Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, u nás v poro v Pelhřimově jsme taky musely mít vlastní plenky, na den jsme každá dostaly jen 2ks pampersek. Já myslím, že ty 2 jsou moc velké pro novorozeně. Asi svůj účel splní, ale já bych se přimluvila za Newbort. Třeba v Rossmanovi, DM Drogerii i jinde prodávají tyhle pleny za cca 100Kč asi 24ks, do porodnice ideální.
Ahojky,
mám koupené Tesco plíny 2 a nevím, jestli tedy nemám do porodnice raději koupit ty Bella Happy, když mají ten výřez na pupík…Také budou asi menší než Tesco, když jsou Newborn??..Je ten výřez na pupík důležitý?
A ještě jedna otázečka: Do jakého věku miminka jste dávali Tesco velikost 2 (3 - 5 kg)?? - chci na začátek nakoupit, protože nevím, jak se dostanu do Tesca.. tak abych jich neměla moc.. Další velikost 3 je 4-9 kg. Díky moc za rady! Fakt vůbec nemám zkušenosti.
P.
PS: Jinak u nás v porodnici v Písku také teď nově dávají pouze 5 plenek na začátek. Myslím, že už je to skoro normální všude. Také bych tím neposuzovala kvalitu porodnice. Mnohem důležitější mi přijde, jak se v porodnici personál chová..že mají dostatek oblečení a neprskají, když je člověk poprosí o radu nebo převlíknout postel… Připadá mi, že ten týden vlastních plenek navíc žádnou maminku nezruinuje (stejně nás to pak čeká ještě dva roky
)
přesně tak, kvalita personálu je určitě podstatnější věc, než počet plen nebo vložek na den
Jinak si myslím, že ta velikost 3-5kg je tak max.na 1,5 měs, novorozenci rostou děsně rychle… Do porodnice jsou určitě lepší volbou pleny a označením „newborn“, ale ani i ty o číslo větší nic nepokazí.
Výřez na pupíček jsme neměli my ani nikdo, koho znám, a ničemu to nevadilo…
Petrajdo od Písku také pocházím, ale rodila jsem v Táboře.
Já poslechla doktora že bude velké mimi a koupila jen jeden balík tesco midi, Kája se narodila dřív ale i tak měla 3000g ale spadla se na 2500g takže pleny nám v porodnici vydržely a pak jsme přikoupili 3-5kg a mimochodem kdyby ti docházeli pořád může někdo přijít s dárečkem do kouta. Já mám takhle neropzbalené 2 balkíky midi a třičtvrtě balíku 3-5. Požívám totiž látkovky do papíru přebalovala moje mamka než si na to zvykla.
Ale prostě bych koupila jen jeden balík do větších se mimísek v pohodě vejde. ![]()
tak ted nevím jestli jsem divná ale já jsem si jednou koupila Tesco plínky a byla jsem úplně zděšená.když jsem malou koupala a pak jsem jí mazala krémem a pak jsem šáhla na ten pásek kam se lepí ty lepky tak mi to vůbec nedrželo a musela jsem tu plínku vyhodit.a navíc mi přišli tak strašně umělohmotné a malá s toho byla vždycky hrozně opruzená.a navíc mají malé ten prostor v zadu že malá když se mi pokakala tak to měla až na zádech takže mi to přidělalo jenom práci.asi jsem vážně divná.V porodici jsem měla Sleep and Play a byli super.ale každé miminko je jiné.Ted kupuju Haugiessky když jsou v akci a zase o tolik draší to není.
pavluša píše:
Petrajdo od Písku také pocházím, ale rodila jsem v Táboře.
Já poslechla doktora že bude velké mimi a koupila jen jeden balík tesco midi, Kája se narodila dřív ale i tak měla 3000g ale spadla se na 2500g takže pleny nám v porodnici vydržely a pak jsme přikoupili 3-5kg a mimochodem kdyby ti docházeli pořád může někdo přijít s dárečkem do kouta. Já mám takhle neropzbalené 2 balkíky midi a třičtvrtě balíku 3-5. Požívám totiž látkovky do papíru přebalovala moje mamka než si na to zvykla.
Ale prostě bych koupila jen jeden balík do větších se mimísek v pohodě vejde.
Mám malinkatou otázku, jestli můžu.
Proč používáš látkovky? Já jsem si říkala to samé, až budu mít mimi, budu používat jen látkovky, protože to je levnější. Ale když vidím svou švagrovou (na vlastní mimi ještě stále čekáme), jak používá jednorázovky, přišlo mi to pohodlnější a když jsme zhruba propočítali náklady na praní látkovek, tak ty jednorázovky vyšly na stejno. Jen se ptám, protože by mě to opravdu zajímalo: Jana
Nattallia - a neměla jsi Tesco ale ty igelitový? Oni dělají totiž dvoje, lepší jsou ty v tom fialovém obalu, ty jsou fakt srovnatelný třeba s Huggieskama.
tak to je opravdu možné vůbec jsem si nevšilma že by byli dva druhy
víte jak to je když nakupujete s manželem který do vás pořád něco klavíruje,hlídat malou aby si nežužlala knoflíky na bundě a nezahazovala cumel do regálu a nesundávala si ponožky a takové podobné věci
to pak přehlédnete i to že jsou dva druhy
tak já se podívám líp a zkusím je ale každopádně doufám že brzo je nebudeme potřebovat máme 10 měsíců ale to jsem asi moc velký optimista
přeji pěkný den
kolko balikov plienok vo velkosti 3-5kg treba kupit do zasoby…???
ja viem ze to zalezi od miminka ale len tak orientacne to chcem vediet........ ![]()
lebo ja mam 2baliky tesco plienok a teraz sa moja mama pomylila a kupila mi pampersky v akcii,2baliky a tiez su 3-6kg.......... ![]()
takze mam 4 baliky plienok 3-6kg...........
tak rozmyslam ci ich nebudem mat vela..........ze ich nespotrebujeme a zostanu mi..........
![]()
V porodnici mi sestřičky říkali že průměrný novorozenec za den spotřebuje 12 plínek ale mě se to zdálo moc¨.Před každým kojením přebalíš a když si to spočítáš tak to je 8 línek za den a za měsíc to máš 240 a dva měsíce pokud nebudeš mít obra by ti měli vydržet a pak si myslím že je to v poho a na začátku jich sportřebuješ víc až zjistíš jaké má tvoje mimi pochody třeba moji malou jsem přebalovala až po kojení protože vždycky při kojení se mi po… ![]()
těhulky, maminky!
Chtěla bych se zeptat, čekám miminko v lednu a přemýšlím, zda nakoupit nějaké plínky do zásoby. Čeká nás to zdražování a taky dokud mám ještě nějaké peníze:-)
Kupovala jste některá plenky do zásoby, jaké a kolik?
Díky všem za odpovědi!