Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
koupila jsem formičky na vánoční cukroví (teda holky mě ukecaly) a nevím, jaké použít těsto. Jsou to formičky různých tvarů od Tescomy (ne vykrajovátka), ale strašně malinké, tak 4cm velké a píšou, že jsou na čokoládu. Já bych chtěla nějaké cukroví, ale nevím jaké těsto použít. Poradíte mi prosím? Teď mě napadlo, že bych mohla použít na vanilkové rohlíčky a pak obalit v cukru.
Díky,
Halka
Ahoj Halko,
zkus třeba medvědí tlapky - pracny.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Dětem by se to líbilo, mohly byl dělat kuličky.
Makino, díky, já moc nejsem na kakaové, ale aspoň to nebudu jíst, že?
Halka
teta do takových dělá ořechové těsto, hotové to posype cukrem a je to, ale recept z hlavy nevím. Vím jen, že je to křehounké a výýýborné ![]()
Na http://ona.idnes.cz/…/recepty.asp?…
jsem našla něco podobného, ale je to s čokoládou:
Vyskakovací cukroví
Příprava: 20 minut
Pečení: 15 minut
1. Máslo utřeme s cukrem. Přidáme hladkou mouku, nastrouhanou čokoládu a mleté ořechy. Vypracujeme v hladké těsto a necháme v lednici hodinu odpočinout. Těsto vtlačujeme do formiček a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
2. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Halka píše:
Makino, díky, já moc nejsem na kakaové, ale aspoň to nebudu jíst, že?
Halka
Hele, to jsi ale nepsala, co za suroviny ještě vyseparovat!
![]()
Nicméně jsi mě pracnama docela nadchla, tak jsem dneska taky nechala pekárnou udělat těsto. A abych ti vyhověla zcela, zkusila jsem dát místo kakaa dvě lžičky nesca rozpuštěné v malinkém množství vody, a přidala jsem mouku. Těsto je černé jak bota
, pocukrované bude krásné. A krásně voní. Pak písnu i jak chutná.
Tak se Makino hned nečerti. ![]()
Docela jsi mě pobavila, opravuju tady eseje od studentů a už toho mám plný kecky, tak jsem se aspoň zasmála.
Něco už máme, dneska jsme pekly perníčky a v sobotu budem pokračovat ty pracny a rohlíčky.
Díky,
Halka
Ale Halko, já se vůbec nečertím! Já tady pro změnu zpracovávám účto a zasmála jsem se taky.
Pečení zdar.
Ahojky holky,
nechcete mi také poradit nějaký super recept, který mi nebude chutnat
![]()
Halko , ty jsi učitelka? Škoda, že jsem to nevěděla dřív, nedávno jsem psala esej z informatiky, a potřebovala jsem někoho na opravu. No, pozdě, esej už je odevzdaná
![]()