Pam New Born 2-5kg a to z důvodu,že malej měl 2.83 a všechyn ostatní mu padali.Ale nemohla sem si je vynachválit a používáme je do teď. čůrají tam kam mají nasměřovanýho pindíka
ale u takle malej miminek to ještě neproteče.U nás musíme pinďulu už rovnat,páč je to kluk s velkým pindíkem a když ho táta nesrovná,máme mokrý kalhotky
ale to se stává málokdy
Ahoj,
taky doporučuju ty New Born ze stejného důvodu jako Irias. Ale nedělej si velké zásoby, jestli se ti narodí 4 kilový macík, dlouho by nebyly. Já jsem měla obě děti jako králíčky takže je užili dlouho, pak jsem dlouho experimentovala než jsem se zas vrátila k Pamperskám, případně Huggies, ty mají tu gumičku nahoře. Ale když se zadařilo, prcek překonal jakékoliv značkové i neznačkové ![]()
Katka
Ahoj, já měla krome Pampers New born, ještě Fixies a s těmi jsem byla taky moc spokojená.
R.
My taky s obema holkama zacinaly na Pam. New Born. Ale nenakupovala bych velke zasoby. Ja tuto chybu udelala u prvni dcery a pak jsem zjistila, ze je na urcitou znacku alergicka. Druha dcera je alergicka zatim na vsechny vyzkousene znacky, takze jsme skoncily u novodobych latkovek.
Terik
Taky jsme začínali na pampers newborn 2-5 kg. Kup zatím jeden balík, a uvidíš, jak malému budou vyhovovat a jak buýde velký, až se narodí. Zásoby nedělej.
My už ted dlouho jedem ve fialových tesco plenách.
Ahoj,
nám se víc než ty Pampers New Born osvědčily víc ty Fixies 2-5kg. Hlavně fakt nekupuj těchhle malých moc.
Ahoj, my používali Pampers New Born (1) a byly v pohodě. Jako když novorozenec kadí ty kašičky, tak se to dostane stejně až na záda ať používáš jakékoliv pleny (po diskuzi s kámoškama). Pampers měli jednou edici s gumičkama, ale Adulkovi to vadilo. Měl po nich vyrážku. Takže já volím bez gumiček. Jo a fakt, hlavně jich nekupuj moc, my měli dohromady asi 4 balíky a pak jsme používali ty 2.
Nám zatím vyhovují nejvíc Huggies New born 2-5kg, používala jsen Pampers New Baby (3-6kg)a často nám protekly kolem nohy (malá má 3,700kg).
Se starsi dcerou jsme zacinaly na Fixis new born, mely vykroj pro pupik, coz se docela hodi do porodnice a na prvni dny. Pak jsme presly na PAmpersy, ktere jsme pouzivaly az do konce. U syna jsem koupila balik Fixisek, nez se mel narodit. No a kdyz dostal prvni na dupku, tak po ni nehorazne zcervenal, tudiz jsme zakoupili Pampersy. Cili doporucuji urcite new born, malo kusu kvuli mozne alergii a taky pokud by jsi mela obra, znacka FIxis nebo Pampers.
Ahoj, tak já jsem koupila na začátek Huggies, nějak mi ty Pampers nešli pod nos. 1 balík SuperFlex a 1 balík Soft Dry. Pak jsem to nějak kombinovala. Jo a koupila jsem klasickou velikost 2 (3-6 kg), žádný New Born. Bylo to v pohodě, Jonáš se narodil a měl 3.39kg. Je pravda, že když měl pořádnou kakanici (jakože ji míval pořádnou ob tu chvíli), tak nás nezachránila ani gumička na zádech.
Teď používáme Pampers (už velikost 4), protože jsme na ně měli slevu, ale prostě když to má protéct, tak ti proteče každá plenka..
Takže si myslím, že na značce ani tolik nezáleží. Měj se a přeji rychlý a v rámci možností „bezbolestný“ porod!
Míša & Jonášek
Ahoj, my také měli Pampers New Born (č.1) a občas nám to také vyteklo, ale opravdu jen mááálokdy
Jinak Pampers active baby používáme doteď (spokojenost) a od mimulé soboty na den Tesco.
Já bych to zhodnotila takhle:
Papersky mají super sací schopnost, takže ta gumička v pase až tak nevadí, Huggiesky sají taky perfektně a navíc mají i tu gumičku (jak Superflex tak Classic) Nemůžu s říct, které jsou lepší, používám oboje, podle toho, jaké jsou zrovna v akci (teď teda víc Superflexky, protože mi moje princezna už spouzí po bytě, tak líp drží na místě
)
Být tebou, koupila bych 1 balení nějakých newborn (osobně bych v případě kluka šla do těch Huggiesek). Já jsem začínala rovnou od těch 3 kil, ale první týden nám byly větší, i když neprotekly. Malá ale měla plínu až ke kolenům
U kluka by ale mohl nastat problém ![]()
Fixiesky jsou prý taky dobré, ale ty jsem niky neměla, tak nemůžu srovnávat.
ahojky, my u malého začínali na rossmann new born - výhodná cena a přešli na pampers 3-6kg. Měla jsem strach z opruzenin, tak jsem raději malému miminku pořád kupovala „značkové“ plenky např. pampers či huggies a poté jsme přešli na fialové tesko a jiné pleny … ![]()