Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj milé maminky. Pomalu můžeme přestat nosit ortopedické kalhotky, a tak bych ráda pořídila nějaké svrchní kalhotky na látkové plínky. Je o tom napsáno mnoho a mnoho, a já bohužel nemám čas vše číst.
( Poradíte?
Moje představa: Aby vydržely od 6,5 kg co nejdéle na nošení, aby vydrželo zapínání (jak dlouho vydrží suchý zip, praní v pračce, vyplatí se patentky?), tvarově na čtvercovky, aby neškrtily bříško (bříško máme malinko větší, a běžně náš trošičku škrtí i tepláčky, i když nejsme tlustí)- takže tvarově asi spíš široké než vysoké. To je asi tak všechno. A stačí točit dokola dvoje, troje? Budu vděčná za Vaše zkušenosti a rady. ![]()
Doporučila bych kalhotky GroVia, jsou použitelné od narození po nočník, velikosti se dobře přizpůsobují a mají skvělé suché zipy, které dobře drží. Případně se dělají i ve variantě na patentky. Když se do nich dokoupí savé jádro, jednoduše vznikne SIO plenka s vyměnitelným vnitřkem. Ale používají se i s dalšími typy plen, zvlášť dobré jsou v kombinaci se čtvercovkami nebo vv plenkami. Dají se použít i na štíhlé kalhotkové plenky, třeba Bamboozle nebo Flexitot.
A pak Thirsties, taky jsou rostoucí a dobře sedí.
Ahoj, na čtvercovky doporučuji: PUL: IMse Vimse soft nebo Bummis, nejraději mám ale vlňáčky Anavy, v záloze pak flísáčky Anavy (obojí jsou jednovelikostní)
Gedžitka píše:
Doporučila bych kalhotky GroVia, jsou použitelné od narození po nočník, velikosti se dobře přizpůsobují a mají skvělé suché zipy, které dobře drží. Případně se dělají i ve variantě na patentky. Když se do nich dokoupí savé jádro, jednoduše vznikne SIO plenka s vyměnitelným vnitřkem. Ale používají se i s dalšími typy plen, zvlášť dobré jsou v kombinaci se čtvercovkami nebo vv plenkami. Dají se použít i na štíhlé kalhotkové plenky, třeba Bamboozle nebo Flexitot.A pak Thirsties, taky jsou rostoucí a dobře sedí.
Tak jsem objednala ty Thirsties, protože je můžu vyzvednout osobně. Líbí se mi i ty Grovia. Nejdřív vyzkouším tyto jedny, pak vyberu ještě nějaké. Děkuji za typy. ![]()