Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat, jestli nemate nektera nejaky dobry recept na pernicky? Prvni varka naslepo dle kucharky se mi roztekla na plechu, takze neni poznat tvar. Navic povrch strasne zporovatel, takze by na ne neslo ani kreslit. Proto dam radsi na doporuceni ![]()
Predem moc dekuju!
Kámoška má stejný recept jako Metelka, jen míň sody a dává si koření svoje, roztlučené, a prý jsou opravdu výborné!
Ahoj!
Pokud se nechceš trápit tolik s těstem, zkus krabicový od Dr.Oetkera, jsou skvělý. Pekla jsem je v neděli, bylo jich 70 kousků. Jukni sem:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Lucije
Amira píše:
Kolik perníčků (plechů) je z jedné dávky od Metelky???
No, já je dělám rozhodně tenčí než 5 mm - tak 3 a měla jsem jich včera 9 plechů - ale skládáno s holkama, takže ne moc pravidelně. Navíc jsme pokaždé skládaly najednou všechny formičky, ne jen jeden tvar jak jsem to dělala dřív…
Leos jsem vyzkoušela úžasnou vychytávku - odpoledne jsme s holkama perníky vyválely a vykrájely, pekla jsem až sama když šly holky spát - pět plechů mám, čtyři jsem vyskládala jen na papír na linku a pak s papírem přetáhla na plechy, co se mi uvolnily během pečení. A letos nemám ani jeden perníček nedopečený nebo naopak spálený. Jo a mašluju už před pečením, na 170˚C mi plech vycházel na sedm minut. S holkama se to nedá, mají talent odvést pozornost… Trochu jsem se bála, že mi v té pauze před pečením oschne těsto nebo tak něco… Ale ne, v pohodě.
L.
Lesi díky, trošku jsem doufala, že se ozveš ty s vyčerpávající a uspokojivou odpovědí ![]()
Moc díky Metelce za recept na perníky a Lesině za tipy jak péct, opravdu jsou výborné a s těstem se naprosto skvěle pracuje, nezbývá mi, než je doporučit ostatním
![]()