Jaké první boticky pro začínajícího chodce?

Anonymní
14.9.23 14:33

Jaké první boticky pro začínajícího chodce?

Ahoj, jdu se poradit jaké boticky pro syna. Je zacinajici chodec. Venku chce z kočárku chodit za ruku a doma se projde sam z obýváku do kuchyně, ale spíše doma převládá chozeni po čtyřech a nebo zas za ruku. Byli jsem koupit boty v obchodě, ale doma po přečtení jsem zjistila, ze má mít spíše měkčí podrazku ( barefoot) Tyhle od Fare, co jsem koupila jsou dost pevný. Jdou těžce ohnout v podrážce. Taky jsem slyšela ze pokud chodí po chodníku tak má mít tvrdší podrazku. Tak teď nevím. Když venku chodi za ruku, je lepší barefoot nebo pevná podražká? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6119
14.9.23 14:44

Pokud je opravdu začínající chodec, nemá mít boty žádné. Maximálně capáčky (kožené, které smotáš do ruličky). Počasí a roční období tomu přeje, na zimu už bude moct dostat (lehké a ohebné) boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3044
14.9.23 14:48

Syn taky začíná a chodí venku stále naboso.
Až se ochladí, dostane tenké capáčky a následně capáčky s ovčí vlnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tuhy_LU
14.9.23 14:50

Poslední dítě mělo capacky (kožené) a pak na zimu nejprve zateplení capacky a pak barefoot. A jako jedine z děti nemá ploché nohy. První baredoot byly myslím DDStep a pak Protetica

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.23 14:50

@SlečnaDahlia za ruku chodí tak cca 4 týdny? Tím že začíná venku byt chladno a kočárek už jen tak nevytáhnu, chce chodit za ruku, tak nevím jaké botičky pořídit. Doma nebo když běhá po trávě tak nemá žádný a nebo jen capacky. Ale lámu si hlavu jaké, když chodi po chodníku.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.9.23 14:54

@Kryptozoo já pravě už nevím co je správné. Někdo říká když už chodi i třeba jen za tu ruku a hlavně po rovném tvrdém povrchu. Mel by mít pevnou botu, co tu nozicku drží. Pokud po trávě tak měkčí.

• Citovat
  • Upravit
3044
14.9.23 14:59

Já se přiznám, že ho vypustím tam, kde jsme.
Chodí sám, klidně venku běhá tři hodiny denně.
Většinou po areálu, kde střídá asfalt, trávu, písek a gumu.
Kdyby jsme byli jen na chodníku, tak popravdě nevím.
Ale určité by měl mít boty co nejlehčí, co se dají bez problémů ohýbat ve špičce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
14.9.23 15:03

Já nedavala ze začátku boty žádné, mala měla capacky a když bylo chladněji, tak v nic tlusté ponožky, na tu chvíli co někde šla to stačilo. Jinak sme první boty kupovali barefoot. A co znamená chodí za ruku? Já bych dítě za ruce netahala, pokud nechodi úplně samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
14.9.23 15:17

Pevná bota určitě ne, ani na chodníku. Koukni někdy co dělá tvoje chodidlo, když jdeš bosa - při každém kroku se ohýbá. Dítě v pevné botě chodidlo neohne, je to pro něj jako by sis ty nasadila lyžáky. Takže ideální jsou opravdu kožené capáčky (dobře padnoucí a s anatomicky tvarovanou špičkou, ne kulatou), až bude chladněji tak třeba zateplené bobux xplorer arctic (užší noha) nebo liliputi booties (širší noha), pokud by seděly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
14.9.23 15:19

Nas chodil dlouho bos nebo v ponozkach, pak kozenych capackach a pak presel na Bobux Xplorer, ty mi prijdou fajn pro zacinajici chodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 15:28

Za ruku znamená, že mě chytí a jde. Cítí se tak jistější. Sama ho za ruce netahám. Doma se kolikrát sam projde z místnosti do místnosti. Přiznám se, ze vůbec nemam tušení. Šli jsme do krámu aby nám poradili, změřili malému nohu a nic takového se nestalo. Paní vytáhla z boty stélku malý si na ni stoupnul a podle toho vzala botu a šlo se domu. Pak jsem četla to co jsem psala výše. Tak jsem koukla na net na boty. Buď mají tvarovanou stélku a nebo nemají opatek. Já si představují první botu ktera bude lehká, ohebná s pevným opatkem a rovnou stélkou. Ale nic jsem takoveho nenašla. Nebo spatne hledám. Jestli mate nějaký tip, tak budu rada.

• Citovat
  • Upravit
174
14.9.23 15:31

Ze začátku jednoznačně capáky. :palec: pak třeba prewalkery, pak barefoot. Hlavně něco, co má ohebnou podrážku bez podpatku a je dostatečně prostorné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 15:31

@aanysek ty botky co ted má, se ve špičce trochu ohnout ale celkové mě přijde ze ta podrazka je příliš tvrdá.

• Citovat
  • Upravit
174
14.9.23 15:34

Parádní první boty jsou bobux explorer, ale vám první boty vychází někdy na listopad a to už možná bude potřebovat něco zatepleného. Ale moje starší dcera chodila od února, takže v zimě, taky v prewalkerech a bylo to v pohodě. To byly tehdy Froddo. A taky teda záleží na šířce nohy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.23 15:34

Co myslíte na tyhle boty? Jen teď koukám ze jsou širší ve špičce pro širší nožičku. Malý má bych řekla užší. To je asi nevhodné že?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková