Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky, narazila jsem tady na diskuze ohledně svatby a kolik to tak stojí apod. Dost tadu čtu, že se většině ty peníze vrátily na svatebních darech, tak mě napadá a chci se zeptat, co jste dostaly jako svatební dary? Překvapuje mě, že jsou to dost vysoké sumy a nějak si neumím představit, že by mě rodina a známí obdarovali tak, že by to mělo hodnotu třeba 40tis
Dostaly jste peníze nebo spíš hmotné dárky, jaké? Řekly jste si o konkrétní věci? Díky za odpovědi, fakt mě to zajímá, protože já osobně bych čekala asi jen skleničky na víno nebo tak něco ![]()
Dostali jsme peníze, výjimku tvořila váza, hrnec a hodiny
. Peněz se vybralo hodně, částku psát nebudu, ale mnohem více, než těch 40 ![]()
Já dostala jedno povlečení
od nevlastního táty manžela, rodičů ![]()
Dostali jsme penize, ktere pokryly naklady na svatbu (taky to bylo vic jak 40tis.) plus probehly nejake drobne vecne dary.
Hlavně peníze a díky prarodičům to částku vynaloženou na svatbu převýšilo několikanásobně. Svatba ale byla malá s malými náklady (šaty zadarmo apod.) ![]()
Dostali jsme penize v castce, ktera se blizila celkovym nakladum
Hmotnych daru bylo minimum - vysavac, vodni dymka a tank na dalkove ovladani ![]()
Ja se teda nevdavala… Ale kamaradce se davalo 2000 Kč do obalky od vsech jejich kamaradek a jejich partneru…
Kdyz mas na svatbe cca 40 lidi a kazdy da dvojku, tak jsi na osmdesati tisicich… A nekteri solventnejsi pribuzni treba nedaji dva ale pet… A myslim, ze jsi na vysoke cifre…
![]()
My měli málo lidí, náklady na hostinu a ubytování manželovy rodiny (cca 8 tisíc) nám jako dar zaplatili naši. Pár peněz od sestřiny rodiny a manželova bratrance už byl bonus navíc. Sešlo se pár aktuálně a ještě pár let nepotřebných hmotných darů od tchyně (např. ovčí peřina, ale aspoň má pod čím spát).
Příspěvek upraven 01.09.15 v 21:38
@Fiducia aby si muž mohl trénovat, když WoT server nefunguje, jo
nebo jste oba zapálení tankisti ![]()
my dostali peníze, svatbu nám to víceméně zaplatilo
My peníze nedostali. Řekli jsme si o dary, které jsme potřebovali, nebo chtěli: židle, hifi věž, skleničky, deky, vysavač, víc si teď nevzpomínám.
Příspěvek upraven 25.11.13 v 18:31
No my doamcnost zarizenou mame, takze hrnce a talire jsem nepotrebovali
na svatbe jsme meli nejblizsi rodinu, bylo nas celkem 12…dostali jsme cca jednou tolik co stala svatba a na te jsme nesetrily
+luxusni povleceni, grilovaci panev, sklenice na vino…tot z hmotnych daru vse
@chatwenna píše:
Ja se teda nevdavala… Ale kamaradce se davalo 2000 Kč do obalky od vsech jejich kamaradek a jejich partneru…Kdyz mas na svatbe cca 40 lidi a kazdy da dvojku, tak jsi na osmdesati tisicich… A nekteri solventnejsi pribuzni treba nedaji dva ale pet… A myslim, ze jsi na vysoke cifre…![]()
To jo, ale když ti každý ty peníze dá… Já bych je nečekala, myslím, že moje příbuzenstvo by tak štědrý nebylo… ![]()
@Pomka Dali jsme seznam konkrétních věcí - kde bylo na výběr od pár desetikorun až po několik tisíc. Ovšem žádali jsme svatebčany, aby pokud do toho chtějí jít, tak přání respektovali vč. výběru barvy a konkrétního typu věci. Další možnosti jsme nechali na nich a krom dvou broušených váziček
se nám sešly peníze a poukázky. Svatba byla drahá, měli jsme hodně hostů, takže se nám nezaplatila, ale o tom to není. Byl to mejdan roku a všichni na to do teď rádi vzpomínáme. ![]()