Jaké svatební dary jste dostali?

7323
25.11.13 18:09

Jaké svatební dary jste dostali?

Ahoj holky, narazila jsem tady na diskuze ohledně svatby a kolik to tak stojí apod. Dost tadu čtu, že se většině ty peníze vrátily na svatebních darech, tak mě napadá a chci se zeptat, co jste dostaly jako svatební dary? Překvapuje mě, že jsou to dost vysoké sumy a nějak si neumím představit, že by mě rodina a známí obdarovali tak, že by to mělo hodnotu třeba 40tis 8o Dostaly jste peníze nebo spíš hmotné dárky, jaké? Řekly jste si o konkrétní věci? Díky za odpovědi, fakt mě to zajímá, protože já osobně bych čekala asi jen skleničky na víno nebo tak něco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Poison Ivy
25.11.13 18:11

Dostali jsme peníze, výjimku tvořila váza, hrnec a hodiny :). Peněz se vybralo hodně, částku psát nebudu, ale mnohem více, než těch 40 :oops:

• Citovat
  • Upravit
K-Black
25.11.13 18:13

Já dostala jedno povlečení :palec: od nevlastního táty manžela, rodičů :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8921
25.11.13 18:15

Dostali jsme penize, ktere pokryly naklady na svatbu (taky to bylo vic jak 40tis.) plus probehly nejake drobne vecne dary.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
25.11.13 18:16

Hlavně peníze a díky prarodičům to částku vynaloženou na svatbu převýšilo několikanásobně. Svatba ale byla malá s malými náklady (šaty zadarmo apod.) :)

• Citovat
  • Upravit
13119
25.11.13 18:16

My dostali věcné dary a dárečky, peníze ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
25.11.13 18:17

Dostali jsme penize v castce, ktera se blizila celkovym nakladum :palec: Hmotnych daru bylo minimum - vysavac, vodni dymka a tank na dalkove ovladani :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
25.11.13 18:18

Ja se teda nevdavala… Ale kamaradce se davalo 2000 Kč do obalky od vsech jejich kamaradek a jejich partneru…

Kdyz mas na svatbe cca 40 lidi a kazdy da dvojku, tak jsi na osmdesati tisicich… A nekteri solventnejsi pribuzni treba nedaji dva ale pet… A myslim, ze jsi na vysoke cifre… :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24292
25.11.13 18:18

My měli málo lidí, náklady na hostinu a ubytování manželovy rodiny (cca 8 tisíc) nám jako dar zaplatili naši. Pár peněz od sestřiny rodiny a manželova bratrance už byl bonus navíc. Sešlo se pár aktuálně a ještě pár let nepotřebných hmotných darů od tchyně (např. ovčí peřina, ale aspoň má pod čím spát).

Příspěvek upraven 01.09.15 v 21:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
25.11.13 18:20

@Fiducia aby si muž mohl trénovat, když WoT server nefunguje, jo :lol: nebo jste oba zapálení tankisti :-)

my dostali peníze, svatbu nám to víceméně zaplatilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
25.11.13 18:21

My peníze nedostali. Řekli jsme si o dary, které jsme potřebovali, nebo chtěli: židle, hifi věž, skleničky, deky, vysavač, víc si teď nevzpomínám.

Příspěvek upraven 25.11.13 v 18:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15924
25.11.13 18:23

No my doamcnost zarizenou mame, takze hrnce a talire jsem nepotrebovali :) na svatbe jsme meli nejblizsi rodinu, bylo nas celkem 12…dostali jsme cca jednou tolik co stala svatba a na te jsme nesetrily :)+luxusni povleceni, grilovaci panev, sklenice na vino…tot z hmotnych daru vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436

Dostali jsme peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
@chatwenna píše:
Ja se teda nevdavala… Ale kamaradce se davalo 2000 Kč do obalky od vsech jejich kamaradek a jejich partneru…Kdyz mas na svatbe cca 40 lidi a kazdy da dvojku, tak jsi na osmdesati tisicich… A nekteri solventnejsi pribuzni treba nedaji dva ale pet… A myslim, ze jsi na vysoke cifre… :nevim: :nevim:

To jo, ale když ti každý ty peníze dá… Já bych je nečekala, myslím, že moje příbuzenstvo by tak štědrý nebylo… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4029
25.11.13 18:24

@Pomka Dali jsme seznam konkrétních věcí - kde bylo na výběr od pár desetikorun až po několik tisíc. Ovšem žádali jsme svatebčany, aby pokud do toho chtějí jít, tak přání respektovali vč. výběru barvy a konkrétního typu věci. Další možnosti jsme nechali na nich a krom dvou broušených váziček :roll: se nám sešly peníze a poukázky. Svatba byla drahá, měli jsme hodně hostů, takže se nám nezaplatila, ale o tom to není. Byl to mejdan roku a všichni na to do teď rádi vzpomínáme. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný