Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Emitom - já před dvěma roky v Roudnici nad Labem dostávala 6 plen na den a vložek teda neomezeně. Moje sestra před 3 týdny v Jindřichově Hradci musela mít plínky vlastní, vložky snad taky dostávala. Asi si to každá porodnice dělá jinak, takže je nejlepší se zeptat přímo tam, kam jedeš rodit.
Klidně si vem fialové tesco - já je taky měla a jsou dobré. Jiné vlastně (až na pár balíků Pampers co jsme dostali) nepoužívám. V Podolí jsem měla asi 10 plínek na pokoji (Happy) do začátku a pak jsem přešla na ty moje Tesco. Vložky a jednoráz. kalhotky jsme měli neomezeně, ale ke konci mého pobytu už říkali, že jim vložky dochází, ať si maminky vezmou vlastní ![]()
Ahoj, ja jsem rodila u Apolinare v Praze a na den nam davali, tusim, 6 ks plenek. A ty mi nekdy nestacily, tak jsem pouzivala Pampers - ty nejmensi a taky ty same ale dvojky, a byly moc fajn. Tot moje zkusenost. ![]()
Ahoj, ja jsem rodila u Apolinare v Praze a na den nam davali, tusim, 6 ks plenek. A ty mi nekdy nestacily, tak jsem pouzivala Pampers - ty nejmensi a taky ty same ale dvojky, a byly moc fajn. Tot moje zkusenost. ![]()
Ahoj,
klidně si ty plíny do porodnice vem. Je to úplně jedno, jaké si přineseš a navíc Tesco jsou podle mě super (ale na novorozence je vyzkoušené nemám)
A pokud by mimču náhodou nevyhovovaly, donese Ti manžel jiné ![]()
Já si teda neodpustím poznámku, k tomu dávání jednorázovek a vložek v porodnici. U nás se nosí vše vlastní (kromě toho, co lze vyprat tj. oblečení pro prcky, látkové plenky) a zdá se mi to v pořádku. Naopak mi přijde divné, když porodnice plýtvá penězi na takovéto věci
Vás ten balík plenek ani několik balíků vložek určitě finančně nepoloží, ale celková cifra pro porodnici musí být docela velká
Já jsem raději, když přikoupí nějaké nutné vybavení pro miminka, které bude sloužit dlouhodobě ![]()
Petta
Petta: ja rodila v Opave a vse jsme musely mit vlastni, plinky, vlozky, kosmetiku.. k dispozici jsme mely latkove plinky na prebalovaku aby ditko nelezelo na gume a oblecky pro mimi…
nerikam, ze nas to financne zruinovalo, ale upromne me to lehce obtezovalo .. opravdu jsem jako prvorodiicka netusila kolik plinek a vlozek si mam vzit, takze jsem tahla opravdu obr tasku (balik plenek zabere kupu mista - spotrebovali jsme v porodnici temer cely) a vlozky ac jsem mela dva baliky lital manza kupovat kazdou chvili.. takze to obtezovalo i jej…
urcite je to jak ktera porodnice.. ale nemyslim si ze nekde plytvaji penezi.. spis je to podle me o tom, ktera nemocnice je schopna si na tohle domluvit sponzory… my treba dostali do zacatku malicke baleni Bepanthenu (pro prevenci opruzenin).. a muzu rict ze vetsina matek si ho pak koupila, kdyz jim ho v porodnici tak doporucovali, takze pro sponzory je to taky fajn - matky si to ozkousi a kdyz je jim to doporuceno casto na to i daji..
Ahoj,
taky koukam jako z jara, ze po vas chteji plenky. ![]()
By jsem sice na nadstartnim pokoji, ale plenky davaly pouze1-2, protoze nase snede spoluobcanky si je nafasovaly a braly domu. ![]()
Ale jinak pobyt dobry porad se ptaly jestli neco nepotrebuji vlozky dolu nebo nahoru(do podprsenky), kosili, rucnik.....
Neslysela jsem ze by kamosky rikaly ze braly do porodnice plenky.
To aby clovek tahal 3 tasky.
Ale zvolila bych Tesco fialove, bohuzel jsem prisla az pozdeji ze jsou sk
skvele. Nektere protekaly treba Hugies, ale tesco byly super!
Kac
já rodila ve Varech a tam musí maminy mít taky svoje plínky. Já tam strávila 3 týdny a ještě s dvojčátkama tak si asi umíte představit, kolik jsem tam těch plín spotřebovala! a taky tam musí mít vlastní oblečky, jinak jsem tam všechno dostala.
Nám se nejvíc osvědčili Happy new born - modré - mají totiž jako jediné…tedy co vím já … otvor na pupík - který je nějaký ten den až týden po narození - nezahojený… Byly skvělé, neprotékaly. Jsou od Belly - k sehnání v supermarketech.
Doporučuju.
No já na druhé mimi asi zainvestuju a koupím moltexky, radši bych teda látkovky i v porodnici, ale chystám se rodit dál od bydliště a tak nebudu mít asi možnost vozit je domů
Ahojky v pohodě si je tam vezmi je to přeci jedno já je tam měla také.
pavluša píše:
Ahojky v pohodě si je tam vezmi je to přeci jedno já je tam měla také.
Se na to stejně ještě musím přeptat
rodím až v prosinci tak mám ještě času dost
(a tajně doufám, že se mi podaří porodit ambulantně
)
já jsem teda do porodnice měla fixiesnewborn, ale teď používám Tesco a jsem s nimi maximálně spokojená. a opravdu se n ikdo nekouká, co která maminka má.
my jsme musely mít plínky pro mimi a vlhčené ubrousky. kosmetiku a oblečky jsme dostávaly, vložky byly neomezeně. ale každá porodnice to má jinak a je lepší se dopředu přeptat.
jo, a ten výřez na pupík mají ještě Fixies - ale pozor, je jich víc druhů
Děvčata děkuji moc za rady. Už jsem z porodnice doma a opravdu se nikdo nekoukal, jaké kdo plíny má. Měla jsem ty Tesco a jsem s nimi opravdu maximálně spokojená. ![]()
Ahoj,
chci se zeptat, podle čeho poznat, že plenky mají výřez na pupík? Měla bych rodit v prosinci a domnívám se, že je to super věc, aspoň malého nebude plenka zbytečně dráždit ránu… Díky